پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

خوب بخوریم تا سالم‌تر زندگی کنیم


خوب بخوریم تا سالم‌تر زندگی کنیم
بسیاری از انسان‌ها معتقدند چنانچه خوب غذا بخورند، الزاماً موادغذائی مؤثر در سلامتی و زندگی سالم را دریافت می‌نمایند. اما دکتر پاتریک هولفورد یکی از برجسته‌ترین متخصصان تغذیه معتقد است که در ۱۵ سال گذشته حتی یک گزارش و یا مطالعه علمی در خصوص تأیید چنین نظریه‌ای منتشر نگردیده است. به‌نظر می‌رسد که مفهوم ”تغذیه مناسب“ افسانه‌ای بیش نیست در غذائی که می‌خوریم عمدتاً مواد مؤثر در سلامتی و رفع نیازهای بدن وجود ندارد.
مشکل اساساً از طریق عملکرد غلط در کشاورزی و بهره‌گیری از این روش‌های غیرعلمی، برداشت بیش از حد مواد غذائی از طریق کشاورزی یا استفاده از انواع سموم جهت روش‌های فوق و مواد به‌کار رفته در آنها عمدتاً زمین را تهی از موادغذائی نموده، موجودات میکروسکوپی مفید موجود در آن را که قادرند موادمعدنی را به مواد اساسی و حیاتی تبدیل نمایند را از بین می‌برند. در نتیجه به هیچ وجه نمی‌توان بر ارزش‌های غذائی موادی که تحت این زنجیره غلط کشت می‌شوند استناد نمود و در واقع میوه‌ها و سبزیجاتی که در دسترسمان هستند تنها دارای بخشی از املاح و ویتامین‌های مورد نیاز می‌باشند و تنها بخشی از آنچه را که سابقاً با قاطعیت ادعای وجودی داشته را در خود نهفته دارند که ممکن است هیچ انطباقی در چنین وضعیتی وجود نداشته باشد.
سقوط قهقهرائی ارزش‌های موادغذائی و کیفیت آنها در دوران معاصر در هاله‌ای از تاریکی دهشتناک گسترش و شیوع بیماری‌های تحلیل دهنده و بیماری‌های ناشی از نقصان ایمنی بدن خودنمائی می‌کند.
برآورد می‌گردد که یک انسان عادی حجمی برابر با یک گالن موادشیمیائی و سموم دفع آفات نباتی را در طول یک سال می‌بلعد.
با وجود چنین حجم عظیمی از مواد شیمیائی و آلوده کننده در محیط پیرامون ما، جای بسی تعجب است که برخی ادعا می‌نمایند که ما از یک رژیم غذائی مناسب پیروی می‌کنیم. دلیل واضح این امر این است که سموم در طول رشد و نمو انسان تمایل فراوان به ترکیب با هم و تشکیل سموم جدیدتر را در بدن دارند.
اما راه‌حل مؤثری نیز در این بین وجود دارد. می‌توان جذب سموم را به‌نحو مؤثری با مصرف موادغذائی بیولوژیک و طبیعی متوقف ساخت. در زندگی و حیات خاک، کرم‌ها، باکتری‌ها و آنزیم‌های گیاهان قادرند مواد و املاح معدنی و مغذی را از اشکال طبیعی و مولکول‌های بسیار بزرگ و غیر قابل جذب به اشکال ساده‌تر و سهل‌الجذب و مولکول‌های بسیار ریزتری تبدیل نمایند. این اشکال ساده‌تر مولکولی با اشکال موجود در سلول‌های گیاهی و انسانی قرابت بیشتری داشته و به سادگی جذب می‌گردند.
بعضی از موادغذائی و طبیعی مانند موادغذائی حاوی کلروفیل با ارزش‌های غذائی فوق‌العاده "green super foods" به‌عنوان منابع غذائی بسیار ارزشمندی که حاوی آنزیم‌های غذائی زنده هستند که از آن میان می‌توان به ویتامین‌ها، املاح معدنی، ریز مغذی‌ها، نمک‌های سلولی، آنتی اکسیدان، فیبر، پروتئین و اسیدهای آمینه ضروری اشاره نمود.
