شنبه, ۲۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 18 May, 2024
مجله ویستا

امید که دیگر چنین مباد


امید که دیگر چنین مباد
خبر دردناک انفجار حسینیه سید‌الشهدای شیراز که منجر به شهادت ۱۲ نفر و جراحت بیش از ۲۰۰ نفر از عزاداران حسینی و نمازگزاران شد که عمدتا از جوانان مومن شیراز بوده‌اند، موجب تاثر و تاسف فراوان است. چنین اقدامات غیر‌انسانی‌ای از سوی هر کس و با هر انگیزه‌ای که صورت گرفته باشد چیزی بیش از یک جنایت شرم‌آور نمی‌تواند باشد. متاسفانه دیر‌زمانی است که مراکز مذهبی و مقدس از امنیت درخور برخوردار نیستند.
موج انفجارهای اینچنینی در سال‌های اخیر در کشورهای پاکستان، هندوستان، افغانستان، عراق، لبنان، فلسطین و حتی ایران فراوان رخ داده است. در ظاهر چنین به نظر می‌رسد که انفجارها در این مراکز مذهبی به دلیل تعصبات مذهبی صورت می‌پذیرد اما برنده چنین منازعاتی در میان مسلمانان عمدتا قدرت‌های بزرگ و رژیم اشغالگر قدس است. فرقه‌های مختلف اسلا‌می برادران دینی یکدیگر بوده و در طول تاریخ با یکدیگر همزیستی مسالمت‌آمیز داشته‌اند. متاسفانه از زمانی که پای استعمار‌گران طماع به سرزمین‌های اسلا‌می باز شده، جهان اسلا‌م با چنین فتنه‌گری‌هایی آشنا شده است. سال‌هاست در پاکستان، افغانستان و هندوستان برادران و خواهران مسلمان و یا حتی پیروان فرقه‌های دیگر از یکدیگر انتقام می‌گیرند و این تنها زمینه‌های برتری‌طلبی و سلطه‌افزایی دولت‌های بیگانه را در سرزمین‌های اسلا‌می ایجاد کرده است. متاسفانه دو جریانی که در ظاهر مخالف یکد‌یگرند، به نظر می‌رسد همچون یک قیچی عمل کرده و بیشترین سوء‌سابقه را در این راستا از خود به جای گذاشته‌اند؛ دولت آمریکا و تندروهای القاعده. برخی گزارش‌ها حاکی از نقش جدید عوامل آمریکا و دیگر دولت‌های غربی در انجام برخی تحریکات قومی و مذهبی در داخل ایران است تا به خیال خام خود بحران را از افغانستان و عراق به سوی ایران هدایت نمایند.
از سوی دیگر تندروهای القاعده که از ابتدا در ظاهر برای مبارزه با کمونیسم شکل یافته بودند لبه تیز حملا‌ت خود را به سوی شیعیان و مسلمانان سنی معتدل سوق داده‌اند. انفجارهای حرم امام رضا‌(ع) و سامرا وکاظمین و از همه مهم‌تر انفجار در حریم مطهر حضرت امیر‌(ع) و واقعه انفجار عاشورا در کربلا‌ در این راستا قابل ارزیابی است. این دردی بزرگ برای جامعه بشری است که در حالی که به هزاره سوم قدم نهاده حرمت مراکز و اماکن مذهبی که بیشتر نقشی معنوی و اخلا‌قی دارند نگه داشته نمی‌شود. انسان‌های خسته از جور زمانه و زندگی صنعتی لجام‌گسیخته، با پناه بردن به چنین مراکزی به دنبال آرامش و کسب امنیت اخلا‌قی و روانی هستند.
حرمت این‌گونه مراکز باید حفظ شود. در همین‌جا لا‌زم است به برخی اقداماتی که از سوی مراکز داخل کشور علیه حسینیه‌های دراویش در بروجرد و قم صورت گرفت مجددا اعتراض خود را ابراز نماییم. مهدی کروبی دبیرکل حزب اعتماد ملی در هر دو حادثه این عمل را محکوم کرد. بدیهی است چنین اقدامات ناپسندی بهانه به دست قدرت‌های علا‌قه‌مند به نفوذ در داخل کشور می‌دهد تا از احساسات قربانیان و اقلیت‌هایی که در ایران زندگی می‌کنند بهره برده، موجبات نزاع‌های بی‌حاصل حیدری - نعمتی را فراهم آورند. ایران کشوری بزرگ با تنوع سرزمینی، ‌مذهبی و قومی است. رمز ماندگاری این گربه زیبای آسیایی در درک متقابل، تاریخ مشترک و احترام به یکدیگر بوده است. هم دولتمردان و هم بزرگان این سرزمین از هر فرقه و اقلیمی باید بدانند که فرو افتادن به دام قدرت‌های بزرگ و فراهم آوردن خوراک مناسب برای آنها خیانتی بزرگ به ایران و اسلا‌م عزیز است.
با این همه این پرسش مطرح می‌شود که چرا رسانه ملی و متولیان امر بسیار دیر مردم را در جریان این حادثه تلخ قرار داده‌اند. در حالی که شلیک یک دانش‌آموز در یکی از مدارس آمریکا و یا مجروح شدن یک مظلوم فلسطینی بلا‌فاصله به خبر اول رسانه‌های حکومتی تبدیل می‌شود، مرگ ۱۲ تن از هموطنان و جراحت بیش از ۲۰۰ نفر آنان با تأنی و ا‌بهام دنبال می‌شود‌! در اینجا ضمن ابلا‌غ تسلیت به بازماندگان این حادثه و آرزوی شفا برای آسیب‌دیدگان و غفران الهی برای درگذشتگان، از متولیان مربوطه انتظار می‌رود با صداقت و صراحت و با شفاف‌سازی کامل، علت انفجار را برای افکار عمومی توضیح داده و چنانچه دست فرد یا گروهی در این انفجار وجود دارد با سرعت و جدیت نسبت به مجازات آنها اقدام گردد. امید است جامعه توام با مدارای ایران دیگر شاهد چنین فجایعی در اماکن مقدس خود نباشد.
منبع : روزنامه اعتماد ملی