یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

چگو‬ نه می‌توان پروتئینهای تغییر شکل یافته را در آزمایشگاه تولید کرد


چگو‬ نه می‌توان پروتئینهای تغییر شکل یافته را در آزمایشگاه تولید کرد
کارکردهای برخی از پروتئینهایی که در کار علامت دادن میان سلولها و سیستم ایمنی بدن نقش دارند، در هنگامی که برخی مولکولهای کوچک مانند لیپیدها و کاربوهیدراتها به رنجیره اسید آمینه‌های این پروتئینها متصل می گردد، تغییر می‌کند.
دانشمندان همواره برای دست یابی به مقادیر زیاد از این نوع پروتئین‌های تغییر یافته، به منظور مطالعه درباره آنها، با مشکل مواجه بوده اند.
علت نیز آن بوده است که باکتریها قادر به ساختن این نوع پروتئینها نیستند.
به نوشته نشریه علمی "جورنال او آمریکن کمیکال سوسایتی" یک گروه از شیمی دانان دانشگاه ایلی نویز در اربانا راه حلی برای رفع مشکل ارائه کرده‌اند. این محققان از اسیدهای آمینه مصنوعی که حاوی آزیریدین ‪ aziridine‬هستند استفاده می‌کنند. این مولکولها شکل یک حلقه سه تایی را دارند.
تیول ‪ Thiol‬که نوعی ترکیب شیمیایی است که از سولفید هیدروژن بدست می آید و نظیر الکل است به نحو گزینشی با این حلقه‌ها واکنش انجام می‌دهد و پیوندهای جدیدی بوجود می‌آورد.
این محققان موفق شده‌اند با استفاده از تیول، مولکولهای کوچک حاوی این ماده را به پپتیدها متصل کنند و به این ترتیب اولین گاک را برای تولید پروتئینهای تغییر یافته به جلو بردارند.
دانشمندان امیدوارند بتوانند با ترکیب این روش با روشهای دیگر زنجیره‌های طولانی تری از پروتئینها را بوجود آورند.

خبرگزاری جمهوری اسلامی
منبع : سازمان آموزش و پرورش استان خراسان


همچنین مشاهده کنید