دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

غذا را درست بپز


غذا را درست بپز
پختن صحیح غذاها می تواند این اطمینان را به مصرف کنندگان بدهد که باکتری های مضر موجود در مواد غذایی بطور کامل کشته می شوند.
مصرف غذاهایی که بطور کامل پخته نشده باشند، می تواند برای بدن مشکلاتی را ایجاد نموده و سبب بروز برخی از انواع مختلف بیماری های خاص در افراد مصرف کننده شود.
● از گرم شدن کامل غذا اطمینان حاصل کنید
یکی از راه هایی که به واسطه آن می توانید اطمینان خاطر پیدا کنید که غذای شما به طور مناسب پخته شده، این است که ببینید آیا تمام قسمت های آن به خوبی گرم شده است یا خیر. منظور از گرم شدن آنست که بخار از تمام قسمت های آن بلند شود.
در این حالت شما می بایست غذا را با استفاده از یک چاقوی کوچک دو نیم کنید و ببینید که آیا داخل آن نیز گرم شده است یا نه. اگر قسمت وسط آن گرم شده باشد، آنوقت می توانید نتیجه بگیرید که کل قسمت های آن گرم شده است.
البته اگر در یک ظرف بزرگ غذا درست می کنید، باید بیش از یک قسمت را چک کنید چراکه این امکان وجود دارد که حرارات در یک ظرف بزرگ برای تمام قسمت ها یکسان نباشد. برخی از انواع موادغذایی هستند که در زمان طبخ، تغییر رنگ می دهند. در نظر داشتن رنگ غذا به ویژه برای غذاهایی که در آنها گوشت وجود دارد، می تواند به عنوان یکی از راه های مناسب برای دریافت این مطلب که آیا غذا پخته شده است یا خیر محسوب شود.
● طبخ صحیح گوشت
در پخت مواد گوشتی نظیر گوشت گاو و گوسفند، برگرها، سوسیس، و کباب باید دقت فراوانی به خرج دهید. اگر می خواهید از پخته شدن برگر، سوسیس و یا تکه ای از گوشت مرغ اطمینان حاصل کنید، آن را از وسط تقسیم کنید و بعد ببینید که آیا تکه ای از گوشت صورتی درون آن باقی مانده است یا نه. زمانیکه تکه ای از گوشت را می برید باید از داخل آن بخار خارج شود.
اگر یک مرغ و یا گونه ای دیگری از پرندگان را بطور کامل می پزید، برای اطمینان از طبخ صحیح آن باید ضخیم ترین قسمت پای پرنده که در انتهای ران قرار دارد را برش بزنید تا مایع درون آن خارج شود، در این حالت می بایست دقت کنید که موادقرمز و یا صورتی رنگی، درون این مایع وجود نداشته باشند. دل، جگر و سایر قسمت های داخلی نیز باید جداگانه پخته شوند; به طوریکه از آنها گرما خارج شود.
● گوشت نیم پز
اشکالی ندارد که استیک و فیله گوساله یا گوسفند را به صورت نیم پز مصرف کنید، به شرط اینکه بطور کامل آب پز شوند و سپس آن را درون ماهیتابه سرخ کنید، البته با میزان دمای بالا. سرخ کردن در این مرحله از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، چراکه به شما کمک می کند تا باکتری های موجود در گوشت کشته شوند.
زمانی می توانید متوجه شوید گوشت به اندازه کافی پخته شده که رنگ روی سطح آن بطور کامل تغییر پیدا کند. اشکالی ندارد که گوشت های با استخوان را نیز به صورت نیم پز مصرف کنید، اما باید توجه داشته باشید که این مورد برای تمام گوشت ها صدق نمی کند. قسمت هایی از گوشت که با چند استخوان بهم متصل شده اند را نباید به صورت نیم پز استفاده نمود.
برای اطمینان از این امر که مفاصل استخوان های موجود در گوشت به خوبی پخته شده اند باید قسمتی از استخوان را برش دهید، مایعی که از آن خارج می شود نمی بایست قرمز و یا رنگی مایل به صورتی داشته باشد.
به خاطر داشه باشید که این نوع گوشت ها را نباید به صورت نیم پز استفاده کنید: «برگرها»، «سوسیس»، «گوشت گوساله»، «ناگت ها» (که شامل تکه هایی از گوشت با استخوان های بهم چسبیده هستند) و «کباب.» دلیلش هم اینست که این نوع گوشت ها در تمام قسمت های خود دارای باکتری هستند و اگر آنها به خوبی پخته نشوند این امکان وجود دارد که باکتری های موجود در آنها بطور کامل از بین نرود و بعدا مشکلاتی را برای مصرف کننده ایجاد نماید.
● باقی مانده غذا
اگر شما غذایی را تهیه می کنید که ممکن است آن را در همان لحظه مصرف نکنید، سعی کنید که مدت زمان طبخ را تا آنجایی که می توانید کاهش دهید. به عنوان مثال سعی کنید برای مدت زمانی بیش از ۱تا۲ ساعت به طول نینجامد، سپس آن را در یخچال بگذارید.
سعی کنید که این نوع غذاها را برای ۲روز بیشتر در یخچال نگهداری نکنید و در طول این مدت زمان کل غذا را مصرف نمایید. زمانی که برای بار دیگری غذاها را گرم می کنید باید حتما مطمئن شوید که بطور کامل گرم شده و از تمام قسمت های آن بخار بلند شود.
اگر غذا فقظ گرم شود و تمام قسمت های آن بطور کامل داغ نشوند، شاید خوردن آن کار درستی نباشد. سعی کنید غذا را برای یک مرتبه بیشتر گرم نکنید.
● ظرف های آلومینیومی
بهتر است برای پخت مواد زیر از ماهیتابه های آلومینیومی یا سایر ظرف هایی که در آنها آلومینیوم بکار رفته است، استفاده نکنید. این قبیل مواد عبارتند از: «گوجه فرنگی»، «ریواس»، «کلم» و «بسیاری از میوه های نرم.» این امر به دلیل آنست که آلومینیوم می تواند طعم این موادغذایی را تغییر دهد.
تحقیقات گویای این مطلب هستند که در حدود ۲۰درصد از آلومینیومی که در رژیم غذایی افراد دیده می شود به دلیل استفاده از ظرف های آلومینیومی می باشد.
منبع : روزنامه ابتکار