یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 19 May, 2024
مجله ویستا
غذای محبوب
برنج پس از گندم، دومین غله مهم در دنیا به حساب میآید. دانه برنج و فرآوردههای بهدست آمده از آن تقریبا ۴۰ درصد غذای مورد نیاز نصف مردم دنیا را تشکیل میدهند و غذای محبوب در کشور ما محسوب میشود. برنج از خانواده گندمیان بوده و دارای انواع یک ساله و چند ساله است. رنگ اصلی برنج وقتی که در پوسته است قهوهای است و به نام برنج قهوهای نامیده میشود. برای بهدست آوردن برنج سفید، دانههای برنج را در دستگاههای مخصوصی میریزند و این دستگاهها پوسته خارجی برنج را از آن جدا کرده و سپس با اصطکاک دادن برنج بدون پوسته با یکدیگر غشای خارجی آن نیز از بین میرود و برنج به رنگ سفید و شفاف به دست میآید.
● درون برنج
بیرونیترین لایه برنج غلاف یا همان شلتوک است که بسیار سخت و شفاف است. پوست دانه زیر این بخش قرار گرفته که از لحاظ پروتئین و چربی غنی، ولی از نظر نشاستهای فقیر است. پس از پوست، دانه برنج هست.
ترکیب اصلی برنج، نشاسته است که عمدتا در دانه قرار گرفته است. برنجهایی که نشاسته بیشتری دارند لعاب بیشتری داده و انبساط آنها موقع پخت کم است. برنج از لحاظ مواد غذایی بسیار غنی است. هنگامی که پوسته قهوهای آنرا میگیرند مقداری از ویتامینهای خود را از دست میدهد. مقدار ویتامین ۱ B در برنج سفید شده یک ششم و ویتامین ۲ B نصف و ویتامین ۳ B به مقدار یک سوم برنج قهوهای است و مواد معدنی آن به مقدار بسیار زیادی کاهش مییابد. در ۱۰۰گرم برنج سفید۳۶۲ کالری انرژی ۱۲ گرم آب، ۶/۶گرم پروتئین،۸۰ گرم نشاسته،۲۵ میلی گرم کلسیم و۹۵ میلیگرم فسفروجود دارد. در برنج مادهای به نام اوریدین وجود دارد که خاصیت ضد التهاب عصبی را داراست. برنج گلوتن ندارد.
● انواع برنج
در دنیا حدود ۷۰۰۰ نوع مختلف برنج وجود دارد. دو نوع عمده برنج براساس ظاهر مشخص میشوند. نوعی که دانه آن دراز و کشیده و باریک است به نام برنج صدری معروف است و دیگری که دانه آن ریز و گرد است و به نام برنج چینی یا ژاپنی شهرت دارد. آن نوع برنجی که ایرانیان و مردم بیشتر کشورها مصرف میکنند برنجی است که شلتوک و پوسته خارجی آن گرفته شده است.
● ۱۰ خاصیت برنج
۱) برنج فاقد چربی، کلسترول،گلوتن وسدیمبوده و هضم آن بسیار آسان است.
۲) برنج قهوهای خاصیت ضدالتهاب عصبی را دارد.
۳) برنج خواب را زیاد میکند.
۴) مصرف برنج تشنگی را برطرف میکند.
۵) رژیم برنج برای اختلالات کلیوی مفید است.
۶) خوردن برنج تحریکات معده و روده را کم میکند.
۷) برنج منبع غنیای از پروتئین نیست اما کیفیت پروتئین آن از سایر غلات بالاتر است.
۸) مصرف برنج قهوهای در کاهش بیماریهای قلبی بسیار مفید است.
۹) مصرف برنج (بدون نمک و روغن) موجب کاهش چربی خون و کاهش فشار خون میشود.
۱۰) سبوس برنج برای افزایش حرکات معده و روده و رفع یبوست بسیار مفید است.
منبع : روزنامه جامجم
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران مجلس شورای اسلامی مشهد سید ابراهیم رئیسی مجلس دولت دولت سیزدهم رئیس جمهور سیدابراهیم رئیسی رئیسی رسانه مجلس یازدهم
سیل هواشناسی تهران سیل مشهد سیلاب سلامت بارش باران آموزش و پرورش خراسان رضوی سازمان هواشناسی وزارت آموزش و پرورش امتحانات نهایی
قیمت دلار خودرو یارانه حقوق بازنشستگان دلار بازار خودرو قیمت خودرو ایران خودرو قیمت طلا مالیات مسکن بورس
سینمای ایران نمایشگاه کتاب موسیقی زری خوشکام علی حاتمی تلویزیون کتاب فیلم سینما نمایشگاه کتاب تهران سریال دفاع مقدس
مغز دانشگاه تهران مریخ
رژیم صهیونیستی غزه اسرائیل فلسطین جنگ غزه روسیه آمریکا حماس چین اوکراین ترکیه یمن
فوتبال پرسپولیس استقلال لیگ برتر بازی فدراسیون فوتبال تراکتور اشکان دژاگه مهدی تاج بارسلونا مس رفسنجان سپاهان
هوش مصنوعی اتحادیه اروپا اینترنت فناوری گوگل آیفون هواپیما اپل موبایل سامسونگ دانش بنیان
استرس رژیم غذایی سرطان پزشک کاهش وزن سلامت روان ویتامین