یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

خستگی ناپذیرهمچون گذشته


خستگی ناپذیرهمچون گذشته
● به بهانه بیست و نهمین سفر استانی رئیس جمهور
خبرنگاران، عكاسان و فیلمبرداران رسانه های گروهی برای هشتمین بار در طول سفرهای استانی دكتر احمدی نژاد رئیس جمهوری در سفری زمینی از تهران به محل مأموریت جدید كه استان اصفهان بود، اعزام شدند.
ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه روز چهارشنبه دوم خردادماه یعنی یك روز و نیم زودتر از شروع بیست و نهمین سفر استانی رئیس جمهوری و هیأت دولت، گروه خبری با اتوبوس از تهران در مدت زمان ۷ ساعت به اصفهان رسید. در طول مسیر اصفهان، حسن امامی، از دوستان خبری صداوسیما كه فیلم های مستندی از دو سفر استانی رئیس جمهوری به فارس و خوزستان تهیه كرده بود، در ویدئوی اتوبوس برای حاضران به نمایش گذاشت.
نمایش این فیلم ها برای خبرنگاران كه خود در این سفرها همراه بودند، یادآور خاطرات خوش و دلپذیر حضور و استقبال گسترده مردم و مسئولان این استان ها از رئیس جمهوری بود. حذف تشریفات زائد، استفاده از حداقل وسایل نقلیه ممكن برای آمد و شد وزرا و همراهان رئیس جمهوری و عدم توجه رئیس جمهوری و وزرا به گزارش ها و تملق گویی های كلیشه ای از جمله موارد برجسته این گونه سفرهاست كه در سفر استانی هیأت دولت به اصفهان نیز شاهد آن بودیم.
● سرزمین عشق و مناره
اصفهان، سرزمین مناره ها و گنبدهای نیلگون، سرزمین ایثار و از خودگذشتگی، سرزمین هنر و ظرافت و سرزمین كهن با مردمی شیرین زبان، در شرایطی پذیرایی دكتر احمدی نژاد رئیس جمهوری و هیأت دولت شد كه نتایج پربار و ثمربخشی برای این خطه از میهن اسلامیمان داشت. اصفهان كه موجودیت تاریخی آن به هزاره سوم قبل از میلاد می رسد، از سوم تا هفتم خردادماه جاری، مقصد بیست و نهمین سفر استانی رئیس جمهوری بود.
سفری كه در طول آن مردم و مسئولان این استان ضمن گفت وگوی مستقیم و بی دغدغه با دكتر احمدی نژاد، با اهداف بلند دولت نهم نیز آشنا شدند. این از بزرگ ترین دستاوردهای سفرهای استانی رئیس جمهوری است كه در آن مرزهای واهی بین مردم و مسئولان شكسته شده است. به طوری كه مردم نیز فاصله میان خود و دولت را آن چنان اندك می بینند كه به گونه ای دیدنی در سخنرانی های مردمی رئیس جمهوری، مطالبات خود را بر روی پلاكاردها نوشته و در معرض دید احمدی نژاد و همراهان او قرار می دهند.
به جرأت می توان گفت در سفرهای استانی هیچ یك از مردم از صحبت رودررو با رئیس جمهوری ناامید نیستند و یقین دارند اگر به محل دیدار بروند، می توانند حرف شان را به گوش منتخبشان برسانند البته خیلی ها روش دیگری را ترجیح می دهند.
نامه های مردمی از مسائل جذاب سفرهای استانی دولت نهم است. از كودكان دبستانی گرفته تا كهنسالانی كه حتی توان نوشتن را ندارند، به دولت نامه می نویسند. رئیس جمهوری در این سفر ضمن دیدار با مردم ۲۱ شهر اصفهان، فلاورجان، گلپایگان، خوانسار، داران، فریدن، فریدون شهر، چادگان، نائین، اردستان، نطنز، آران و بیدگل، كاشان، شاهین شهر، سمیرم، دهاقان، شهرضا، مباركه، زرین شهر، نجف آباد، تیران و خمینی شهر در استان اصفهان، به شهرستان كوهرنگ در استان چهارمحال و بختیاری نیز سفر كرد و با مردم خونگرم این دیار به گفت وگو نشست.
