یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا

۲۵ پله تا قله سلامتی


۲۵ پله تا قله سلامتی
سلامت خانواده و اجتماع با سلامت زنان گره خورده است. برای ایجاد تغییراتی مثبت در روند زندگی زنان باید به تمام زمینه‌ها اعم از سلامت جسمی، روحی، روانی و احساسی آنان توجه داشته و با تغییر شیوه زندگی زنان شاهد رشد روحی و تغییر سبک زندگی در اجتماع بود.
▪‌ شست‌وشوی ملحفه‌ها در دمای بالا: ملحفه‌ها حاوی هزاران ذره گردوخاک است که پوست‌های حساس را تحریک کرده و باعث بروز اگزما می‌شود. شست‌وشوی ملحفه‌ها در آب و در دمای حداقل ۶۰ درجه سانتیگراد، بسیاری از این ذرات را از بین می‌برد.
▪‌ ویتامین D : مصرف مقدار کافی کلسیم و ویتامین D، احتمال شکستگی استخوان را تا ۲۰ درصد کاهش می‌دهد. زنان فعال باید روزانه هزار واحد ویتامین D و دوهزار میلی‌گرم کلسیم دریافت کنند تا استخوان‌های محکمی داشته باشند.
▪‌ معاینه سر: تومورهای سیاه رنگ قشر عمیق پوست که در فرق سر و یا گردن به وجود بیایند احتمال مرگ را در مقایسه با غددی که در سایر جاهای بدن ظاهر می‌شوند، تا دوبرابر افزایش می‌دهند زیرا به دلیل پوشیده ماندن این غدد توسط موی سر و رسیدگی دیرهنگام به آنها، احتمال درمان مؤثر نیز کمتر می‌شود.
▪‌ شست‌وشوی دهان: طبق تحقیقات اخیر، خوردن ۵۶گرم ماست در روز، دهان را از ابتلا به بیماری‌های لثه محافظت می‌کند زیرا نوعی باکتری مفید در ماست موجود است که میکرب‌ها را کشته و آنها را از بین می‌برد.
‌▪ ورزش: انجام چهار تا شش حرکت ۳۰ثانیه‌ای از ورزش‌های قلبی، مقاومت را افزایش داده و به اندازه یک ساعت ورزش آرام، تأثیرگذار است.
▪‌ تمیزکردن میز تحریر: گفته می‌شود بطور معمول بیش از ۲۸۳ نوع باکتری روی میز تحریر وجود دارند که باعث بروز گلودرد، عفونت و... می‌شوند. از این رو توصیه می‌شود روی میز، صفحه کلید، تلفن و... باید دائم با دستمال‌های حاوی مواد آنتی‌باکتریال تمیز شوند.
▪‌ ورزش گردن:با انجام حرکات ورزشی گردن و تقویت ماهیچه‌های گردن، سرشانه و پشت، احتمال گردن‌دردهای مزمن تا ۸۰ درصد کاهش پیدا می‌کند.
‌▪ تغذیه: برنامه غذایی غنی از ویتامین «ث» و لینولئیک اسید (اسید چرب موجود در روغن بسیاری از سبزیجات)، ایجاد احتمال چین و چروک، خشکی و نازکی پوست را کاهش می‌دهد.
▪‌ احساس: روزی ۳۰ دقیقه فکر کردن به همسر و اعضای خانواده، سلامت ذهنی و احساسی را بهبود می‌بخشد. محققان می‌گویند احساس عشق و محبت، مغز را تحریک کرده و آن را وادار به ساختن مسیرهای عصبی و ارتباطی جدید می‌کند.
▪‌ آب: گذراندن روزی دو الی سه دقیقه زیر دوش آب سرد، روحیه را بهبود می‌بخشد زیرا آب سرد باعث آزادشدن هورمون‌هایی در مغز می‌شود که با احساس خوشایند همراه هستند.
‌▪ لبنیات: زنانی که از برنامه غذایی کم کالری پیروی کرده و مصرف کلسیم خود را از ۶۰۰ میلی‌گرم یا کمتر در روز به ۱۲۰۰ میلی‌گرم در روز می‌رسانند، بطور میانگین ۵/۴کیلوگرم لاغرتر از کسانی هستند که از این قانون پیروی نمی‌کنند زیرا مغز ،کمبود سطح کلسیم در بدن را تشخیص داده و برای جبران آن، اشتهای فرد را به مصرف غذاهای غنی از این ماده معدنی افزایش می‌دهد. از این‌رو شیر کم‌چرب، ماست کم چرب و... منابع مفید کلسیم محسوب می‌شوند.