این موادغذائی سرشار از نیروهای حیاتی لیستی بسیار بلند بالا دارند. از آن میان می‌توان به کلرلاولگاریس، آلوئه ورا، جلبک‌های سبز آبی میکروسکوپی وحشی، غلات، جو، آلفاآلفا، اسفناج و... اشاره نمود. این گیاهان کلروفیل‌دار و در رأس آنها جلبک‌های سبز میکروسکوپی، باعث تقویت سیستم ایمنی، افزایش سطح انرژی نهفته و افزایش سطح نیروی زیست تغییر PH به سمت قلیائی بودن، افزایش سطح عملکرد مغز، پاکسازی سلول‌های بدن گردیده و از همه مهم‌تر مصالح مورد نیاز ساختار سالم در روند زایش و تقویت سلولی را در اختیار قرار می‌دهند.
موادغذائی آینه‌ای از محیط پیرامونشان تلقی می‌گردند. آنان بازتابی از مواد موجود در طبیعتی که در آن رشد می‌کنند به شمار می‌آیند. و از آنجائی‌که طبیعت پیرامونی و جغرافیائی جهانی به‌نحوی مؤثر آلوده و تحت تأثیرات مخرب قرار گرفته است.
بنابراین تغییر، بازیافت و برگشت به وضعیتی مطلوب در تولید موادغذائی و کاهش مضرات آنان نیاز جدی بشر محسوب می‌گردد. یکی از روش‌های بسیار مؤثر در راستای این هدف اساسی مصرف موادغذائی و توده‌ای بسیار مؤثر موجود در جلبک‌های میکروسکوپی آب‌های شیرین و در رأس آنها کلرلا ولگاریس است.
کلرلا ولگاریس در واقع یک کارخانه تمام عیار بیولوژیک مینیاتوری است که حجمی عظیم و بسیار مؤثر از موادغذائی منحصر به فرد را در یک مجموعه طبیعی و کامل در اختیار قرار می‌دهد، شگفتی در این خصوص تا حدی است که این مجموعه خود دارای تعادلی منحصر به‌فرد نیز تلقی می‌گردد، به‌گونه‌ای که کلیه ویتامین‌ها، املاح، ریز مغذی‌ها، اسیدهای آمینه، اسیدهای نوکلئیک در یک تعادل چشم‌گیر در کنار یکدیگر قرار دارند.
احتمالاً واضح‌ترین توضیح در خصوص قابلیت‌های بی‌شمار جلبک‌های سبز وجود موادغذائی بسیار خالص به شکلی طبیعی و فشرده در درون آنهاست، جلبک فشرده‌‌ترین نوع موادغذائی در کره زمین محسوب می‌گردند. این بدان معنی است که، کلرلا در بین سایر موادغذائی طبیعی بیشترین مقدار و بالاترین تنوع از مواد ارزشمند را در خود جای داده است.
این طیف وسیع از موادغذائی باارزش باعث می‌گردد که مقدار کمی کلرلا ولگاریس قادر به تأمین نیازهای حداقل کلیه موادمغذی باشد. ویتامین‌هائی که از نظر ارزش‌های غذائی از یک منبع طبیعی به سرعت و در بالاترین حد جذب بدن می‌گردند. املاح اساسی و ریزمغذی‌ها نیز در این ماده ۱۰۰% طبیعی وجود داشته و به سرعت جذب بدن می‌گردند. اسیدهای آمینه، کربوهیدارت‌های ساده، آنزیم، اسیدهای چرب غیراشباع و مواد ارزشمندی نظیر بتاکاروتن کلروفیل که تحریک کننده سیستم ایمنی و آنتی اکسیدان‌های قوی می‌باشند نیز به‌طور طبیعی در این ماده حیاتی حضور دارند. این در حالی است کلروفیل در انتقال اکسیژن به اعضاء بدن از طریق جریان خون کمک‌های شایانی می‌نماید.