دكتر احمدی نژاد در سفر استانی به چهارمحال و بختیاری به علت شرایط بد آب وهوایی این فرصت را نیافته بود كه با مردم دلاور كوهرنگ دیدار كند.
حسن موقعیت طبیعی و جغرافیایی اصفهان در مركز فلات وسیع ایران و خاك حاصلخیز آن و وجود زاینده رود، در این است كه موفق شده در همه دوره ها از مراكز مهم این مرز و بوم باشد و از نظر اهمیت تاریخی ـ اسلامی، لقب «ستاره جهان اسلام» را از آن خود كند.
● بیست و نهمین سفر سازندگی
رئیس جمهوری ساعت ۱۶ روز پنجشنبه همزمان با سوم خرداد، روز حماسه بزرگ آزادسازی خرمشهر در رأس هیأتی متشكل از وزرا، معاونان و مشاوران وارد فرودگاه شهید بهشتی شهر اصفهان شد. هیأت در بدو ورود از سوی پسر ۸ ساله ای به نام رضانژاد تبریزی، فرزند یكی از آزادگان دلاور مورد استقبال قرارگرفت.
سپس رئیس جمهوری از برابر صف طویل مسئولان استان اعم از استاندار، فرمانداران، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی، روحانیون، فرماندهان نیروهای نظامی و انتظامی كه برای استقبال در فرودگاه تشكیل داده بودند، گذشت و با یكایك آنان احوالپرسی كرد. آنگاه دكتر احمدی نژاد، در فرودگاه شهید بهشتی اصفهان در سخنانی از استان اصفهان به عنوان نقطه اتكای ایران اسلامی یاد كرد و گفت، اصفهان قلب تپنده ایران اسلامی و كانون جوشان تمدن و فرهنگ این سرزمین است. او افزود: انگیزه هیأت دولت برای سفر به این استان نسبت به دیگر استانها مضاعف بوده و دولت سفر به اصفهان را سفر به خانه خود می داند زیرا این شهر تاریخی، فرهنگی و مذهبی متعلق به همه ایران و جهان است و اگر همه مردم عاشق این شهر نباشند، دلداده آن هستند. وی همچنین این نوید را داد كه در جلسه هیأت دولت در اصفهان مصوبه های خوبی برای استان در نظر گرفته شده است.
● در میدان نقش جهان
رئیس جمهوری پس از انجام مصاحبه و دیدار با مستقبلین در فرودگاه شهید بهشتی اصفهان، برای دیدار با مردم همیشه در صحنه شهر اصفهان و سخنرانی در جمع آنان با هلی كوپتر راهی میدان نقش جهان این شهر شد. در مسیر عزیمت به میدان نقش جهان ، وی با سیل جمعیت استقبال كننده مواجه شد كه با شعارهای دسته گل محمدی به شهر ما خوش آمدی و ... از دكتر احمدی نژاد استقبال می كردند و رئیس جمهوری نیز برای دقایقی به ابراز احساسات گرم مردم پاسخ داد و سپس راهی میدان نقش جهان شد.
ازدحام جمعیت در میدان نقش جهان، محل سخنرانی رئیس جمهوری به قدری شدید بود كه ده ها نفر از مردان و زنان به دلیل شلوغی بیهوش شدند و كارشان به اورژانس كشید. این میدان تاریخی كه خاطرات مردان بزرگی را در جای جای خود به یادگار دارد، روز سوم خردادماه سال ۸۶ نیز پذیرای مرد بزرگی بود كه با استواری و صلابت در راه اهداف مقدس جمهوری اسلامی ایران گام های بلندی بر می دارد.
