پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا


استرس و تغذیه: یک گفتگوی جذاب


استرس و تغذیه: یک گفتگوی جذاب
نویسنده : لسرف - ژان‌میشل
مترجم : رف‌رف - مریممحبوب - سلطانعلی
محل نشر : تبریز
تاریخ نشر : ۱۳۸۳/۱۱/۱۳
رده دیویی : ۶۱۶.۹۸
قطع : وزیری
جلد : شومیز
تعداد صفحه : ۵۶
نوع اثر : ترجمه
زبان کتاب : فارسی
شماره کنگره : RA۷۸۵/ل۹ف‌لا۵
نوبت چاپ : ۱
تیراژ : ۲۰۰۰
شابک : ۹۶۴-۰۶-۴۹۱۲-۰

مباحث کتاب در ارتباط با استرس و تغذیه, دربر دارنده‌ی آگاهی‌هایی است که در آن خاطرنشان شده: 'تغذیه و رفتار غذا خوردن, جان کلام این موضوعات مورد بحث هستند, زیرا به نظر می‌رسد که استرس‌های گوناگون بر دریافت غذا تاثیر می‌گذارند و وضع تغذیه نیز بر مکانیسم هموستاتیک اثر عمده‌ای دارد. معلوم گردیده است استرس موجب کم خوری می‌شود, که این اثر در سطح بیولوژیک (به عنوان مثال آزاد شدن CRH), در سطح رفتاری (مثلا به عملکرد دفاعی بیش از غذا خوردن اولویت داده می‌شود) و نیز در سطح عاطفی (برای مثال فقدان احساس لذت), قابل توجیه است. از سوی دیگر استرس همچنان دریافت غذا را افزایش می‌دهد.... نقش اجتماعی عوامل هیجانی در چاقی و سایر اختلالات غذا خوردن باعث شده است که رابطه بین استرس و افزایش دریافت غذا به طور وسیع مورد مطالعه قرار گیرد.... اثرات تغذیه در مورد استرس به طور عمده در زمینه‌ی بیماری قلبی ـ عروقی و اخیرا التهاب, عفونت و ایمنی مورد بحث قرار گرفته است. عوامل تغذیه‌ای در برهم کنش بین استرس و بیماری التهاب روده نقش دارند. به خصوص, انواع زیادی از مواد مغذی در حفظ ایمنی و تعدیل پاسخ‌های آن مهم هستند.... عوامل تغذیه‌ای قادرند ترکیب و فرآیندهای متابولیک بدن را تعدیل کرده و سوبستراهای لازم برای مقابله با استرس را بسیج کند'.