سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

دریاچه شورمست


دریاچه شورمست
این دریاچه در جنوب غربی پل سفید، به فاصله پنج کیلومتر از جاده فیروزکوه در ارتفاعات بیشه ای دامنه البرز مرکزی قرار گرفته است. این دریاچه دارای پنج متر عمق و بیش از یک هکتار وسعت و آب آن نیز مناسب می باشد. د‌سترسی نسبتاً خوب، محوطه اتراق، مناظر زیبا، امکان صید ماهی و ... جاذبه های قابل توجهی برای استفاده های توریستی این دریاچه محسوب می شوند.
▪ دریاچه گل پل:این دریاچه در جنوب شرقی شهرستان قائمشهر بعد از روستای <برنجستانک> و سد خاکی زمزم ، در میان جنگل قرار گرفته و دارای دو حوضچه مجزاست. وسعت آن حدود ۵/۲ ‌هکتار با عمق بین ۱ تا ۵ ‌متر است که به علت شیرینی آب، به زیستگاه ماهیان و پرندگان آبزی تبدیل شده است. این دریاچه چشم اندازهای جنگلی زیبایی دارد ومحوطه اتراق مناسبی نیز در اطراف آن تعبیه شده ‌است‌.
▪ دریاچه عباس آباد: این د‌ریاچه د‌ر ارتفاع ۴۰۰ ‌متری از سطح د‌ریا در جنوب شرقی بهشهر، میان جنگل قرار گرفته است و به دلیل ساخت و ساز هایی که شاه عباس د‌ر اطراف آن انجام داد، به نام عباس آباد معروف گشته است. وسعت آن حدو‌د ۱۰هکتار و عمق آن نزدیک به ۱۰متر است. این دریاچه به د‌لیل دسترسی مناسب سواره، محوطه اتراق، آثار باستانی، شیرینی آب و هوای مناسب، قابلیت های توریستی فراوان دارد.‌
▪ دریاچه ولشت: این دریاچه در جنوب غربی چالوس و شمال شرقی منطقه کلاردشت در میان دره ای عمیق قرارگرفته است. وسعت آن حدود ۱۵ هکتار و عمق متوسط آن ۲۰ ‌متر می باشد. حجم آب دریاچه حدود سه میلیون متر مکعب برآورد شده و شیرین است و به همین علت نیز مأمن پرندگان مهاجر، ماهی و سایر آبزیان است. مراتع و تپه های اطراف آن همراه با نیزارهای پیرامون، جلوه ای ویژه و زیبا به آن بخشیده است. دسترسی به دریاچه از طریق مرزن آباد و سمت غربی جاده چالوس امکان پذیر می‌باشد.
▪ دریاچه سد دریوک : این دریاچه که حدود یک هکتار وسعت دارد، روبروی دره" ولی آباد" هزارچم و در دامنه کوه "دال کمر" قرار گرفته است. عمق آن حدود ۵ ‌متر است و آبی شیرین دارد. اطراف آن را مراتع و مرغزار احاطه کرده است، به همین جهت این دریاچه مأمن و زیستگاه پرندگان بومی و وحوش است. در ماه های زمستان نیز پرندگان مهاجری مانند غاز و مرغابی در اطراف آن مشاهده می شود. اقلیم مناسب و فضای طبیعی ودلنشین آن با چشم اندازهای بدیع، جلوه تفرجگاهی جذابی را به این دریاچه بخشیده است. از آن جایی که این مجموعه دارای راه های دسترسی، محوطه های اتراق، چشم اندازهای طبیعی، مرغزارهای وسیع، پرندگان گوناگون و همچنین استفاده های طبی می باشد، قابلیت های فوق العاده مناسبی برای ایجاد و احداث کانون های تفرجگاهی، زیستگاهی وپژوهشی دارند .
▪ دریاچه خضر نبی :‌این دریاچه در شمال شهرستان نوشهر و در میان جنگل قرار گرفته و بنا به اعتقاد بومیان دارای تقدیس مذهبی است. وسعت آن کمتر ازنیم هکتار ، عمق آن حدود ۵ متر و آب آن شیرین است.از آن جا که این دریاچه از عوامل تخریب انسانی دور مانده و در محدوده حفاظت شده البرز مرکزی قرار گرفته است، مأمن انواع پرندگان و جانوران وحشی ناحیه شده است که معمولاً برای غذایابی و خوردن آب به سوی این دریاچه می آیند.به لحاظ ویژگی های فوق الذکر و فضای بسیار طبیعی ، چشم اندازهای زیبا ، دلنواز و فرح بخشی دارد که هر بیننده ای را به ویژه در ایام بهار ، تابستان و پاییز شیفته خود می سازد.‌
▪ ‌دریاچه استخر پشت (‌‌‌‌‌‌‌ استخل پشت: ) این دریاچه در جوار روستای <استخرپشت>، میان دره رودخانه <زارم> ، به صورت گودالی بزرگ و دایره ای شکل قرار گرفته که پیرامون آن پوشیده از مزارع برنج ونیزار است. وسعت حوضچه مرکزی آن بیش از نیم هکتار و حواشی آن در حدود ۶ هکتار است. پیرامون این دریاچه دارای محوطه‌ای برای اتراق و استقرار می باشد، ولی فاقد امکانات خدماتی است. دسترسی به آن از مسیر جاده جنگلی بسیار زیبا از شهر <نکا> صورت می گیرد. این جاده درامتداد خود از روستاها و فضاهای جنگلی دیگر عبور می‌کند و به جاده کیا سر - ساری اتصال می یابد. دریاچه <استخر پشت> به علت همجواری با <زارم رود> و دره زیبای آن قابلیت توریستی قابل ملاحظه ای دارد.
منبع : روزنامه آفتاب یزد