رئیس جمهوری درجمع صمیمی مردم اصفهان ضمن گرامیداشت یاد وخاطره ۲۳ هزار شهید این استان دلاور پرور، سوم خردادماه روز آزادی خرمشهر را از روزهای پرافتخار و از فتوحات درخشان اسلام عنوان كرد. رئیس جمهوری فتح خرمشهر را پاداش الهی برای مقاومت ملت ایران دانست و اظهار داشت، اصفهان دیار مردان مرد، شجاعان و قهرمانان است و سنگر تسخیر ناپذیر ایمان، جهاد و شهادت محسوب می شود.
دكتر احمدی نژاد كه هنگام سخنرانی بارها سخنانش با تكبیر و شعارهایی در حمایت از دولت نهم قطع شد، تصریح كرد، در سراسر جهان ، اجزای تاریخی و قطعات نفیس ارزشمند را در قالب موزه ها جمع آوری می كنند و به عنوان نماد افتخارآمیز خود در فضاهای سربسته نگهداری می كنند، اما اصفهان خود یك موزه بزرگ و گنجینه ای غنی برای تمام بشریت است.
رئیس جمهوری همچنین درسخنان خود به شیطنت های اسرائیل در لبنان اشاره كرد و گفت برنامه حمله دوباره به لبنان در تابستان امسال خیال خامی بود كه از سوی كشورهای ابرقدرت طرح ریزی شده بود وتنها تكرار اشتباه های خباثت بار آنان است كه به تكرار تجربه های تلخ شكست منجر می شود.
رئیس جمهوری همچنین به پیشرفت های اخیر ایران در بحث انرژی هسته ای اشاره كرد و گفت امروز مردم ایران ، ملتی دارای فناوری صنعتی هسته ای است و مسیر خود را به صورت شفاف و روشن اعلام داشته و یك گام هم از مواضع خود عقب نشینی نمی كند.
دكتر احمدی نژاد كه معمولاً در سخنرانی های خودسعی می كند با ادای جملاتی ، روحیه به مردم بدهد، زمانی كه در میدان نقش جهان اصفهان جمله معروف خود را كه «كی خسته است» عنوان كرد، با جواب «انرژی هسته ای كی گفته ما خسته ایم» از سوی مردم اصفهان روبه رو شد كه رئیس جمهوری این جمله را به حساب هوشیاری و تیزبینی مردم اصفهان گذاشت. پیش از سخنان رئیس جمهوری در میدان نقش جهان اصفهان استاندار ، امام جمعه و نماینده ولی فقیه در استان و چندتن از نمایندگان مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به حمایت های بی دریغ مردم اصفهان در طول سال های انقلاب و جنگ تحمیلی از انقلاب شكوهمند اسلامی ایران به طرح مسائل و مشكلات این منطقه پرداختند.
آب، محرومیت زدایی از مناطق محروم، اشتغال و زیرساخت های آن، توسعه شهرك ها و نواحی صنعتی، ایجاد زمینه مساعدتر برای سرمایه گذاری، فاضلاب شهری و روستایی و لزوم تأمین اعتبار برای طرح قطار سریع السیر اصفهان از جمله مطالبات مسئولان استان از رئیس جمهوری و هیأت دولت بود كه دراین جمع مطرح شد.
● توقع از روزنامه ایران
هنگامی كه دكتر احمدی نژاد درمیدان نقش جهان اصفهان در حال سخنرانی برای مردم بود، در گوشه ای از در ورودی مسجد امام، سیدمجتبی ثمره هاشمی مشاور رئیس جمهوری و معاون سیاسی وزارت كشور بر سكویی نشسته و در حال نوشتن مطالبی بود كه به سراغش رفتیم. پس از معرفی خود به عنوان خبرنگار و عكاس روزنامه ایران ، او ما را با روی گشاده پذیرفت. به عنوان نخستین سؤال از او نظرش را درباره روزنامه ایران جویا شدیم كه با نگاهی عمیق گفت، فكر می كنم روزنامه ایران می تواند حضور پررنگ تر و بیشتری داشته باشد.
