پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

شکست برای فوتبال زیبای ژاپن


شکست برای فوتبال زیبای ژاپن
ژاپن تیمی که زیباترین بازی ها را در جام ملت های آسیا انجام می داد به رتبه ای بهتر از چهارمی نرسید. این ناکامی شکست دیگری برای فوتبال زیبا بود. فوتبال زیبای اوسیم و ژاپن حتی در مسابقه رده بندی در برابر کره جنوبی هم ادامه داشت. هر چند خستگی بازیکنان این تیم و بازی به شدت تدافعی کره جنوبی اجازه نمی داد ژاپنی ها بازی همیشگی شان را ارائه دهند، اما به هر جهت آنچه مشهود بود برتری بی چون و چرای این تیم بر کره بود. نمایش شاگردان اوسیم در این بازی و بازی های قبلی به اندازه ای خوب بود که فدراسیون فوتبال این کشور اعلام کرده برای رقابت های مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۰ نیز همین مربی باتجربه هدایت تیم ملی ژاپن را برعهده خواهد داشت.
این وفاداری به مربی بوسنیایی در حالی است که فوتبال این کشور در دو دوره قبلی جام ملت های آسیا به قهرمانی رسیده بود و به همین دلیل مقام چهارمی کنونی شکستی بزرگ برای آنها محسوب می شود. ایویکا اوسیم بعد از مسابقه با کره جنوبی با ناراحتی از بدشانسی خود و تیمش گله کرد. «شکست ما تنها به بدشانسی ما برمی گردد. در برابر کره جنوبی اصلاً بخت و اقبال همراهمان نبود. ما در این مسابقه شکست نخوردیم.
چون در خود بازی و در طول ۱۲۰ دقیقه با تساوی بدون گل از زمین بیرون آمدیم، ضمن اینکه فرصت های گل زیادی هم داشتیم که نتوانستیم از آنها استفاده کنیم. تنها علت این مساوی صفر- صفر هم گل نزدن های ما بود. این ضربات پنالتی بود که پیروزی را تقدیم کره جنوبی کرد. در غیر این صورت آنها توانایی شکست دادن ما را نداشتند. البته این ایراد هم متوجه کادر فنی می شود که چرا تنها از بازیکنان اصلی اش که خسته بودند استفاده شد که من شخصاً این ایراد را می پذیرم.
ما به دلیل انتخاب این بازیکن ها ریسک کردیم. این بازیکن ها واقعاً خسته بودند، در این مدت بیست روزه ما شش مسابقه سنگین پشت سر گذاشتیم که واقعاً انرژی ما را گرفت و نتوانستیم مقابل کره جنوبی بازی خوب مان را انجام دهیم. راستش اما بازیکنان من تمام تلاش شان را کردند و در هر مسابقه مثل این مسابقه آخر خیلی زحمت کشیدند و من شخصاً تصور می کنم که در هیچ دیداری تیم حریف از ما سرتر نبوده است. شما می توانید بازی های ما را دوباره ببینید تا متوجه شوید که در هر مسابقه این ما هستیم که اختیار بازی را در دست داریم.»
اوسیم که سابقه مربیگری تیم ملی یوگسلاوی در جام جهانی ۱۹۹۰ را دارد، می گوید؛ «ما در کل تورنمنت تاکتیک های مختلفی را به کار گرفتیم و در هر بازی شیوه های جدیدی را ارائه دادیم. شما خرده می گیرید که چرا ما در مسابقه با کره از سانترهای بلند زیاد استفاده نکردیم که باید بگویم دلیلش حضور پرتعداد مدافعان بلندقامت کره ای بود که همان چند توپ بلند ما را به آسانی دفع کردند. تلاش ما این بود که از فضای پشت سر مدافعان کره در کناره ها استفاده ببریم که چندین بار هم در این راه موفق شدیم، ولی نهایتاً نتوانستیم آنها را تبدیل به گل کنیم.
ما حتی فورواردهای بلندقامت هم به زمین فرستادیم، ولی بازیکنانم متاسفانه به حدی خسته بودند که نمی توانستند روش های جدید را به آسانی پیاده کنند. نائوهیرو تاکاهارا، کیتاسوزوکی، شونسوکی ناکامورا، آکیرا کاجی، یوئیش کومانو؛ همه این بازیکنانی که نام بردم خیلی خیلی خسته شده بودند و شاید کار درست این بود که از ابتدا آنها را به زمین نمی فرستادم.»
اوسیم که در باشگاه های پاناتینایکوس یونان و اشتورم گراتس اتریش به افتخارات زیادی دست یافته از این خوشحال است که تیمش دست کم بهترین نوع فوتبال ممکن را پیاده کرده. «بازی های ما در کل تورنمنت بازی های باز و تماشاگرپسندی بود. فوتبالی که ما ارائه کردیم فوتبالی زیبا و تهاجمی بود. شاید اگر خسته نمی شدیم و شاید اگر در بازی با عربستان تمرکزمان از دست نمی رفت این فوتبال جذاب پایان خوشی پیدا می کرد.»
علی استیلی
منبع : روزنامه شرق