اشخاصی که از عوارض بیماری‌ها شکایت دارند، حتی کسانی‌که به یکی از بیماری‌های تحلیل برنده مبتلا هستند تأثیرات مثبتی از کلرلا و مصرف مداوم آن در خود می‌یابند کلرلا آنان را قادر می‌سازد که کیفیت زندگی خود را تغییر دهند. این ارتقاء کیفیت با یک برنامه غذائی شامل مصرف کلرلا حاصل می‌گردد. در خصوص موادغذائی صرفاً ارزش‌های تغذیه‌ای و مواد موجود در آن‌ها نیست که ارزشمند می‌باشد بلکه میزان انرژی که بدن صرف شکستگی، هضم و جذب آن مواد می‌نماید نیز بسیار حائز اهمیت است.
بدن در جریان هضم، شکستگی و جذب آن موادغذائی می‌بایستی مقداری از انرژی ذخیره شده خود را به شکل شیمیائی استفاده نمایند تا بتواند مواغذائی را بسوزاند (اکسید نماید) این انرژی صرف شکستن مولکول‌های غذا در معده، جذب آن‌ها در سلول‌ها و سپس ساخت پروتئین‌های جدید می‌گردد سرانجام بایستی زوائد حاصل از این همه سوخت و ساز و شکست و بست از بدن خارج گردد که خود مجدداً انرژی مصرف می‌نماید.
● کلروفیل، خون جاری در رگ‌های زندگی
ساختار مولکول‌های هموگلوبین، ماده‌ای که ویژگی رنگ سرخ خون بدان وابسته است و امکان انتقال اکسیژن را به کلیه سلول‌های بدن فراهم می‌نماید، بسیار پیچیده است هموگلوبین دارای شکلی کروی با یک اتم آهن در هسته خود می‌باشد، کلروفیل ماده خارق‌العاده‌ای که رنگ سبز گیاهان را تشکیل می‌دهد و گیاهان را قادر می‌سازد تا از انرژی خورشید در رشد و نمو خود استفاده نمایند و غذای خود و دیگر جانوران را بسازند ساختمانی بسیار دقیق و بسیار شبیه به هموگلوبین دارد. تنها تفاوت کلروفیل و هموگلوبین در اتم منیزیم که در هسته کلروفیل وجود دارد در مقایسه با اتم آهن موجود در هموگلوبین می‌باشد.
این شباهت و قدرت در غذاسازی است که باعث می‌گردد مصرف جلبک‌ها به‌عنوان یک ماده غذائی توجیه علمی داشته باشد. کلرلا حاوی بالاترین میزان کلروفیل و آهن در بین گیاهان شناخته شده در جهان می‌باشد که در هسته خود یک اتم منیزیم دارد. کلروفیل با همین ساختار خارق‌العاده به‌عنوان محرک تولید هموگلوبین و رفع کم‌خونی شناخته شده است. کلروفیل باعث ارتقاء اکسیژن‌رسانی در بدن می‌گردد و در کم‌خونی ناشی از فقر آهن یک اقدام مؤثر به‌شمار می‌آید.زمانی‌که از نظر ساختار شیمیائی مولکولی بدن خود و یا انرژی سوخت و ساز بدن دچار فقر هستیم احساس سستی و تنبلی می‌نمائیم، و بدن به‌جای دفع سموم و فلزات سنگین و مواد زائد حاصل از سوخت و ساز اقدام به ذخیره‌سازی آن‌ها در سلول‌های بدن به شکل چربی و یا به شکل مواد زائد می‌نماید. باور بر این است که این نقیصه در انرژی بدن باعث ضعف سیستم ایمنی بدن و افزایش بیماری‌های تحلیل برنده و مزمنی می‌گردد که شاهد افزایش روزافزون آن در جوامع صنعتی هستیم.
