پنجشنبه, ۲۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 16 May, 2024
مجله ویستا

جنگ عراق نبردی برای استعمار


جنگ عراق نبردی برای استعمار
«نه سرنگونی حكومت دیكتاتور صدام و نه سلاح های كشتار جمعی این نظام هیچ كدام هدف جنگ آمریكا با عراق نبوده است و برقراری دموكراسی واقعی در عراق نیز از اهداف این جنگ آن طوری كه سران كاخ سفید می گویند، نیست. تمامی این اهداف ساختگی نقابی بیش برای سرپوش گذاشتن بر اهداف اصلی آمریكا از این جنگ نبود.
بزرگترین هدف آمریكا از این جنگ به دست گرفتن نبض نفت خیز عراق و تبدیل این كشور به منطقه ای برای نفوذ و استمرار حضور نیروهای آمریكایی بود.»روزنامه الخلیج -چاپ امارات- با ارایه تحلیلی تحت عنوان «جنگ آمریكا، جنگی برای استعمار عراق» نوشته است: «هدف اصلی آمریكا از جنگ عراق تنگ تر كردن حلقه محاصره منطقه و تبدیل آن به منطقه ای برای نفوذ اسراییل و آمریكا بود.
تمامی این اهداف پلید آمریكا در جنگ عراق در پشت اهدافی دیگر و در چارچوب شعارهای بزرگ و انسانی نهفته بود، اهدافی چون رهایی و آزادی مردم كشوری از طاغوت یك نظام دیكتاتور و تقدیم دموكراسی رهایی بخش به مردم این كشور. امروز دولت بوش با توجه به آنكه از بسیاری از اهداف پشت پرده جنگ عراق پرده برداشته شده است، درصدد جایگزین كردن اهدافی دیگر است كه بتواند وجود خود در عراق را توجیه كند.
هر آن چه كه امروز از تغییر استراتژی آمریكایی در عراق گفته یا شنیده می شود، هر آنچه كه در گزارش بیكر برای خروج نیروهای آمریكایی از عراق در آستانه سال ۲۰۰۸ ارایه شده است، همه و همه برای كمك به عراق و كاهش بحران های منطقه انجام نمی گیرد بلكه این جریان ها بار دیگر تنها با یك هدف انجام می گیرد و آن هدف چیزی نیست جز اینكه كه وضعیت تضعیف شده آمریكا در عراق و منطقه تقویت شود و ذهنیت منطقه برای مدتی مشغول این اهداف به اصطلاح جدید و بزرگ در عراق یا منطقه شود.»
در ادامه این تحلیل آمده است: «آمریكا هیچ قصدی برای خروج از عراق ندارد و بر عكس آن چه كه تحلیل گران و به اصطلاح مسوولان سیاسی آمریكا می گویند و تبلیغ می كنند دولت بوش درصدد دستیابی به راه خروجی از عراق نیست بلكه این دولت بیشتر درصدد برنامه ریزی دقیق جهت باقی ماندن بیشتر در عراق است. این دولت بیشتر به دنبال دستیابی به راه كارهایی است كه بتواند به واسطه آن تسلط بیشتری به نفت عراق و نبض سیاسی و اقتصادی این كشور داشته باشد.
چشم پوشی آمریكا از بزرگترین ذخایر نفتی منطقه و جهان امری غیر ممكن است. این كشور می تواند با در دست داشتن بزرگترین ذخایر نفتی در عراق با خیالی راحت تر وارد رقابت های تنگاتنگ اقتصاد جهانی شود و با اطمینان بیشتری در آینده به رقابت با كشورهای صنعتی جهان بپردازد. برای اثبات این واقعیت های مطرح شده كافی است از طرح های اخیر آمریكا در عراق پرده برداریم.»روزنامه الخلیج در ادامه این تحلیل خود می نویسد: «دولت بوش به رغم تمام هیاهویی كه برای خروج خود از عراق به راه انداخته است، قصد جدی برای محقق كردن این امر ندارد و تنها درصدد آن است كه از این هیاهو ی منطقه ای و بین المللی به سود طرح های طولانی مدت خود در عراق استفاده كند، طرح هایی كه در راس آنها ساخت بیش از ۱۴ پایگاه نظامی دایمی در مناطق مختلف عراق به خصوص در نزدیكی مناطق نفتی و چاه های نفتی اصلی این كشورقرار دارد. این پایگاه های نظامی بر اساس اسناد و مدارك موثق بدست آمده می تواند پذیرای بیش از صد هزار سرباز آمریكایی در عراق باشد.
فاش شدن این امرهیچ چیزی جز چهره كریه واستعمارگر پشت پرده آمریكا در عراق را نشان نمی دهد و ثابت می كند كه دولت بوش نه تنها درصدد خروج از عراق نیست بلكه درصدد به استعمار كشاندن كامل این كشور است.»الخلیج می نویسد: «زمانی كه پرده از ساخت این ۱۴ پایگاه نظامی دایمی آمریكا در عراق برداشته شد پنتاگون در توضیح این امر اعلام كرد این پایگاه ها با هزینه نزدیك به ۵/۴ میلیارد دلار ساخته می شود و تنها با هدف حمایت از منافع نفتی عراق انجام می گیرد.
اما دیگر مقامات مسوول آمریكایی به صورت غیر رسمی هدف اصلی از ساخته شدن این پایگاه ها را نه تنها برای حمایت منافع نفتی عراق بلكه برای ایجاد پایگاه نظامی دایمی آمریكا در عراق و با هدف استفاده از این پایگاها در حملات بعدی آمریكا در خاورمیانه سخن گفته اند. این بدان معنا است كه آمریكا می خواهد از عراق به عنوان سكویی برای حملات دیگر خود به منطقه استفاده كند و هنوز هم كشورهایی در منطقه وجود دارند كه اهداف بعدی واشنگتن خواهند بود و باید در انتظار بحران ها و فاجعه های بزرگ تر دیگری در منطقه باشیم.
آن چه كه تا به امروز از سیاست های فعلی آمریكا در عراق برداشت شده، آن است كه این كشور در مسیر جدیدی از طرح های سیاسی و اهداف نظامی در منطقه قدم گذاشته است و درصدد آن است كه بار دیگر با تكرار نیرنگ های سیاسی سابق خود در پشت پرده، زمینه را برای استعمار هرچه بیشتر منابع ملت های منطقه و به استبداد كشاندن آنها آماده كند.»در پایان این تحلیل آمده است: «خواب طلایی آمریكا به استعمار كشاندن ملت های منطقه و تسخیر ثروت های آنها است، خواب طلایی مطرح شدن اسراییل در مركزیت خاورمیانه، اما آیا این خواب به رغم تمامی بحران های موجود در منطقه و هرج و مرج هایی كه منطقه در آن غرق شده است، محقق خواهد شد؟
مطمئنا برای تحقق این خواب آمریكا با مشكلات و بحران های بسیاری مواجه خواهد شد كه در پایان این مشكلات مانع از تحقق این خواب طلایی آمریكا خواهد بود. معضلاتی كه در حال حاضر آمریكا با آن دست و پا می زند بسیار بزرگتر از آن است كه این ابرقدرت جهان بتواند آنها را به سرعت حل كند. تحولات سیاسی اخیر در آمریكا و جایگاه فعلی این كشور در عرصه منطقه ای و بین المللی و نیز تحولاتی كه در آمریكای لاتین شاهد آن هستیم نشان می دهد كه آمریكا قادر به آن نیست كه منطقه را با توجه به تمامی طمع های شیطانی كه نسبت به آن دارد، در كام خود ببلعد اما به رغم آن، ملت های منطقه برای رویارویی با این طمع های شیطانی آمریكا باید هوشیارانه تر عمل كنند.»
منبع : روزنامه ابرار