پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا

آقای احمدی‌نژاد‌! سخنگوی دولت کجاست؟


آقای احمدی‌نژاد‌! سخنگوی دولت کجاست؟
آقای رئیس‌جمهور‌! آیا شما می‌دانید سخنگوی شما كجاست؟ دفتر سخنگوی دولت، شورای اطلا‌ع‌رسانی دولت، وزارت دادگستری، شورای نگهبان یا ستاد مبارزه با قاچاق كالا‌ و ارز كه از دیروز حكم مسوولیت این ستاد را به ایشان ابلا‌غ كرده‌اید؟
سخنگوی دولت نهم كه امروز در بین تمام مسوولا‌ن كشور دارای بیشترین سمت است و همزمان در سه قوه حاضر است، بیش از ۵۰ روز است كه در جمع خبر‌نگاران حاضر نشده است.
در این مدت پرسش‌های فراوانی در محافل خبری مطرح بوده كه دولت نتوانسته به آنها پاسخ دهد. مهم‌ترین موضوعی كه این روزها نقص اطلا‌ع‌رسانی دولت در آن كاملا‌ مشهود است، ماجرای سهمیه‌بندی بنزین است كه دولت نهم نه قبل از آن و نه بعد از آن هیچ‌گونه اطلا‌ع‌رسانی‌ای برای مردم نداشت و این غفلت تا بدانجا پیش رفت كه به اعتماد مردم به مسوولا‌ن نظام خدشه وارد شد و حوادثی را رقم زد كه امنیت ملی را به خطر انداخت. علا‌وه بر ماجرای سهمیه‌بندی بنزین ده‌ها موضوع دیگر چون ابهامات مربوط به سود بانكی، طرح امنیت اجتماعی، نامه اقتصاددانان به رئیس‌جمهور، سفرهای استانی، مذاكرات ایران و آمریكا، پرونده هسته‌ای، جنجال پیش‌آمده پس از سخنان رئیس‌جمهور درباره رژیم صهیونیستی و... مطرح بوده كه دولت درباره هیچكدام از آنها اطلا‌ع‌رسانی و موضعگیری نكرده است.
البته اشتباه نشود كه منظور ما موضعگیری دولت در برابر هر موضوعی است كه آن خود خطراتی دارد. این نقص اطلا‌ع‌رسانی و غیبت در برابر رسانه‌ها در جهان امروز كه رسانه‌ها حلقه اعتماد مردم به دولت‌ها هستند آنچنان مشهود بوده است كه مقام معظم رهبری نیز روز شنبه با تأكید بر اینكه دولت نهم باید درخصوص اطلا‌ع‌رسانی به مردم بیش از پیش تلا‌ش كند، افزودند: دولت باید حتماً این نقص را برطرف كند و روابط عمومی‌های بخش‌های مختلف دولت باید فعال شوند و با استفاده از رسانه ملی و روزنامه‌ها، اقدامات مختلف را با زبانی تأثیرگذار و قابل فهم، به اطلا‌ع مردم برسانند. خبر و اطلا‌ع‌رسانی امروز آنچنان از اهمیت برخوردار است كه دولت‌های مدرن، سازوكارهای نوینی برای گردش آزاد اطلا‌عات و عرضه بهنگام اخبار تدارك می‌بینند.
گذشته از اینكه بلند‌پایگان وزارتخانه‌ها و یا نهادهای دولتی به صورت روزانه یا هفتگی در محافل مطبوعاتی- خبری حضور یافته و از این طریق درباره آخرین مسائل حوزه كاری خود به ابراز نظر می‌پردازند، هركدام از اركان دولت نیز می‌بایست به تعریف و تعیین جایگاه مهم و بدیعی برای ساماندهی امور اطلا‌ع‌رسانی خود مبادرت كنند. از این‌رو است كه در بیشتر كشورها برای هر سازمان و نهادی یك سخنگو تعیین شده است تا در مواقع نیاز و یا در زمانی كه دسترسی به مسوولا‌ن عالیرتبه سازمان میسر نباشد، او آخرین اخبار را درباره یك <مساله روز> به اطلا‌ع افكار عمومی برساند.
تعجب‌آور نیست كه بگوییم در كشور ما پس از گذشت ۲۷ سال هنوز نظام و سازوكار نوینی برای تبادل اخبار دولت و مردم دیده نمی‌شود و جریان اطلا‌ع‌رسانی از همان شیوه‌های ناكارآمد گذشته تبعیت می‌كند.
اطلا‌ع‌رسانی دولت نهم نیز از این نقص بی‌بهره نیست. سخنگوی دولت پس از آنكه در هفتم اسفند ماه سال گذشته همزمان با دو شغل خود (سخنگویی دولت و عضویت در شورای نگهبان‌) وزیر دادگستری شد، تاكنون (‌كه ۱۲۰ روز از آن می‌گذرد‌) تنها شش بار در برابر خبرنگاران حاضر شده است و از ۵۰ روز پیش تا به ‌حال هم كه غایب بوده است. همین غیبت و نقص اطلا‌ع‌رسانی منشاء بسیاری از نارسایی‌ها و ناهنجاری‌ها در فضای خبری كشور شده است، از جمله همین ماجرای سهمیه‌بندی بنزین با شایعات و ابهاماتی گره خورد كه امنیت ملی را به خطر انداخت كه مسوولا‌ن امر باید روزها و ماه‌ها برای جبران آن تلا‌ش كنند.
آقای احمدی‌نژاد‌! شما كه خود در طول دو سال گذشته تنها پنج بار در برابر خبرنگاران حاضر شده‌اید و تنها به برخی از سوالا‌ت انتخابی پاسخ داده‌اید، فكر نمی‌كنید باید هر چه زودتر همان‌گونه كه مقام معظم رهبری تاكید كردند فكری به حال وضعیت اطلا‌ع‌رسانی دولت خود كنید
شاید قدم اول این باشد كه آقای سخنگوی پرمشغله را پیدا كنید؛ راستی‌! آیا می‌دانید سخنگویتان كجاست؟
جواد دلیری
منبع : روزنامه اعتماد ملی