ثمره هاشمی در این باره افزود: این روزنامه باید كم كم جایگاه خود را بیابد چرا كه دارای ظرفیت های بزرگی است كه توقع ما از آن بیشتر از اینهاست. معاون سیاسی وزیركشور درباره نتایج به دست آمده از سفرهای استانی با خوشبینی یاد كرد و اظهار داشت: هرچه می گذرد به اهمیت سفرهای استانی بیشتر پی می بریم. هم اكنون بعد از یك سال و نیم عملكرد سفرهای استانی قابل ارزیابی است و مردم آن را مثبت ارزیابی می كنند.
او با اشاره به این كه هم اكنون دولت نهم با مجموعه مشكلات ریز و درشت كشور آشنا است، افزود: برای هیأت دولت مشكلات صنعتی، فرهنگی و اقتصادی حدود ۳۲۰ شهر، ۳۰ استان و همه روستاهای كشور مسأله غریبی نیست. ثمره هاشمی وجه تمایز دولت نهم را با دولت های گذشته در حضور پیشرو و گستردگی تحرك آن در همه جای كشور عنوان كرد و گفت: توزیع عادلانه منابع، مدیریت، امكانات و تسهیلات از مشخصات دولت نهم است. ثمره هاشمی همچنین تأكید كرد: دولت امروز خود را متعلق به مردم می داند و ملت هم دولت را از خود می دانند.● دولت متعلق به مردم است
در شهرستان چادگان نیز فرصتی دست داد تا با دكتر سعیدلو، معاون اجرایی رئیس جمهوری نیز گفت وگو كنیم. در این گفت وگو كه در زمین چمن میدان اصلی شهر چادگان یعنی درست در جایی كه رئیس جمهوری در حال سخنرانی برای مردم غیور این شهرستان بود، انجام شد، دكتر سعیدلو این خبر را داد كه دور دوم سفرهای رئیس جمهوری به استان ها دو ماه بعد از پایان دور نخست سفرهای استانی و ارزیابی عملكردها و نقاط ضعف و قدرت، شروع خواهد شد.
وی بخشی از برنامه های دور دوم سفرهای استانی را پیگیری طرح ها و انجام كارهای زیربنایی و ماندگار در استان ها دانست.
او پیام دولت نهم را به مردم این طور عنوان كرد كه در اتاق های همه مسئولان ۲۴ ساعته بر روی مردم باز است و آنان هر مشكلی كه دارند می توانند با مسئولان مطرح و پیگیری آن را جویا شوند. او با تأكید بر این كه نباید در شرایط كنونی جهان كه به سرعت در حال پیشرفت است عقب بمانیم، گفت: كار و تلاش، پیام دولت نهم است و مسئولان باید با سرعتی كه دولت در حال حركت است، خود را با آن وفق بدهند وگرنه از قافله عقب خواهند ماند.
از سعیدلو درباره وجه تمایز دولت نهم با دولت های گذشته جویا شدیم كه با لبخندی پاسخ داد، باید پرسید كه چقدر وجه اشتراك میان این دولت با دولت های گذشته است. ما وجه اشتراك بسیار كمی با دولت های گذشته داریم، اما وجه تمایز فراوانی وجود دارد. درست است كه كارهای زیادی در گذشته انجام شده است اما كافی نیست. وقتی در برخی از شهرستان ها می بینیم كه مردم با مشكلات فراوانی روبرو هستند غصه می خوریم. وی تأكید كرد: باید ما به خوبی كار كنیم و مردم هستند كه باید نظر بدهند.
● ارادت عشایر به رئیس جمهوری
مردم مناطق مختلف اصفهان از شهرنشینان تا عشایر غیور استان، ارادت خاص خود را به رئیس جمهوری محبوب شان به هر نحوی كه می توانستند، اعلام می كردند. در شهرستان «چادگان» كه منطقه ای عشایرنشین در استان اصفهان است، فرزند ۱۳ ساله یك شهید كه پدرش در زمان جنگ در خوزستان شهید شده بود نامه ای را هنگام ورود رئیس جمهوری به شهرش خواند كه مورد تحسین همگان قرار گرفت. او در نامه اش این چنین آورده بود: «كوه های پرغرور و دشت های نجیب، رودهای بی قرار و بیشه زاران خاموش.
