جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

حواس پرتی و اختلال خلقی


حواس پرتی و اختلال خلقی
یك متخــصص بیماری های اعصاب و روان گفت: پرش افكار و حواس پرتی از علائم ابتلا به اختلال خلق ادواری است.
دكتر مهران محمدیان افزود: مصرف مشروبات الكلی، كاهش خواب، افزایش انرژی، پرحرفی بیش از حد و خودبزرگ بینی از دیگر علائم ابتلا به اختلال خلق ادواری یا سیكلو تایمی است.
وی اظهار داشت: اختلال خلق ادواری حالت خفیف تر اختلال دوقطبی است و بیماران مبتلا به این اختلال در میان دو قطب یعنی سرخوشی بیش از حد (مانیا) و افسردگی قرار دارند.
محمدیان با اشاره به ملاك های تشخیص افسردگی در این بیماران، افزود: تغییر خلق به صورت غمگینی، احساس بی كفایتی و بی لیاقتی، كاهش انرژی، اختلال خواب و كاهش قدرت تصمیم گیری از ملاك های تشخیص افسردگی در بیماران مبتلا به اختلال خلق ادواری است.
وی یادآور شد: كاهش اشتها، كاهش وزن، احساس گناه، اختلال در یادگیری، اختلال در تمركز حواس و داشتن افكار و تمایلات خودكشی از دیگر ملاك های تشخیص افسردگی در این بیماران است.
این متخصص، به راه های درمان اختلال خلق ادواری اشاره كرد و گفت: بهبودی این اختلال بستگی به آموختن احساس كنترل و غلبه بر محیط توسط بیمار دارد كه می توان در این مسیر از تركیب روان درمانی و دارو درمانی نیز به عنوان موثرترین راه درمان استفاده كرد.
محمدیان افزود: تجویز دارو برای درمان بیماری باید توسط پزشك و یا روان پزشك معالج صورت گیرد كه البته استفاده از گروه درمانی نیز توسط روان شناس بالینی در درمان این بیماری نقش موثری دارد.
وی در خصوص راه های پیشگیری از ابتلا به اختلال خلق ادواری در فرد گفت:
استفاده به موقع از مشاوره، آموزش مهارت های زندگی و توانایی حل مسئله و بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی در پیشگیری از ابتلا به این بیماری موثر است.
وی افزود: ایجاد روحیه امیدواری در شهروندان، افزایش اشتغال، داشتن یك شبكه حمایتی قوی از اطرافیان و دوستان، امید به آینده و تلاش برای رسیدن به اهداف كوتاه مدت و بلندمدت نیز در پیشگیری از ابتلای افراد به اختلال خلق ادواری نقش موثری دارد.
منبع : روزنامه همشهری