پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

تکیه به خط میانی پرستاره


تکیه به خط میانی پرستاره
«تمرینات بدنسازی تازه به پایان رسیده و طبیعی است که بچه ها کمی کند و سنگین به نظر برسند. ما فقط برای عبور از مرحله بدنسازی و ورود به مرحله تمرینات تاکتیکی با برق شیراز بازی کردیم و انصافاً با توجه به جریان بازی حق آنها بود که برنده شوند.»
استقلال با گل دقیقه پایانی احمد خذیراوی برق شیراز را شکست داد، اما پنج هزار هواداری که برای تماشای یک نمایش مقتدرانه به زمین شماره دو ورزشگاه آزادی رفته بودند، چیز خاصی عایدشان نشد.
آنچه در بطن اظهارات امیر قلعه نویی هم جلب توجه می کند، عملکرد مناسب استقلال در فصل نقل و انتقالات، تصویر یک تیم مدعی را از این تیم می سازد، اما آنها در عمل همچنان با تیمی که بتواند نقش مدعی بی چون و چرای قهرمانی را بازی کند، بسیار فاصله دارند.
● روانخواه، امید اول
ستاره استقلال در بازی با برق شیراز از میان تازه واردهای گران قیمت بیرون نیامد. امید روانخواه که نقش بازوی راست خط میانی را ایفا می کرد، نمایش بسیار امیدوارکننده ای داشت و از معدود بازیکنانی بود که بارها توسط تماشاگران تشویق شد. پا به توپهای روانخواه که بیشتر از میانه زمین صاحب توپ می شد و تا نزدیکی های پشت محوطه جریمه پیش می رفت، به دفعات خط دفاعی برق را آزار داد و مدافعان این تیم را به سرنگون کردن روانخواه واداشت. شماره ۲۳ اگر به پاس دادن عادت کند و تک روی را کنار بگذارد، می تواند ستاره استقلال در لیگ هشتم باشد.
● نقطه قوت پشت سر پاشنه آشیل
خط هافبک استقلال همان طور که پیش بینی می شد، نقطه قوت این تیم است. در بازی با برق شیراز بازیکنانی مثل روانخواه، بیگ زاده، اکبری، جان واریو و خسرو حیدری موقعیتهای گلزنی پرشماری را برای مهاجمان ایجاد کردند، اما باز هم همان طور که پیش بینی می شد مهاجمان استقلال نقش پاشنه آشیل این تیم را ایفا می کنند.
آرش برهانی، علی علیزاده و فرهاد مجیدی در از دست دادن موقعیتها با هم کورس گذاشته بودند و در نهایت قلعه نویی را مجبور کردند احمد خذیراوی را از روی نیمکت بلند کند. خط هافبکی که خوب پاس می دهد برای هر مهاجمی نعمت است، اما اگر آن مهاجم اهل گل زدن نباشد، چه بهتر که یک خط میانی ضعیف را پشت سر خود داشته باشد.
● ۲-۵-۳ با تقی پور و کوشکی
دیگر تردیدی در کار نیست که استقلال قلعه نویی لیگ هشتم را با آرایش ۲-۵-۳ آغاز می کند. هر چند پیش از سفر این تیم به ترکیه شایعاتی در خصوص رویکرد قلعه نویی به ۲-۴-۴ یا ۱-۳-۲-۴ به گوش می رسید، اما او در تمام بازیهای تدارکاتی، تیمش را با سه مدافع ارنج کرد تا همچنان سوژه اصلی منتقدان باشد. با توجه به غیبت حسین کاظمی در بازی با ابومسلم و انتقال پژمان منتظری به خط میانی، حضور کوشکی و قربانی به عنوان دو مدافع در بازی روز سه شنبه قطعی است و مدافع دیگر از میان تقی پور یا شکوری انتخاب می شود. هر چند که با توجه به اتفاقات بازی با برق احتمالاً فیکس بازی کردن تقی پور بیشتر به نظر می رسد.
● حساسیت روی پیستون ها
در نیمه نخست بازی تدارکاتی استقلال و برق، پیستونهای استقلال به ندرت نفوذ کردند و به تبع این اتفاق موقعیتهای گلزنی اندکی هم خلق شد.
در بین دو نیمه، قلعه نویی نیمی از زمان استراحت را به انتقاد از عملکرد امیرآبادی و میثم منیعی اختصاص داد. «از ترس اینکه مبادا مجبور شوید به عقب برگردید و کمی بیشتر بدوید، اصلاً نفوذ نمی کنید !پیستون یعنی بازیکنی که مدام در حال رفت و آمد است، اما آقای منیعی در این تیم حتی عرق هم نکرد.»
نیمه دوم ورق برگشت، امیرآبادی و منیعی فعال شدند تا هافبکهای میانی استقلال هم کمی از زیرفشار و یارگیری هافبکهای برق راحت شوند.
● این زوج خطرناک
حساب کردن روی زوج برهانی- علیزاده همان اشتباهی بود که ناصر حجازی و فیروز کریمی را به سمت در خروجی باشگاه استقلال هدایت کرد. قلعه نویی یک نیمه این دو بازیکن را در کنار هم قرار داد، اما حتی دریغ از یک کار ترکیبی ساده یا حتی یک ضربه نصفه و نیمه به سمت دروازه.
برهانی بلافاصله پس از تصاحب توپ یک تنه به جنگ سه، چهار مدافع برق می رفت و علیزاده هم به گمان اینکه تکنیک دارد، همین کار را می کرد!فریادهای قلعه نویی هیچ فایده ای نداشت و در نهایت اوضاع با تعویض آنها کمی بهتر شد.
فرهاد مجیدی و احمد خذیراوی عملکرد بهتری داشتند، هر چند که به نظر می رسد قلعه نویی به عباسفرد و اکبرپور بیشتر اعتقاد دارد. در مجموع اگر برهانی و علیزاده همزمان در زمین نباشند، می توان به آینده استقلال امیدوار بود.
امیر جاملو
منبع : روزنامه قدس