همه شاهدند كه مدت ها است چشم به راه مقدمت هستیم. می دانستیم می آیی كه آمدنت پیام آور طراوت بهار است. می دانیم كه ما را می فهمی. چرا كه از جنس مایی. مردی از جنس مردم. آمدنت نوید عدالت می دهد و نگاهت تجلی مهرورزی است. ما را به نگاه عنایت دولت كریمه ات دریاب و بدان كه این مردم مهرورزی و عدالت پیشگان واقعی را فراموش نخواهند كرد. حالا كه دل های ما مالامال از اشتیاق دیدار روی توست و زبان از بیان احساس بازمانده است، پس با زبان دل می گوییم: « دسته گل محمدی - به چادگان خوش آمدی.»
● نور الهی و بوی بهشتی
از نكات جالب توجه در این سفر، حضور رئیس جمهوری در جمع صمیمی جانبازان و ایثارگران استان اصفهان در عصر روز پنجشنبه بود كه وی در این دیدار ضمن گوش كردن به خاطرات دوران دفاع مقدس آنان، خود نیز برخی از خاطرات آن دوران را زنده كرد.
دیدار با نخبگان و روحانیون استان اصفهان نیز از دیگر برنامه های رئیس جمهوری در این سفر بود كه در شب های شنبه و یكشنبه بعد از پایان دیدار با مردم شهرهای مختلف استان، در شهر اصفهان برگزار شد. در این دیدارها، رئیس جمهوری با شنیدن مطالب نخبگان و روحانیون استان، به قابلیت ها، ظرفیت ها و نقش ایمان و اقتدار معنوی مردم اصفهان اشاره كرد و اصفهان را نقطه اتكای كشور دانست.
● نامه هایی كه پاسخ داده می شود
یكی از موضوعات جالب توجه در سفرهای استانی رئیس جمهوری بویژه در سفر به استان اصفهان، سیل نامه های مردمی بود كه به دكتر احمدی نژاد نوشته شد. این نامه ها با مدیریت ستاد ارتباطات مردمی نهاد رئیس جمهوری و نیروهای بومی در شهرستان های مختلف جمع آوری شد. اغلب این نامه ها، همزمان با سخنرانی رئیس جمهوری در اجتماعات مردمی تحویل مسئولان مربوطه شد كه در پایان هر سفر، كار رسیدگی به نامه ها در استانداری استان اصفهان آغاز شد. نامه های مردمی پس از خلاصه نویسی و ثبت رایانه ای، برای اقدام به دستگاه های مربوطه ارجاع شد تا به نویسندگان نامه پاسخ داده شود.
● دستاوردهای سفر به اصفهان
برجسته ترین برنامه دولت نهم در طول سفرهای استانی كه نمی توان از بركات آن چشم پوشی كرد، برگزاری جلسه هیأت دولت در هر استان است. این حركت برای از میان بردن فاصله دولت ومردم و آغاز حركت عدالت گرا ومحرومیت زدایی از نقاط مختلف، از اهمیت به سزایی برخوردار است.
در بیست ونهمین سفر استانی دكتر احمدی نژاد به استان اصفهان نیز دستاوردهای مهمی كسب شد كه نوید انجام كارهای ارزشمند عمرانی و... را در همه شهرستان های استان می دهد. در جلسه ۶ ساعته هیأت دولت كه تا ساعت ۲ بامداد در استانداری اصفهان ادامه داشت، ۲۰۰ مصوبه برای توسعه وعمران استان اصفهان در نظر گرفته شد. این تصمیمات كه دستاورد سفر ۵روزه هیأت دولت به استان اصفهان را شامل می شود، اختصاص ۳ هزار میلیاردتومان تسهیلات بانكی برای طرح های زودبازده و اقتصادی و اختصاص حداقل ۹ هزار میلیاردریال از حساب ذخیره ارزی برای طرح های اقتصادی غیردولتی اصفهان است.
