یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس گیاه به ‌لیمو


بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس گیاه به ‌لیمو
اسانس گیاه به‌لیمو با نام علمی .Lippia citriodora H.B.K (از خانواده وربناسه ) کاشته شده در ایران با روش تقطیر با آب استخراج شد. راندمان این عملیات ۶/۰ درصد بود. اسانس حاصل با استفاده از روش‌های کروماتوگرافی گازی تجزیه‌ای و متصل به طیف نگار جرمی و نیز روش co-injection بررسی شد. ضریب بازداری اجزای اسانسی محاسبه و همراه با طیف‌های جرمی‌شان با استاندارد مقایسه گردید. بیست وپنج ترکیب مشتمل بر ۶/۹۴ درصد کل اسانس شناسایی شد. مواد عمدة این اسانس عبارتند از: ژرانیول، لیمونن، سینئول، نرال، ۱- اکتن-۳-ال و نرول.
فراز مجاب
کتایون جاویدنیا
افشین زرقی
مصطفی یامحمدی
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید