جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

نان خامه ای


نان خامه ای
●مواد لازم:
آب: یك دوم پیمانه (۲۵۰ میلی لیتر)
كره یا روغن: یك سوم پیمانه (۵۰ گرم)
آرد گندم: یك و نیم پیمانه (۱۵۰ گرم)
نشاسته پودر شده: یك سوم پیمانه (۳۰ گرم)
تخم مرغ: ۴تا ۶ا عدد
بیكینگ پودر: یك قاشق چایخوری
●طرز تهیه:برای تهیه خمیر، آب را با كره یا روغن در قابلمه استیل جوش آورید، آرد گندم و نشاسته را با یكدیگر مخلوط و الك كنید و به یك باره به داخل آب جوش بریزید. آن را به هم بزنید تا یك دست شود، سپس مخلوط را به مدت پنج دقیقه روی حرارت خوب به هم بزنید. پس از آن، آن را از روی حرارت بردارید، كمی خنك شود و پس از خنك شدن در ظرفی بریزید و به تدریج تخم مرغها را به آن افزوده و مرتب با همزن با درجه تند به هم بزنید، تا خمیر درخشانی به دست آید به طوری كه به راحتی از قاشق جدا گردد، بیكینگ پودر را نیز به خمیر كه دیگر خنك شده است اضافه كنید، حال باید این كارها را انجام دهیم، سپس مواد را در قیف كه سر ماسوره آن شكوفه است می‌ریزیم سپس با فاصله روی سینی چرب شده مدل می‌دهیم و در فر كه با حرارت ۴۵۰ درجه فارنهایت گرم شده روی پنجره وسط برای ۱۵ دقیقه قرار دهید سپس درجه فر را كم كرده روی ۳۵۰ درجه فارنهایت به مدت ۲۵ دقیقه دیگر بپزید تا نانها طلایی شوند و پف كنند بعد سینی را از فر خارج كرده پس از خنك شدن شیرینی را دو نیم كرده و قسمت گرد را از خامه شیرین شده پر كنید و كلاهك را رویش بگذارید. در صورتی كه داخل شیرینی كاملا پخته نشده باشد دوباره شیرینی نصف شده را در پنجره بالای فر قرار دهید تا پخته شود. برای سر قو مطابق تصویر از خمیر بالا و از ماسوره كوچكتراستفاده كنید. نان خامه ای را دو قسمت كرده و یك قسمت را خامه بریزیم و قسمت دیگر را دو نیم كرده برای بال ها استفاده می‌كنیم و سر قو را پس از پخت روی آن قرار می‌دهیم. شما می‌توانید مطابق اشكالی كه مشاهده می‌كنید این خمیر را به شكلهای مختلف درآورده و برای مصارف مختلف استفاده كنید. مانند بزرگ آن برای ظرف كرم، سوپ و ظرف سالاد و اندازه كوچك آن برای اردور می‌توان استفاده كرد.
●نكاتی در مورد خمیر پفی:
نكته مهم این خمیر این است كه مواد خشك را یك دفعه به آب و روغن كه روی حرارت است اضافه كنید. نكته دوم برای پخت این خمیر این است كه اگر خمیر را در قیف ریخته و شل بود و فرم نگرفت معلوم است روی حرارت به میزان لازم نمانده كه آب آن تبخیر شود و اگر زیادی سفت شود خمیر پف لازم را نمی كند.
منبع : خانواده سبز