کلرلا ولگاریس طیف بسیار وسیعی از مواد مغذی را در اختیار بدن قرار می‌دهد و این اقدام اساساً در چرخه معیوب صرف انرژی دخالت ندارد و آن را تشدید نمی‌نماید. کلرلا با سیستم کشت منحصر به‌فرد خود در آلمان با نام "ALGOMED" تولید می‌گردد. ALGOMED با خاصیت هضم‌پذیری خود به میزان ۹۶% یک منبع بسیار وسیع از ضروری‌ترین موادغذائی به‌شمار می‌آید. بسیاری از این موادغذائی (Bio available) از یک منبع ۱۰۰% طبیعی و بیولوژیک و به سرعت قابل جذب می‌باشند. به‌عنوان مثال، پروتئین‌های موجود در کلرلا از نوعی پروتئین به نام glycoprotein&#۰۳۹;s تشکیل گردیده است گلیکوپروتئین‌ها یا سایر پروتئین‌ها نظیر لیپوپروتئین‌ها که معمولاً در گیاهان و گوشت وجود دارند متفاوت می‌باشند در واقع در زمان مصرف لیپوپروتئین‌ها بدن بایستی مقادیری انرژی را صرف تبدیل لیپوپروتئین‌ها به گلیکوپروتئین‌ها نماید.
این همان عملی است که بدن با سایر موادغذائی انجام می‌دهد تا بتواند آنان را جذب نماید، همین اتفاق در خصوص ۲۵% کربوهیدرات موجود در کلرلا نیز می‌افتد این کربوهیدرات‌ها نیز ساختاری شبیه به گلیکوپروتئین‌ها دارند.
لذا با توجه به نیاز حداقل انرژی متابولیسمی در این خصوص بدن قادر خواهد بود که انرژی‌های خود را صرف سم‌زدائی و پاک‌سازی دستگاه‌های دیگر نماید. بخش دیگر این انرژی صرف بازسازی سلولی خواهد گردید لذا انرژی موجود و به‌کار گرفته نشده در متابولیسم بدن انسان باعث جذب حداکثر موادغذائی کلرلا در بدن خواهد گردید و تأثیرات آن را چند برابر می‌نماید و با توجه به مکانیسم فوق به‌درستی روشن می‌گردد که چرا مصرف مقدار اندکی کلرلا پاسخگوی نیازهای بدن یک انسان بالغ می‌باشد.
علاوه بر این ALGOMED در میان پلی‌ساکاریدهای خود حاوی ماده‌ای به نام Rhamnose می‌باشد. این ماده یک آنزیم خاص متصل شونده، به قند خون بوده و در انتقال قند به سلول‌های عصبی و مغز دخالت می‌نماید (عامل عبور موانع موجود در بین جریان خون به مغز می‌باشد) به‌همین دلیل ALGOMED به میزان قابل توجهی در عملکرد مغز و سیستم عصبی دخالت می‌نماید. باور بر این است که مصرف مداوم جلبک ALGOMED (کلرلا ولگاریس آلمانی) می‌تواند در عملکرد اصلی‌ترین غدد بدن نظیر، غده هیپوفیز، غده صنوبری و دخالت مستقیم می‌نماید. این غدد که ترشحات درون‌ریز آنان باعث تنظیم حیات در بدن انسان می‌گردند دارای عملکردی حیاتی برای بدن هستند.
نبوغ در استفاده از جلبک‌ها به‌عنوان ماده‌غذائی امری جدید برای انسان محسوب نمی‌گردد، انسان هزاران سال است که از این جلبک‌ها استفاده می‌نمایند. متخصصین طب چینی اولین کسانی بودند که موارد کمبود ویتامین را با جلبک‌ها درمان کرده‌اند.
