شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

هولوکاست واقعی در غزه


هولوکاست واقعی در غزه
حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه برای باز پس گیری کنترل این منطقه ، فارغ از آشکار نمودن عدم پایبندی اسراییل به قوانین و تعهدات بین المللی، هولوکاست واقعی را در این باریکه پدید آورده است.
طراحی محاصره و کشتار در غزه به دنبال سفر مقامات رژیم صهیونیستی به برخی کشورهای غربی و مصر و با هدف باز پس گیری کنترل این منطقه از دست حماس و تضعیف جنبش مقاومت فلسطین صورت گرفته است.
محاصره غزه که پس از پیروزی "حماس" در انتخابات قانونی ژانویه ۲۰۰۶ آغاز شد ، اکنون وجه المصالحه گروه های سیاسی اسراییل قرار گرفته و هریک از رهبران چپ و راست این رژیم ادامه کشتار در غزه و نابودی مردم این منطقه را برای پیروزی در انتخابات دهم فوریه وعده می دهند.
در همین راستا ، " تزیپی لیونی " رهبر حزب کادیما در روز یکشنبه ۲۱ دسامبر در گفتگو با تلویزیون اسراییل اظهار داشت اگر نخست وزیر اسراییل شود « دولت حماس را در غزه با استفاده از نیروهای نظامی، اقتصاد و شیوه‌های دیپلماتیک از بین خواهد برد. »
با وجود اعلام موافقت حماس برای متوقف ساختن حملات متقابل علیه رژیم صهیونیستی، مقامات اسراییل به دلیل اهمیت سیطره بر غزه حاضر به خاتمه بخشیدن به محاصره این منطقه و آزاد سازی راه ها و گذرگاه ها برای رسیدن مواد غذایی و دارویی به مردم بی گناه نشدند.
از این رو ، سفر وزیر امور خارجه اسراییل به مصر و رایزنی با مقامات قاهره به منظور جلب همراهی جهان عرب در مقابله با حماس تفسیر می شود چراکه مقامات رژیم صهیونیستی در بیم از تکرار شکستی دیگر چون جنگ ۳۳ روزه در برابر حزب الله لبنان هستند.
سکوت اعراب در مقابل این فجایع نیز بر سیاست برخی از این کشورها نظیر مصر، عربستان و اردن در عدم به رسمیت شناختن حماس استوار است.
با این وجود ، "مشیر المصری" از رهبران جنبش حماس و نماینده این جنبش در شورای قانون گذاری فلسطین از آمادگی «جنبش مقاومت» برای مقابله با «دشمن» خبر داد. از سوی دیگر، "فوزی برهوم" سخنگوی حماس نیز در پی تهدیدات اسراییل مبنی بر ترور رهبران حماس در نوار غزه ، ضمن تأکید بر «استمرار روند مقاومت در برابر اشغالگران» اظهار داشت : « رهبران حماس هرگز از مرگ نمی ترسند و در جبهه ای متحد در رویارویی با اشغالگران ایستاده اند. »
نکته قابل تأمل در این میان تلاش رسانه های غربی برای جلوه دادن حملات رژیم صهیونیستی به پایگاه های نظامی حماس است. این رسانه ها در تلاشند کشتار وحشیانه غزه را یک مصاف جنگ طلبانه نظامی نشان دهند تا از این رهگذر ، از حجم فشارهای وارده علیه فجایع انسانی در غزه بکاهند. در حالی که این حملات خونین مصادف با خروج دانش آموزان از مدارس بود و صدها کودک فلسطینی از نخستین قربانیان این جنایت بودند.
به دنبال گزارشات رسیده از منابع پزشکی مستقر در غزه که حاکی از وضعیت وخیم و نگران کننده مجروحان حادثه است ؛ شورای امنیت سازمان ملل متحد در جلسه فوق العاده خود که به درخواست جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه عرب تشکیل شده بود ، تنها به بیانیه ای در تقبیح اعمال وحشیانه رژیم صهیونیستی اکتفا کرد.
پیش از این نیز پیش بینی می شد که این نشست ، به دلیل کارشکنی های آمریکا و شرکای غربی جنایات اسراییل در غزه ، دستآورد قابل توجهی نداشته باشد اما فشار ایران و تأکید دکتر احمدی نژاد بر لزوم حمایت کشورهای اسلامی از مردم فلسطین که منجر به صدور این بیانیه با سه محوریت سه موضوع « توقف فوری حملات اسرائیل به غزه، پایان محاصره غزه و محکومیت جنایت اسرائیل » قابل توجه می نماید و نشان از روح "عدالت طلبی" حاکم بر اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی دارد.
کشورهای عرب منطقه باید به این نکته توجه داشته باشند که شیوع "تروریسم دولتی" رژیم صهیونیستی موجب به خطر افتادن امنیت منطقه و افزایش تنش در خاورمیانه خواهد بود که در صورت استمرار این وضعیت ، دامان تمامی کشورها را در بر خواهد گرفت.
در همین پیوند ، جمهوری اسلامی ایران که همواره رویکرد هوشمندانه ای نسبت به این موضوع اتخاذ کرده است ، با محکوم نمودن فجایع غزه ، خواستار برخورد صحیح مجامع بین المللی و "حقوق بشر"ی شده که قدرت های زورگو با تمسک بدان ، بر مسیر "توسعه طلبی" خود گام برمی دارند.
امیرحسین کبیری
منبع : خبرگزاری جمهوری اسلامی ـ ایرنا