یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا


موتسارت وکودکان


موتسارت وکودکان
● تاثیر موتسارت برکودکان
▪ دان کمبل
▪ ترجمه؛ ناتالی چوبینه
▪ ناشر؛پیک بهار
▪ چاپ اول؛ ۱۳۸۵
در دهه های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ مجله های علمی سراسر جهان به انتشار مطالبی پژوهشی دست یازیدند که ثابت می کرد موسیقی به معنای واقعی کلمه ساختار مغز در حال رشد جنین را دگرگون می سازد، نوزادان موسیقی ای را که در رحم مادر شنیده اند، تشخیص و ترجیح می دهند، بهره هوشی کودکان خردسالی که به طور منظم تعلیم موسیقی می گیرند بیشتر می شود، تنها با نیم ساعت موسیقی درمانی می توان مصونیت کودکان را در برابر بیماری ها بالا برد و موسیقی موجب تسکین اضطراب، تقویت تعامل اجتماعی، انگیزش پیشرفت زبان، و بهبود مهارت های حرکتی کودکان خردسال می شود. این تاثیرات سبب شد تا آموزگاران، موسیقی دانان، و دانشمندان به سراغ پرسش های زیر رفتند؛
موسیقی چه تاثیری روی دستگاه های پیچیده مغز و بدن دارد؟ موسیقی چگونه حافظه را افزایش می دهد، اضطراب را کم می کند، و توان حرکتی را بالا می برد؟چرا موسیقی بسته به اینکه شنونده جوان یا پیر باشد، قوز کرده یا صاف نشسته باشد، و موسیقی را صبح یا شب گوش کند، موجب واکنش هایی متفاوت می شود.
تمامی این پرسش ها و رفتار های آدمیان در سنین مختلف اسبابی را فراهم آورد تا دان کمبل به سراغ تالیف کتابی در زمینه موسیقی و تاثیر آن بر کودکان برود.
وی در سی سال اخیر برای اشاعه قدرت و تاثیر گذاری موسیقی بین گروه های مختلفی مثل ارکستر های سمفونیک، شبکه های خانواده درمانی، و بسیاری دیگر فعالیت کرده است. و جالب اینکه در هر جمعی که صحبت کرد به کسانی برخورد که خودشان دگرگونی هایی را از طریق موسیقی در روان و رفتار خود تجربه کرده بودند. تمامی این تجربه ها فضایی را فراهم آورد تا کتاب « تاثیر موتسارت بر کودکان» نوشته شود.
کتاب به گونه ای طراحی شده است که به تقاضای اطلاعات افزونتر درباره قابلیت های موسیقی و صدا در بهبود رشد کودک از تولد تا دبستان و پس از آن به کمک ریتم و آوا پاسخ می دهد.
تجربه فراوان کمبل سبب شده است تا کتاب به اثری کاربردی بدل شود، به نحوی که افراد به خصوص کودکان بتوانند از خرمن آموخته ها و تجارب وی در این اثر به تمام و کمال استفاده کنند.آنچنانکه کمبل در مقدمه کتاب آورده است هدف اصلی وی از تالیف این کتاب این نبود که نشان دهد چگونه می توان با استقاده از تکنیک های موسیقایی. مغز بچه را تا حداشباع از اطلاعات پر کرد، بلکه هدف اصلی وی این بوده است که موسیقی را به عنوان هدیه ای به بیشترین تعداد از کودکان اعطا کند تا با بهره گیری از آن به توان عاطفی، هوشی، و معنوی خود دست یابند.وی معتقد است بزرگترین قدرت موسیقی شاید توانایی آن در به همراه آوردن خوشی و لذتی باشد که هر روز مادر یا پدری در کنار کوچولوی خود حس می کند.
موسیقی هر دو را در خود جای می دهد.کتاب با یک پیش گفتار، یک پس گفتار در ۹ فصل تدوین شده است . فصلها به ترتیب عبارتند از؛
▪ فصل یک) دینگ، دینگ، دنگ دنگ دینگ دنیگ دنگ، عصبچه می زنه زنگ.
▪ فصل دوم) موتسارت هم به موتسارت گوش می داد
▪ فصل سوم) گریه بچه، لالایی، و ترانه های دس دسی
▪ فصل چهارم) خزیدن، رسیدن و دست زدن
▪ فصل پنجم) حرکت های موزون و بازی
▪ فصل ششم) فصلبزن بکوب و آواز
▪ فصل هفتم) بخوان، بخوان ترانه ای
▪ فصل هشتم) ریتم های اندیشه
▪ فصل نهم) موتسارت پسر.برگردان فارسی کتاب هم از سوی مترجمی صورت گرفته است که آشنایی دقیقی با مقوله موسیقی دارد.
منبع : روزنامه کارگزاران


همچنین مشاهده کنید