یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

اثر سطوح مختلف آهن و بر روی مقدار عناصر و عملکرد توت فرنگی رقم سلوا


اثر سطوح مختلف آهن و بر روی مقدار عناصر و عملکرد توت فرنگی رقم سلوا
اثر سه سطح آهن و بر بر عملکرد و غلظت بعضی از عناصر برگ، ریشه و میوه توت فرنگی روز خنثی، رقم سلوا(Fragaria × ananassa DuchSelva;) بررسی شد. گیاهان آزمایشی در بستر کشت مخلوط پیت خزه و پرلیت کاشته شدند و با محلولهای غذایی کامل با سه غلظت مختلف آهن و بر آبیاری شدند. غلظت آهن و بر در محلولهای غذایی بترتیب ۵ میلی گرم آهن و ۰.۷۵ میلی گرم بر، ۱۰ میلی گرم آهن و ۱.۵ میلی گرم بر، ۲۰ میلی گرم آهن و ۳ میلی گرم بر در لیتر به همراه مقدار کافی از سایر عناصر ضروری گیاه (pH=۵.۸) بود. نتایج نشان داد سطوح مختلف آهن و بر تاثیری روی عملکرد گیاهان نداشتند، اما افزایش آهن و بر سبب افزایش نیتروژن کل، پتاسیم و بر برگها و کاهش مقدار نیترات، فسفر، کلسیم، منیزیم و آهن برگها شدند. مقدار نیترات، نیتروژن کل، فسفر و منیزیم میوه ها افزایش یافت. همچنین افزایش سطح آهن و بر موجب افزایش مقدار نیتروژن کل، فسفر و پتاسیم در ریشه شد. از آنجاییکه در این تحقیق افزایش مقدار آهن و بر در محلول غذایی سبب افزایش عملکرد نشد، بنابراین سطح اول و دوم آهن و بر (۵ یا ۱۰ میلی گرم آهن و ۰.۷۵ یا ۱.۵ میلی گرم بر در لیتر) که مقدار نیترات میوه در آن کمتر و مقدار سایر عناصر در آن در حد متوسط قرار دارد بر سایر تیمارها برتری نشان دادند.
تکتم سادات تقوی
مصباح بابالار
علی عبادی
حسن ابراهیم زاده معبود
محمدعلی عسگری
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید