پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

اسپاگتی


برخی می‌پندارند که محل و مرکز پیدایش و ساخت نخستین اسپاگتی کشور چین بود نه ایتالیا. این باور عمومی که مارکوپولو (۱۳۲۴-۱۲۵۴) اسپاگتی را به‌هنگام بازگشت خود از شرق آورد و به مردم ایتالیا شناسانید. در حالی‌که محققان اقرار دارند که مارکوپولو ممکن است رشته اسپاگتی را عمومیت داده باشد. آنان یادداشت کردند که رشته اسپاگتی به‌وسیله عرب‌ها و هندی‌ها حداقل نیم قرن پیش از آنکه مارکوپولو مشرق‌زمین را دیدار کرده باشد به ایتالیائی‌ها شناسانیده شد و دادوستد میان سرزمین‌های عربی و ایتالیا در اوایل قرون وسطی، سبب معرفی اسپاگتی به ایتالیائی‌ها شد و به‌ قولی در اوایل قرن یازدهم میلادی وارد ایتالیا گردید.
هندیان رشته خوراکی اسپاگتی را سویکا SEVIKA و عرب‌ها آن را رشته (فارسی) می‌گفتند. در همان حال کلمه ایتالیائی‌ برای رشته اسپاگتی SPAGO به‌کار می‌بردند. رشته اسپاگتی از آرد غلات ساخته می‌شد طرز پخت و فراهم کردن اسپاگتی و شکل آن گوناگون و متفاوت بود. اسپاگتی در بسیاری از کشورها مورد استفاده غذائی از جمله ایالات متحده آمریکا واقع شد و از سال ۱۹۹۸ به‌صورت یک تجارت مهم درآمد.
اسپاگتی با گوجه‌فرنگی و پنیر ساخته می‌شود که ۲۵۰ گرم آن دارای ۲۱۰ کالری ۶ گرم پروتئین ۳۶ گرم کربوهیدرات ۵ گرم چربی، ۳ گرم اسیدهای چرب اشباع‌شده ۲ گرم اسیدلینوسک ۲ میلی‌گرم آهن ۴۵ میلی‌گرم کلسیم ۱۲۵ میلی‌گرم فسفر ۴۰۷ میلی‌گرم پتاسیم ۹۵۵ میلی‌گرم سدیم ۸۳۰ واحد ویتامین آ و ویتامین‌های دیگر.
منبع : مطالب ارسال شده