رئیس جمهوری در پایان این سفر پربار در گفت وگو با خبرنگاران در فرودگاه اصفهان تأكید كرد، این تصمیمات برای توسعه این استان اتخاذ شده است. دكتر احمدی نژاد با اشاره به این كه انتقال آب به فلات مركزی ایران از تصمیمات مهم دولت در جلسه هیأت دولت در اصفهان بود، اظهار داشت، برای توسعه طرح های آبخیزداری و شبكه های آبیاری و زهكشی در سطح استان اصفهان به ترتیب ۵۰۰ میلیارد ریال و ۷۵ میلیارد ریال دراین جلسه اختصاص داده شد.
ساخت ۳ نیروگاه در استان اصفهان و تسریع در روند اجرایی پروژه قطار سریع السیر برقی اصفهان- تهران از دیگر مصوبات هیأت دولت در اصفهان بود. همچنین طرح های ارائه شده از سوی مسئولان استان با توجه به بازدیدهای انجام شده توسط رئیس جمهوری واعضای هیأت دولت از مناطق مختلف در این جلسه بررسی وقدم های مباركی برای استان برداشته شد.
● یادداشت های پایانی
رئیس جمهوری در پنجمین و آخرین روز سفر به استان اصفهان ضمن دیدار با مردم شهرستان تیران و خمینی شهر، در یك برنامه پیش بینی نشده، با نمایندگان ۶ هزار استاد وعضو هیأت علمی، ۱۸۰ هزار دانشجو از ۱۰۰ دانشگاه و مركز آموزش های عالی و مشاوران جوان استان اصفهان در ورزشگاه پیروزی شهر اصفهان دیدار كرد.
این دیدار صمیمی كه قرار بود تنها یك ساعت و نیم باشد، بیش از ۵ ساعت به طول انجامید و استادان و دانشجویان دانشگاه های مختلف اصفهان مسائل ومشكلات حوزه فعالیت خود را با رئیس جمهوری به راحتی مطرح كردند. دكتر احمدی نژاد نیز در این دیدار كه دوست داشت زمان آن بیشتر باشد، در سخنانی به قابلیت های جوانان در مراكز علمی و فرهنگی كشور بویژه در دانشگاه های استان اصفهان اشاره كرد وبه بررسی رشد اقتصادی، علمی و فرهنگی ایران اسلامی پرداخت.
دكتر احمدی نژاد خستگی و كسالت را در دولت نهم نمی پذیرد و براین باور است، دولتمردان تا توان دارند باید در راه پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی وخدمت به مردم در هر جا و در هر زمانی قدم بردارند و بدانند كه خداوند شاهد و ناظر اعمال آنان است.
در شهرستان تیران، مسئولان منطقه اقدام جالبی انجام داده بودند و در یك پلاكارد بسیار بزرگ كه درست در كنار جایگاه سخنرانی رئیس جمهوری نصب شده بود، ضمن خیر مقدم به دكتر احمدی نژاد و هیأت همراه، مسائل ومشكلات كشاورزی منطقه را اعلام داشتند. در این پلاكارد كه به امضای انجمن كشاورزان خبره تیران و كرون رسیده بود، ممنوعیت حفر چاه كشاورزی كه موجب مهاجرت روستاییان به شهرها می شود، رسیدگی به بیمه محصولات كشاورزی، مشكل آبرسانی دشت منطقه كرون، تأمین بودجه برای لایروبی قنوات و كانال كشی مزارع، ایجاد صنایع تبدیلی كشاورزی برای اشتغال جوانان وملی شمردن زمین های دیم زار كشاورزی وتوسعه صنایع تبدیلی، از مشكلات عمده كشاورزی منطقه بود.
عصر روز دوشنبه، هفتم خردادماه،۸۶ دكتر احمدی نژاد و هیأت همراه، به دیدار خود از استان پربركت اصفهان پایان دادند و با بدرقه رسمی مسئولان استان، شهر اصفهان را با هواپیما به مقصد تهران ترك كردند.
سیدمسلم یگانه
خبرنگار اعزامی «ایران» به اصفهان
منبع : روزنامه ایران