امروزه هم کلرلا به‌عنوان یک کمک مؤثر در ارتقاء سیستم ایمنی، متابولیسم، عملکرد دستگاه گوارش، سم‌زدائی و پاکسازی بدن در سرتاسر جهان مصرف می‌گردد. در جنوب و مرکز قاره آمریکا، آزتک‌ها و مایاها اقوام متمدن آمریکای لاتین از جلبک‌ها به‌عنوان ماده غذائی استفاده می‌نموده‌اند. هاوائی‌ها، اقوامی که در اطراف دریاچه کالامانگا در چاد می‌زیسته‌اند نیز از جلبک‌ها تغذیه کرده و هنوز هم کیک جلبک می‌پزند.
اما توجه کشورهای غربی در کنار سایر اقوام اخیراً به‌شکل شدیدتری معطوف به استفاده از جلبک‌ها و در رأس آن‌ها کلرلای خشک جهت درمان زخم‌ها استفاده شده است. پزشکی امروز هم از کلرلا به‌عنوان مرحم و ضماد استفاده می‌نماید.
جهان غرب هم‌اینک از کلرلا در بسیاری از موادغذائی، تقویت‌کننده، کودهای بیولوژیک غذای دام، طیور و آبزیان، استفاده می‌نمایند. امروزه از کلرلا مواد متشکله آن‌را استخران می‌نماید که در لوازم بهداشتی و آرایشی استفاده می‌گردد.
تنها در صنایع غذائی ژاپن، هر ساله بالغ بر ۳۰۰.۰۰۰ تن جلبک مورد استفاده قرار می‌گیرد. امروزه صنعت کشت کلرلا در اقصی نقاط جهان رو به گسترش می‌باشد و در بیش از ۹۰ کشور جهان شناخته شده است، اخیراً در سال ۲۰۰۰ میلادی بزرگ‌ترین سیستم کشت بسته کلرلا در جهان، به‌شکلی انحصاری در آلمان راه‌اندازی گردیده است و محصول خود را به نام تجاری ALGOMED به بازار عرضه نموده است.
کلرلا در ارتقاء انرژی و احساس نشاط و شادابی تأثیرات چشم‌گیری دارد. این ماده غذائی حاوی مصالح اولیه مورد نیاز اعضاء و دستگاه‌های بدن می‌باشد کلرلا مصالح اولیه عضلات، استخوان‌ها و خون را در خود جمع نموده است مصرف ALGOMED در سم‌زدائی، پاک‌سازی و تجدید حیات سلولی و زدودن موانع بروز انرژی بسیار با اهمیت می‌باشد.
محتویات باارزش ALGOME توسط سلول‌های مغز و دستگاه عصبی مورد مصرف قرار می‌گیرد. فوائد آن را در عملکرد بهتر مغز و احساسات و عواطف خود را طی می‌نمود، و تصور انسان نسبت مصرف مداوم کلرلا مشاهده شده است که یک نوع احساس نشاط، شادابی، شوخ طبعی، آرام آرام در شخص ظهور می‌نماید. اغلب اتفاق می‌افتد که چنان روحیه شاد و پرنشاطی به مصرف کننده دست می‌دهد که دیگران را متعجب می‌سازد.
به یاد داشت باشید ALGOMED با کیفیت‌ترین غذای کامل در جهان می‌باشد. اگر بدن شما نسبت به تغییرات در برنامه غذائی بسیار حساس است یا اگر در جمع‌آوری نمودند. در آن زمان، زندگی دستگاه گوارش خود احساس ناخشنودی و یا ضعف می‌کنید. می‌توانید برنامه مصرف ALGOMED خود را برای ۴ هفته و با هدف سم‌زدائی این سیستم شروع نمائید و سپس در تغذیه سلولی آن را ادامه دهید، سر در گم نشوید، آلگومد را در اواخر شب مصرف نکنید همراه با آن مقدار لازم مایعات با آب بنوشید و به مصرف آن ادامه دهید تا سالم‌تر زندگی کنید.
منبع: www.Caltech.com
منبع : ماهنامه کودک