دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

مقاومت در برابرخوردن یک برش کیک خامه ای


مقاومت در برابرخوردن یک برش کیک خامه ای
وقتی صحبت از کاهش وزن می شود، بسیاری از افراد آه سوزناکی می کشند زیرا بارها و بارها تلاش کرده اند که چند کیلویی از وزنشان کم کنند ولی هر بار شکست خورده اند. آخر هفته ها و روزهای تعطیل معمولاً زمانی است که عادات جدید برای کم کردن وزن را به آسانی فراموش می کنیم و سراغ عادت های قدیم می رویم.
شاید مهم ترین عامل در کاهش وزن، نه کمتر خوردن باشدو نه ورزش کردن ، بلکه مهم ترین عامل تغییر دادن بعضی از باورهای غلط ذهنی و عادات اشتباهمان است که هربار سد راه موفقیت می شود و اجازه نمی دهد که به برنامه ای که برای کاهش وزن در نظر گرفته ایم به طور کامل عمل کنیم.
تا وقتی همه چیز طبق روال عادی پیش می رود، برنامه کاهش وزن هم به خوبی اجرامی شود، اما همین که یک مهمانی پیش می آید یا مشکلی مثل فشارکاری یامسائل خانوادگی به وجود می آید، رژیم ها و ورزش روزانه به طور کل کنار گذاشته می شود. بیشتر افرادی که نتوانسته اند در کاهش وزن موفق عمل کنند، برای نصفه و نیمه رها کردن این کار، عذر و بهانه های زیادی دارند، درحالی که برنامه ای که ما برای کاهش وزن در نظر گرفته ایم باید انعطاف پذیر باشد، زیرا همیشه ممکن است مسائل پیش بینی نشده ای رخ بدهد و برنامه ریزی های روزانه ما را کاملاً تغییر دهد. درچنین شرایطی به جای رها کردن رژیم غذایی و ورزش به بهانه فرصت نداشتن برای اجرای کامل آنها، بهتر است تلاش کنیم آنها را به گونه ای در فعالیت های روزانه خودمان بگنجانیم. حتی اگر در شرایط بحرانی ، فقط یک دهم از برنامه تان را پیاده کنید، هر چند تلاشتان ناچیز و بی اهمیت به نظر می آیدولی از دست کشیدن ازکل برنامه بسیار بهتر است. دراین صورت می توانید مطمئن باشیدکه به برنامه کاهش وزن متعهد هستید و بزودی نتایج خوبی خواهید گرفت.
یکی دیگر از باورهای غلطی که موجب می شود افراد در کاهش وزن موفق نباشند این است که آنها می خواهند خیلی زود به نتیجه بسیار قابل توجهی دست پیدا کنند و چون این امر معمولاً امکان پذیر نیست، ناامید می شوندو دست از تلاش می کشند. شایدعلت توقع بالای افراد این باشد که ما در دنیایی زندگی می کنیم که همه چیز با سرعت پیش می رود. اینترنت، ایمیل، پیامک و دوربین های دیجیتال موجب می شودکه ما انتظار داشته باشیم همیشه سریع به نتیجه برسیم، در حالی که فرایند کاهش وزن بسیار کند صورت می گیرد و به همین علت افراد زیادی در نیمه راه دلسرد می شوند.
اضافه وزن به مروز زمان به وجود آمده است ، پس نمی توان انتظار داشت که در طول مدت کوتاهی از بین برود. رژیم های سفت و سختی که موجب می شود افراد درمدت کوتاهی وزن زیادی کم کنند،موجب می شود به جای سوخت چربی های اضافی ، آب بدن تحلیل برود و فرایند متابولیسم کند شود که این مسأله کاهش وزن موقتی را در پی دارد و به سلامتی نیز لطمه می زند. در واقع هرچه کاهش وزن کندتر صورت بگیرد، نتایج بهتر و پایدارتری به دست می آید.
این هشت نکته به شما کمک می کند تا کاهش وزن مؤثرتری داشته باشید ، انگیزه تان بالا برود و زود دلسرد نشوید.
