چهارشنبه, ۲۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 15 May, 2024
مجله ویستا
آداب مهمانداری ، استان زنجان
بهجای آوردن آداب مهمانداری در استان زنجان اهمیت بسیار دارد. هر مهمان آشنا، از هر طبقه و گروهی كه باشد، در میان مردم زنجان دارای مقام و منزلت بس بزرگی است و تمام لوازم زندگانی براساس نحوه پذیرایی از مهمانان ترتیب یافته است؛ گویی همهچیز از برای مهمانان است: اتاق خواب، لوازم عالی، فرشهای زیبا و بالاخره وسایل خواب راحت، همه برای مهمان است.
بدینترتیب پس از ورود مهمان، تمام اعضای خانواده، از كوچك تا بزرگ، در خدمات او قرار میگیرند. كسی حق استفاده از خوراكیها و آشامیدنیهای تدارك شده را كه معمولاً چند برابر میزان لازم است ندارد. در این مرحله، دو رسم وجود دارد: رسم نخست، آنكه صاحبخانه پس از چیدن سفره رنگین، اتاق مخصوص پذیرایی را ترك میكند و مهمان را برای خوردن غذا تنها میگذارد. این رفتار بدان جهت است كه آزادی عمل مطلق را به تازهوارد ببخشد. رسم دوم، آنكه صاحبخانه پس از چیدن سفره، به فاصله یكمتری و دوزانو نزدیك درِ ورودی مینشیند و با تعارفهای پیدرپی مهمان را به خوردن غذا ترغیب و تشویق میكند. پس از برچیدن سفره كه همراه با تعارفهای بسیار مانند «خیلی ببخشید»، «قابل شما نبود» و ... است، افراد خانواده از بقیه غذا میخورند.
به هنگام استراحت، اختیار همه اهل خانه به دست مهمان سپرده میشود؛ چنانكه پیش از به خواب رفتن او كسی حق استراحت را نخواهد داشت. فردای آن روز، صاحبخانه قبل از طلوع آفتاب جهت پذیرایی از مهمان خود را آماده میكند. با این ترتیب، مهماننوازی از مشخصات بارز مردم زنجان است و در سفرنامههای جهانگردان نیز به تفصیل از آن سخن رفته است. درباره مهمانداری ضربالمثلهای بسیاری در میان اهالی رایج است كه چند نمونه از آنها در زیر میآید:
- قوناقین روزی سی اوزوندن قاباق گلر (روزیِ مهمان جلوتر از خوش میآید).
- قوناق اللّه عزیزیدی (مهمان عزیز خداست)
و ...
بدینترتیب پس از ورود مهمان، تمام اعضای خانواده، از كوچك تا بزرگ، در خدمات او قرار میگیرند. كسی حق استفاده از خوراكیها و آشامیدنیهای تدارك شده را كه معمولاً چند برابر میزان لازم است ندارد. در این مرحله، دو رسم وجود دارد: رسم نخست، آنكه صاحبخانه پس از چیدن سفره رنگین، اتاق مخصوص پذیرایی را ترك میكند و مهمان را برای خوردن غذا تنها میگذارد. این رفتار بدان جهت است كه آزادی عمل مطلق را به تازهوارد ببخشد. رسم دوم، آنكه صاحبخانه پس از چیدن سفره، به فاصله یكمتری و دوزانو نزدیك درِ ورودی مینشیند و با تعارفهای پیدرپی مهمان را به خوردن غذا ترغیب و تشویق میكند. پس از برچیدن سفره كه همراه با تعارفهای بسیار مانند «خیلی ببخشید»، «قابل شما نبود» و ... است، افراد خانواده از بقیه غذا میخورند.
به هنگام استراحت، اختیار همه اهل خانه به دست مهمان سپرده میشود؛ چنانكه پیش از به خواب رفتن او كسی حق استراحت را نخواهد داشت. فردای آن روز، صاحبخانه قبل از طلوع آفتاب جهت پذیرایی از مهمان خود را آماده میكند. با این ترتیب، مهماننوازی از مشخصات بارز مردم زنجان است و در سفرنامههای جهانگردان نیز به تفصیل از آن سخن رفته است. درباره مهمانداری ضربالمثلهای بسیاری در میان اهالی رایج است كه چند نمونه از آنها در زیر میآید:
- قوناقین روزی سی اوزوندن قاباق گلر (روزیِ مهمان جلوتر از خوش میآید).
- قوناق اللّه عزیزیدی (مهمان عزیز خداست)
و ...
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
مجلس شورای اسلامی ایران مجلس دولت سیزدهم دولت قوه قضائیه شورای نگهبان رهبر انقلاب مجلس یازدهم صادق زیباکلام رئیس جمهور حسن روحانی
هواشناسی تهران قوه قضاییه قتل شهرداری تهران پلیس سازمان هواشناسی دستگیری بارش باران سیل حج تمتع آموزش و پرورش
قیمت دلار قیمت خودرو قیمت طلا یارانه بانک مرکزی دلار خودرو سایپا بازار خودرو بورس مسکن ایران خودرو
کتاب نمایشگاه کتاب فردوسی همایون شجریان شاهنامه سحر دولتشاهی نمایشگاه کتاب تهران تلویزیون دفاع مقدس سینمای ایران تئاتر سینما
سرعت اینترنت دانشگاه تهران وزارت علوم فضا تحقیقات و فناوری وزیر علوم
اسرائیل رژیم صهیونیستی آمریکا روسیه فلسطین جنگ غزه حماس نوار غزه ترکیه افغانستان اوکراین طوفان الاقصی
فوتبال استقلال پرسپولیس لیگ برتر باشگاه استقلال رئال مادرید لیگ برتر ایران فولاد خوزستان فولاد مهدی طارمی جواد نکونام بازی
هوش مصنوعی گوگل تبلیغات تلفن همراه ناسا موبایل هواپیما فیبر نوری نوآوری دوربین شفق قطبی
وزارت بهداشت سرطان کاهش وزن بارندگی زوال عقل دیابت سازمان نظام پزشکی سلامت روان کودک تجهیزات پزشکی