پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

اوباما و براون درمناطق اشغالی دنبال چه می گردند؟


اوباما و براون درمناطق اشغالی دنبال چه می گردند؟
سفر باراک اوباما نامزد دمکراتهای آمریکا برای انتخابات ریاست جمهوری و گوردون براون نخست وزیر انگلیس به سرزمین های اشغالی و سخنرانی دومی در کنیست اسراییل پرسشهایی را در خصوص دلایل تراکم رفت و آمدها به اسراییل در شرایط حاضر مطرح کرده است.
باراک اوباما نامزد دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سفری دوره ای به افغانستان ، عراق و سرزمین های شغالی فلسطین را آغاز کرده است . این سفر که جنبه تبلیغاتی دارد بیش از هرچیز بیانگر سیاست خارجی دموکرات ها و سیاست های آینده آنها در قبال منطقه حساس خاورمیانه است . مسئله اساسی در این سفر دیدار وی از سرزمین های اشغالی فلسطین و نوعی خوش خدمتی او برای صهیونیست ها است . این سفر که برای کسب کمک های مالی و آرای یهودیان آمریکا ارزیابی می شود اهدافی چند را پیگیری می کند .
الف ) با توجه به نفوذ لابی صهیونیست در سیاست گذاری های آمریکا، کاندیداهای انتخابات آمریکا همواره ارادت خاصی به جلب نظر صهیونیست ها دارند و برای تحقق آن رقابت می کنند .
ب) مسلمانان و اعراب بخش دیگری از آرای انتخابات آمریکا را تشکیل می دهند . با توجه به اهمیت تحولات فلسطین برای مسلمانان ، اوباما با سفر به سرزمین های اشغالی برای جلب آرای این بخش از جمعیت آمریکا در انتخبات آینده نیز فعالیت می کند . وی تلاش دارد تا از حمایت صهیونیست ها و مسلمانان (بویژه اعراب ) توامان برخوردار گردد.
ج ) تبلیغات پیرامون جلب رضایت صهیونیست ها برای گرایش به روند صلح خاورمیانه و نیز عدم تحرک نظامی علیه ایران هدف دیگر سفر اوباما به سرزمین های اشغالی است .
در همین حال گوردون براون نخست وزیر انگلیس نیز برای دیدار دو روزه با مقامهای رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگردان فلسطین وارد سرزمین های اشغالی فلسطین شد . او نیز قرار است با ایهود اولمرت نخست وزیر و شیمون پرز رییس رژیم صهیونیستی در تل اویو و محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان فلسطین در بیت لحم دیدار کند.
آنگونه که رادیو بی بی سی گزارش کرده است براون در این سفر درباره مسایلی همچون نحوه سرمایه گذاری در اراضی فلسطینی و همچنین روند صلح با مقامهای فلسطینی و اسراییل گفتگو خواهد کرد. ضمن آنکه گفته میشود نخست وزیر انگلیس موضوع آمادگی این کشور برای ارائه کمک ۶۰ میلیون دلاری به تشکیلات خودگردان را نیز اعلام خواهد کرد.
این نخستین دیدار براون از سرزمین های فلسطینی از زمان تصدی پست نخست وزیری توسط وی در انگلیس است. شبکه خبری العالم نیز گزارش داد که براون قرار است در کنیست اسراییل نیز همچون نیکلا سارکوزی و جرج بوش روسای جمهور فرانسه و آمریکا سخنرانی کند. در صورت تحقق این امر براون اولین نخست وزیر انگلیسی خواهد بود که در کنیست اسراییل به ایراد سخن خواهد پرداخت.
تراکم رفت و آمدها در اسراییل این روزها بیشتر با چه هدفی صورت می گیرد؟ چرا پس از ۶۰ سال از تاسیس رژیم صهیونیستی به یکباره روسای جمهور کشورهایی همچون آمریکا، فرانسه، و انگلیس و...در کنیست اسراییل تلاش می کنند سخنان حمایتی خود را از اسراییل با جلوه ای توراتی برزبان جاری کنند؟ در پاسخ به این سوال و پرسشهایی که این روزها درباره میانجیگران صلح میان اسراییل و برخی کشورهای عربی مطرح است باید گفت: سفر باراک اوباما، گوردون بروان، نیکلا سارکوزی،‌جرج بوش همه و همه برای تزریق روحیه به رژیمی است که پی در پی متحمل شکست های استراتژیک در منطقه ای شده است که همین قدرتهای بزرگ تقریبا نیم قرن پیش با اهداف معلومی اقدام به تاسیس اسراییل کردند. سرخوردگی جامعه صهیونیستی این روزها در پی تحقیر کشنده اسراییل در عملیات مبادله اسرا با حزب الله لبنان موضوعی نیست که با اظهاراتامیدوارانه دولتمردان اسراییلی فروکش کند. جامعه امروز اسراییل نیاز به یک تزریق روحیه جهانی دارد تا بتواند از این شکست سنگین خارج شود. از این رو روسای قدرتهای جهانی یکی پس دسگری در مناسبت های مختلف وارد سرزمین های اشغالی می شوند تا با حضور در اتاق ایدئولوژی این رژیم(کنیست) با اهداف تاسیس اسراییل تجدید میثاق کنند. بی شک با بروز و ظهور تحولات جدید در خاورمیانه قدرتهای جهانی بالاجبار به تغییر سیاست های خود روی آورده اند سیاست هایی که این بار البته به سبب اجبار دیگر رنگ و بوی تهاجم نظامی (سیاست همیشگی اسراییل) نداشته و براساس احترام به حقوق دولتها و ملتهای منطقه بناگذاشته خواهد شد. این امر خوشایند اسراییل و سران صهیونیسم نیست از این رو حضور سران کشورهای قدرتمند به نوعی تفهیم این سیاست جدید و اجباری به رژیم صهیونیستی نیز ارزیابی می شود.
منبع : خبرگزاری قدس ـ قدسنا