‌▪ صاف نشستن: وجود تنش در گردن، می‌تواند بر نحوه تنظیم فشار خون در بدن تأثیرگذار باشد. صاف کردن بدن هنگام نشستن و تکیه به صندلی، قراردادن کف پا روی زمین و قراردادن زانوها کمی بالاتر از سطح نشیمنگاه و نزدیک بودن صندلی به میزتحریر، تاحد زیادی در کاهش این تنش مؤثرند.
▪‌ چای سبز: نوشیدن چای سبز همراه با آنتی‌بیوتیک کمک می‌کند تا با قدرتی سه برابر بیشتر، باکتری‌های مضر از بین برود.
‌▪ حبوبات: افرادی که بطور منظم از حبوبات استفاده می‌کنند، حدود سه کیلوگرم لاغرتر هستند، حتی اگر میزان کالری مصرفی روزانه آنها نیز از دیگران بیشتر باشد. محققان علت آن را فیبر بالای حبوبات و چربی کمتر آنها می‌دانند.
مصرف یک مشت حبوبات همراه با سالاد، سوپ و یا سس ماکارونی میزان پروتئین و فیبر دریافتی را افزایش می‌دهد.
▪‌ آدامس: جویدن آدامس بعد از غذا، اشتها را فرومی‌نشاند. این درحالی است که خوردن سوربیتول (نوعی ماده موجود در آدامس‌های بدون قند) به مقدار زیاد، می‌تواند باعث اسهال و دل‌درد شود.
▪‌ انگور: خوردن حدود یک فنجان انگور در روز، مانع از شکل‌گیری سلول‌های غیرطبیعی و عامل سرطان خصوصاً در سینه می‌شود. گفته می‌شود نوعی ماده طبیعی در انگور وجود دارد که از واکنش استروژن با مولکول‌های DNA جلوگیری کرده و مانع از سرطانی شدن سلول‌ها می‌شود.
▪‌ دویدن: طبق گفته محققان دانشگاه استنفورد، دونده‌ها تا ۴۰درصد کمتر در معرض خطر مرگ و بیماری‌های قلبی – عروقی و یا ناتوانی قرار دارند. دویدن پنج کیلومتر در روز می‌تواند این احتمالات را کاهش دهد.
‌▪ تخم‌مرغ: افزودن یک تخم‌مرغ کامل به برنامه غذایی، سطح HDL (کلسترول خوب) را بدون افزودن LDL(کلسترول بد) افزایش می‌دهد. سطح پایین HDL با کاهش حافظه در ارتباط است.
▪‌ تکنیک‌های آرامش‌بخش: تکنیک‌های آرامش‌بخشی مانند یوگا یا مدیتیشن به بدن کمک می‌کند تا علائم استرس را قبل از آسیب‌زدن به بدن، از بین ببرد.
▪‌ قارچ: قارچ با تقویت عملکرد سلول‌های T، سیستم ایمنی را بهبود می‌بخشد. سلول‌های T، سلول‌های سفید خونی هستند که بدن را در برابر صدمات ناشی از ورود میکروب‌ها و... محافظت می‌کند.
▪‌ سکوت: قرارداشتن در معرض اصواتی درحد ۳۵دسی‌بل (صدای صحبت آرام افراد) هنگام خواب می‌تواند فشارخون را شش تا هفت درجه افزایش دهد. چرت‌زدن آرام همراه با گوش دادن به صدایی آرام می‌تواند نوعی شیوه درمانی به حساب آید.
▪‌ بازی ویدئویی: بازی‌های ویدئویی اکشن، مهارت‌های بصری را تا ۲۰درصد بهبود می‌بخشد.
▪‌ سیب: استفاده از سس سیب و یا نوشیدن آب سیب تا ۲۷ درصد احتمال ابتلا به سندرم متابولیک – ترکیبی از مشکلات سلامت مانند افزایش فشارخون و قندخون که می‌تواند باعث بروز مشکلات قلبی و دیابت شود‌- را کاهش داده و احتمال سرطان سینه را با کاهش مواجه می‌کند.
▪‌ هوای آزاد: حضور در هوای آزاد و آفتابی به مدت ۳۰ دقیقه فرد را شاداب‌تر کرده و توانایی مغزی او را برای تحلیل اطلاعات جدید ارتقا می‌دهد.
▪‌ مسافرت: زنانی که حداقل دوبار در سال به مسافرت می‌روند، زندگی شاداب‌تری داشته و کمتر در معرض افسردگی، تنش یا خستگی قرار می‌گیرند.

زینب سادات محسنی
منبع : روزنامه ایران