یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

بروز کمردرد در پرستاران


بروز کمردرد در پرستاران
میزان بروز كمردرد، در پرستاران با نوع فعالیت آنها كه مستلزم بلندكردن اجسام سنگین و انجام كارهای سخت و ممتد در اورژانس است، ارتباط زیادی دارد. این میزان با محیط پر استرس كاری افزایش می‌یابد. به طوریكه میزان بروز حمله‌های حاد كمردرد در پرستارانی كه در بخشهای درمانی بیمارستان كار می‌كنند بسیار بیشتر از آنهائی است كه معمولاً كار اداری و یا اجرایی دارند.
آمار نشان داده است، در بیمارستانهایی كه كلاسهای آموزشی جهت پیشگیری و درمان كمردرد، برای پرستاران دایر گردیده، میزان بروز كمردرد، در این بیمارستان بسیار پائین بوده است. در نتیجه وجود چنین آموزشهایی جهت پرستاران زحمتكش كشور ما نیز ضروری بنظر می‌رسد، اما از آنجائیكه در این كتاب امكان پرداختن به این مسئله به طور مبسوط وجود ندارد، تنها به ذكر برخی از اصول اولیه آن می‌پردازیم.
پرستاران عزیز باید تمامی وضعیتهای مناسبی را كه جهت بلندكردن، كشیدن و هل‌دادن و حمل اجسام در ابتدای این بخش توضیح داده شد، رعایت كنند.
همه میزها و یا تختهای بیماران باید ارتفاع قابل تغییر داشته باشند، بطوریكه با اهرم هیدرولیكی یا الكتریكی سطح آنها بالا یا پائین برود و هر شخص با توجه به نیاز، بتواند آن را تغییر دهد.
هنگام مرتب‌كردن تخت بیمار و یا تعویض ملحفهٔ آن مواردیكه را كه در مورد مرتب‌كردن تخت خواب توضیح داده شد، رعایت كرده و ترجیحاً دو نفری این كار را انجام دهید.
پرستاران عزیز باید طوری آموزش ببینند كه بتوانند براساس توانائیهایشان، تجهیزات مناسب و مورد نیاز خود را جهت استفاده مطلوب در محیط كار انتخاب كنند.
محیط كار پرستاری باید از نظر شرایط روانی، سر و صدا، نور، دما و حجم كار مناسب باشد تا بدین ترتیب از استرسهای فزاینده كاسته شود.
در خاتمه لازم به ذكر است كه در برخی كشورها جهت بعضی مشاغل خاص، مدرسه كمر (Back School) اختصاصی دایر می‌گردد. مانند برنامهٔ گستردهٔ Back School صنعتی در بهداشت صنعتی یا مدرسه كمر در بهداشت حرفه‌ای و یا به عنوان بخشی از برنامهٔ توانبخشی و… البته در این كتاب جای بحث در مورد همهٔ آنها نیست و امید آنكه توضیحات مختصر این بخش بتواند برای خوانندگان مفید واقع شده و مورد استفاده قرار گیرد.

به نقل از سایت انجمن درمانگران ایران
منبع : شبکه خبری ورلد نیوز


همچنین مشاهده کنید