دوشنبه, ۲۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 13 May, 2024
مجله ویستا

برای مردی که او را دوست داریم


برای مردی که او را دوست داریم
برای مردی می‌‌نویسم که او را دوست داریم. مردی که بدون حضور او، هویداست که طنز تلویزیونی، چیزی کم دارد...
این مرد خنده رو که سعی می‌‌کند هر سال خنده و لبخند را بر لبان ایرانیان بنشاند، کیست؟
(مهران مدیری) در سال ۱۳۴۶ در تهران دیده به جهان گشود. آن‌طور که می‌‌گویند، پدرش اصلیتی اراکی دارد، وی در خانواده‌ای هنردوست به دنیا آمده و فعالیت‌های خودش را از زمان نوجوانی در تئاتر آغاز کرد و تا قبل از ورود به رشته تئاتر در دانشگاه در چندین اثر نمایشی به عنوان بازیگر شرکت کرد. وی در حال تحصیل بود که جنگ آغاز شد، پس به جبهه‌های جنگ رفت و به همین‌خاطر تحصیلش ناتمام ماند. پس از جنگ عشق او به هنر باعث شد که به عرصه فعالیت در رادیو کشیده شود. وی تا سال ۷۲، نمایش‌های شوخی، تلگراف، پانسیون، سیمرغ، مهلت، کیسه بوکس و آرسنال را در کارنامه هنری خود داشت و با افراد بزرگی در عرصه تئاتر کشور، چون قطب‌الدین صادقی و میکائیل شهرستانی، همکار شد.
وی همچنین طی این مدت جذب رادیو شد و به عنوان بازیگر در نمایش‌های رادیویی (قصه‌های شب) حضور پیدا کرد. شاید آن روزها فکر نمی‌‌کرد که روزی بهترین بازیگر و کارگردان در مجموعه‌های طنز ایران شود. وی در مجموعه تلویزیون (نوروز)۷۲ خود را به هنر ایران معرفی کرد. یک سال بعد در مقام کارگردانی مجموعه طنز (ساعت خوش) که یک اثر ماندگار است، را روی آنتن برد. طی این مدت او در کنار (مینا لاکانی) در فیلم (دیدار) ایفای نقش کرد، فیلمی که در سال ۷۷ اکران شد. پس از ساعت خوش در سال ۷۳، او سه سال از تلویزیونی دور بود تا این‌که با مجموعه (نوروز)۷۷ بار دیگر به تلویزیون بازگشت. سپس چند ماه بعد، جنگ ۷۷ را روی آنتن برد. در سال ۷۸، (ببخشید شما) در سال ۷۹، پلاک ۱۴، همچنین نود شب؛ در سال ۸۰، (نوروز)۸۰ و یک سریال تلویزیونی به نام (دردسر والدین) را بازی کرد. در همان سال فیلم سینمایی (توکیو بدون توقف) را بازی کرد که با فروش بسیار خوبی مواجه شد. در سال ۸۱، با همکاری پیمان قاسم‌خانی، قومی به نام (برره) که اهل ناکجا آباد بودند را خلق کرد... آنها پاورچین را ساختند و پس از آن نقطه‌چین را... اما در سال ۸۴، یکبار دیگر به دنبال قوم برره رفتند و در ژانری خاص آن را به نمایش گذاشتند. همچنین در عید سال ۸۴، شاهد مجموعه (جایزه بزرگ) هم از وی بودیم. مهران مدیری طی این مدت، خوانندگی را هم تجربه کرد، آلبوم او در سال ۷۹ روانه بازار شد و در بهمن ۸۳ کنسرتی برگزار کرد که با استقبال بسیار خوبی مواجه شد. او مردی از جنس هنر است، مردی که می‌‌داند چگونه ایرانیان را خوشحال کند، اما حال که فکر می‌‌کنیم، می‌‌بینیم طی این سال‌ها، زمان چه به سرعت گذشته است.
انگار همین دیروز بود، مهران مدیری ۲۸ ساله، به عنوان کارگردان جوان مجموعه ساعت خوش را ساخت و پس از آن دیگر مجموعه‌ها را... ما با طنزهای او زندگی کردیم و با نقش‌هایش خاطراتی زیبا در ذهنمان نقش بست و با همین خاطرات عمرمان گذشت، برای مهران مدیری آرزوی سلامتی داریم...
امید داریم همچنان در این عرصه باقی بماند و مثل همیشه ایرانیان را خندان نگه دارد. دل خوشی نعمتی است که این روزها...
منبع : مجله خانواده سبز