۱) خود را لاغر تصور کنید
اگر می خواهید لاغر شوید، اول باید تصویر ذهنی لاغری از خود داشته باشید. خود را در شش ماه تا یک سال بعد تصور کنید. چه احساسی خواهید داشت، زمانی که از دست آن کیلوهای اضافی راحت شده اید اگر در گذشته لاغرتر بوده اید ، عکس های قدیمی را از آلبوم بیرون بیاوریدو جلوی چشمتان بگذارید. به یاد بیاورید که آن زمان چه کارهایی انجام می دادید که لاغرتر بودید و سعی کنید آن فعالیت ها را دوباره از سر بگیرید. حتی می توانید برای بالاتر بردن انگیزه تان به کارهایی فکر کنید که الآن به علت بالابودن وزنتان نمی توانید انجام بدهید.
۲) انتظارات واقع بینانه داشته باشید
به جای آن که هدف خود را رساندن وزن به یک عدد خاص بگذارید، یک محدوده وزن درنظر بگیرید. البته این محدوده باید واقع بینانه انتخاب شود و هدفتان این باشد که یک سال بعد وزنتان به آن حد برسد. بعد از گذشت ۶ ماه می توانید در محدوده وزن هدفتان تجدیدنظر کنید و اگر لازم است آن را تغییر دهید.
۳) اهداف کوچک در نظر بگیرید
فهرستی از کارهای کوچک و به ظاهر کم اهمیت که در کاهش وزن و تغییر سبک زندگی مؤثر است تهیه کنید. اگر می خواهید تغییرات وسیعی در زندگی خود بدهید، بهتر است ابتدا از موارد جزئی تر شروع کنید. از طرفی، دستیابی به این اهداف آسان است و موجب بالارفتن انگیزه شما می شود. برای شروع، می توانید این هدف ها را به فهرست خود اضافه کنید:
▪ هر روز میوه و سبزیجات بیشتری بخورید.
▪ هر روز حداقل ۳۰ دقیقه ورزش کنید.
▪ به جای چیپس، از پاپ کرن کم چرب استفاده کنید.
▪ در رستوران به جای سیب زمینی سرخ کرده، سالاد سفارش دهید.
۴) از حمایت دیگران بهره مند شوید
همه ما به حمایت دیگران احتیاج داریم، بخصوص زمانی که به هر علت به ما سخت می گذرد. هدف خود را با یکی از دوستان یا اقوام در میان بگذارید. با آنها مشورت کنید و از آنها بخواهید که به شما در رسیدن به هدفتان کمک کنند.
۵) برنامه ریزی کنید
هرشب ، برنامه هایی را که درکاهش وزن مؤثر است و می خواهید روز بعد انجام دهید، بنویسید. مثلاً تصمیم بگیرید چه غذایی می خواهید درست کنید. برای میان وعده، میوه در نظر بگیرید و زمانی را به ورزش اختصاص دهید. دراین صورت شما به احتمال زیاد به برنامه تان عمل خواهید کرد و به مرور زمان همین موارد کوچک ولی مؤثر جزو عادت های ثابت روزانه شماخواهد شد.
۶) به خود جایزه بدهید
زمانی که به یکی از اهداف کوچک خود رسیدید یامقدار کمی وزن کم کردید، بهتر است به خودتان جایزه بدهید. البته این جایزه نباید غذا باشد! می توانید به سینما بروید و یا حتی موفقیت تان را در برداشتن قدم هایی به سوی زندگی سالم تر جشن بگیرید.
۷) عادات بد را به تدریج از بین ببرید
شاید برخی از عادت های روزانه شما عامل اصلی اضافه وزنتان باشد. این عادات را شناسایی کنید و سعی کنید قدم به قدم از آنها دور شوید. برای مثال اگر شما هر روز مقدار زیادی چیپس می خورید، می توانید به تدریج میزان چیپس راکم کنید و به جایش میوه بخورید. راه مناسب دیگر این است که آشپزخانه خود را از مواد غذایی پرکالری و وسوسه بر انگیز خالی کنید. هرچه کمتر جلوی دستتان باشد، کمتر به خوردن آنها تمایل پیدا می کنید.
۸) تمام تغییرات را ثبت کنید
یک سررسید تهیه کنید و هر روز فعالیت هایی را که برای کاهش وزن انجام داده اید، در آن بنویسید. مثلاً چیزهایی که خورده اید ، زمان ورزش و احساساتتان. هر چند وقت یک بار هم وزنتان را یادداشت کنید. همین که بدانید قرار است این چیزها را بنویسید مقاومتتان در برابر خوردن مثلاً یک برش کیک خامه ای تقویت می شود! از طرف دیگر می توانید پیشرفتتان را به وضوح حس کنید و متوجه شویدکه چه کارهایی بیشترین تأثیر را در کاهش وزن شما داشته است.
غزاله مرعشی
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید