یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا
فست فودهاو ابتلا به دیابت
دیابت چهارمین علت مرگ ومیر در بیشتر كشورهای در حال توسعه است.
طبق برآورد فدراسیون بین المللی دیابت، تخمین زده می شود كه در سال ۲۰۲۵ تعداد افراد دیابتی به ۳۳۳ میلیون نفر برسد. با توجه به این كه دیابت برای سلامتی جهانیان یك تهدید است، می توان گفت بالغ بر ۳/۶ درصد از جمعیت جهان با دیابت زندگی می كنند. دیابت یك بیماری مزمن است كه وقتی لوزا لمعده انسولین تولید نمی كند یا وقتی بدن نمی تواند از انسولین تولید شده به طور مؤثر استفاده كند اتفاق می افتد. توقف تولید انسولین یا استفاده نكردن از انسولین هر دو باعث افزایش گلوكز در خون می شود. از جمله مواردی كه باعث افزایش احتمال ابتلا به دیابت می شوند فست فودها هستند. رئیس انجمن دیابت ایران ضمن هشدار درباره تأثیر فست فودها در ابتلا به دیابت گفت: غذاهای آماده به علت این كه حاوی مقدار زیادی چربی و مواد افزودنی هستند حجم زیادی از كالری را به بدن وارد می كنند كه منجر به چاقی و زمینه ساز ابتلا به دیابت می شود.
دكتر اسدالله رجب افزود: این غذاها همچنین به علت این كه مقدار زیادی نمك دارند منجر به افزایش فشار خون می شوند كه یكی از عوامل خطرساز ابتلا به دیابت است. وی گفت: امروز معیار و انگیزه تمایل افراد به غذا بر اساس نیاز واقعی بدن نیست بلكه معیار انتخاب غذا را خوشمزه بودن آن می دانند و از آنجایی كه فست فودها هم به علت مواد افزودنی و نمك فراوانی كه دارند خوشمزه ترند افراد تمایل بیشتری بر مصرف آنها دارند.رئیس انجمن دیابت، ایران با بیان این كه حدود ۲۰ درصد جمعیت كشور مبتلا به فشار خون هستند یادآور شد: فشار خون به عنوان یك عامل زمینه ای در ابتلا به دیابت همانند دیابت بیماری ای است كه درد ندارد و به همین خاطر بیشتر افراد از بیماری خود آگاهی ندارند و در بیشتر مواقع به صورت اتفاقی به بیماری خود پی می برند.
دكتر رجب با اشاره به این كه الگو های تغذیه ای غلط مهمترین علت افزایش ابتلا به دیابت است افزود: تغذیه ناصحیح، افزایش فشار خون و چربی بالا را به دنبال دارد كه این عوامل از ریسك فاكتورهای عمده ابتلا به دیابت به شمار می روند. وی با اشاره به این كه فرهنگ تغذیه رایج در مردم نیاز به تغییر دارد افزود: باید این آگاهی ها به مردم داده شود كه نیازهای تغذیه ای بدن شامل كربوهیدرات ها، پروتئین ها، چربی ها و ویتامین ها بر مقدار مورد نیاز بدن و در فواصل منظم، باید مورد استفاده قرار گیرد. دكتر رجب اضافه كرد: در انتخاب غذا نیاز بدن در مقایسه با خوشمزه بودن غذا باید در اولویت قرار گیرد و افراد غذاهای خوشمزه و پركالری را بر صرف خوش طعم بودن آنها انتخاب نكنند.
سمیه شرافتی
منبع : روزنامه همشهری
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
انتخابات مجلس انتخابات مجلس دوازدهم مجلس شورای اسلامی مجلس انتخابات مجلس دوازدهم انتخابات مجلس شورای اسلامی ستاد انتخابات کشور وزارت کشور رئیس جمهور رئیسی دولت سیزدهم
ایران زلزله تهران هواشناسی سیل شهرداری تهران فضای مجازی سازمان هواشناسی پلیس بارش باران قتل آموزش و پرورش
خودرو حقوق بازنشستگان ایران خودرو قیمت طلا قیمت خودرو قیمت دلار گاز بانک مرکزی بازار خودرو نمایشگاه نفت مالیات مسکن
نمایشگاه کتاب رضا عطاران تلویزیون کتاب نمایشگاه کتاب تهران سینمای ایران نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران دفاع مقدس سریال مهران مدیری تئاتر کتابخوانی
فناوری اینترنت
رژیم صهیونیستی فلسطین غزه اسرائیل جنگ غزه آمریکا روسیه حماس سازمان ملل رفح اوکراین افغانستان
پرسپولیس فوتبال استقلال لیگ برتر هوادار لیگ برتر فوتبال ایران لیگ برتر ایران رئال مادرید سپاهان لیگ قهرمانان اروپا باشگاه پرسپولیس بایرن مونیخ
رشد جهان ایلان ماسک شفق قطبی طوفان خورشیدی اپل ناسا گوگل هوش مصنوعی فیبرنوری ماهواره
استرس مغز چاقی فشار خون بارداری زایمان آسم سرماخوردگی