یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

Nokia N۸۱


Nokia N۸۱
Nokia N۸۱ جدیدترین مدل از خانواده پرطرفدار مالتی‌مدیا اسمارتفون سری Nokia N می‌باشد. این گوشی از Nokia Music Store و پلاتفورم N-Gage پشتیبانی کرده و برای پخش موسیقی و بازی بهینه شده است و دارای امکاناتی چون بلندگوهایی اختصاصی در طرفین، پایه هدفون ۳.۵mm و کلیدهای مخصوص بازی می‌باشد. در تئوری، Nokia N۸۱ دارای کیفیت صدای فوق‌العاده‌ای است ولی در حقیقت کاملا ناامیدکننده بود. همچنین، سرویس اینترنت نوکیا در ایران فعال نمی‌باشد در نتیجه از تمام مزایا و قابلیت‌های N۸۱ نمی‌توانید استفاده کنید. بعلاوه، ما با دکمه‌ راهبری این موبایل خیلی مشکل داشتیم و با آن راحت نبودیم. شرم آور است که آن کارایی که از سری‌های N انتظار می‌رود (برای مثال در Nokia N۹۵) در N۸۱ دیده نمی‌شود. N۸۱ در دو نوع موجود می‌باشد: مدل ۸GB و دیگری با شکاف توسعه microSD که کارت‌های باظرفیت تا ۴GB را قبول می‌کند.
● طراحی
نوکیا N۸۱ نسبت به امکاناتش آنچنان جلوه و شکل ویژه‌ای ندارد، و طراحی آن خود منعکس‌کننده این گفته می‌باشد. N۸۱ آنچنان موبایل جذاب و فریبنده‌ای نیست ولی دارای سطح مشکی لاکی و چشم‌نوازی است که باعث زیبایی آن شده است. بعلاوه سطح رویی گوشی به گونه ای ساخته شده که اثر انگشتان بر روی آن به جا می ماند. اندازه گوشی ۱۰۱x۴۸.۲x۱۷.۷ میلی‌متر و وزن آن ۱۴۰ گرم است که در جیب جای می‌گیرد ولی کمی سنگین و بزرگ است.
در جلو یک صفحه‌نمایش با اندازه ۲.۴ اینچ از نوع غیر لمسی قرار دارد که قدرت نمایش ۱۶.۷ میلیون رنگ را در رزولوشن ۳۲۰x۲۴۰ پیکسل فراهم می‌آورد. شفافیت و درخشندگی صفحه‌نمایش این گوشی آن را بسیار عالی برای دیدن تصاویر و انجام بازی ساخته است. شما می‌توانید صفحه اصلی گوشی را با تم‌های مختلف و تصاویر پس زمینه زینت دهید و اندازه فونت و میزان روشنایی پس‌زمینه را تعدیل نمایید.
زیر صفحه‌نمایش مجموعه‌ای از دکمه‌های کنترلی گوشی قرار دارند که شامل دکمه‌های آغاز و پایان مکالمه، ۲ کلید سافت، دکمه میانبر منوی اصلی، دکمه پاک کردن و دکمه راهبری چهار طرفه به همراه کلید مرکزی انتخاب می‌باشند. در حاشیه کناری گوشی یک دکمه اختصاصی کنترل‌های مالتی‌مدیا قرار دارد؛ یک کلید باریک و نقره‌ای برای اجرای صفحه مالتی‌مدیا. دکمه‌های play/pause, stop وforward و back اطراف کلید راهبری مرکزی احاطه کرده‌اند که در هنگام پخش فایل‌های صوتی تصویری روشن می‌شوند. اگر احساس می‌کنید اینجور چیدمان کمی باعث شلوغ شدن دکمه‌ها می‌شود، درست فکر کرده‌اید. فشرده بودن دکمه‌ها در کنار هم باعث سختی در استفاده از گوشی شده است و در نتیجه احتمال فشردن دکمه اشتباه زیاد است. در بالای صفحه نمایش در دو طرف بلندگوی گوشی دو دکمه A و B مخصوص بازی قرار گرفته است. این دو دکمه فقط هنگام بازی کردن فعال هستند؛ در بقیه مواقع کاربردی نداشته و نور زمینه آنها نیز خاموش است.
برای دسترسی به دکمه‌های شماره‌گیر کافیست به سادگی جلوی گوشی را به سمت بالا فشار دهید. مکانیسم کشویی این گوشی روان بوده و صفحه‌نمایش را در جای مناسب قفل می‌کند، اما ردیف بالایی دکمه‌های شماره‌گیر بسیار نزدیک به بخش پایینی است که باعث می‌شود بعضی اوقات انگشت شست اتفاقی به آن برخورد کند. به هرحال نور پس‌زمینه کلیدها برای شماره‌گیری و نوشتن در محیط‌های تاریک بسیار خوب و مناسب است.
همچنین دو دکمه اختصاصی برای بازی در بالای صفحه‌نمایش واقع شده است. جای این دو دکمه بسیار مناسب است زیرا در هنگام انجام بازی صفحه‌نمایش بطور اتوماتیک به حالت افقی تغییر جهت داده و احساسی شبیه دستگاه بازی قابل‌حمل به شما دست می‌دهد. نوکیا برای کامل کردن قابلیت‌های مالتی‌مدیا این دستگاه در بالای گوشی علاوه بر دکمه‌های خاموش و روشن کردن و دکمه قفل صفحه کلید یک پایه هدفون ۳.۵mm نیز قرار داده است و همچنین در سمت راست و چپ بلندگوهایی تعبیه شده است. در کناره سمت راست دکمه تنظیم صدا و دکمه فعال‌سازی دوربین قرار داده شده‌اند. دوربین و فلاش نیز در قسمت پشت تعبیه شده‌اند و آینه پورتره شخصی درنظر گرفته نشده است.
در بسته‌بندی Nokia N۸۱ یک آداپتور AC، یک کابل USB، هدست سیمی به همراه کنترل از راه دور، یک سی‌دی نرم‌افزار و کتابچه راهنما قرار دارد.
● خصوصیات
همانطور که قبلا اشاره شد، نوکیا N۸۱ (۸GB) برای اجرای موسیقی و بازی بهینه شده است. همچنین با Nokia Music Store و پلاتفورم بازی N-Gage که دوباره احیاء شده است، سازگاری کامل دارد. متاسفانه هیچ‌یک از سرویس‌های ذکر شده در ایران کاربردی ندارند در نتیجه نتوانستیم بطور واقعی آنها را تست کنیم.
از لحاظ قابلیت‌های مالتی‌مدیا، این گوشی دنباله‌روی اسمارت‌فون‌های سری N می‌باشد. نرم‌افزار پخش موسیقی N۸۱ از فرمت‌های AAC+، AAC، W۴A، WMA، MP۳ و eAAC+ به همراه فایل‌های DRM ۲.۰ و WM DRM محافظت‌شده (protected) پشتیبانی می‌کند. کتابخانه موسیقی این نرم‌افزار آهنگ‌ها را براساس نام خواننده‌ها، آلبوم‌ها، سبک‌ها و سازندگان آنها نمایش می‌دهد؛ شما همچنین قادر به ساخت لیست‌پخش و بهبود آهنگ‌ها از طریق اکولایزر داخلی می‌باشید. بوسیله N۸۱ می‌توانید به پادکست‌های مورد علاقه خود گوش فرا دهید و از رادیو FM آن نیز بهره بگیرید. ولی یادتان باشد که در هنگام استفاده از رادیو می‌بایست هدست را حتما وصل نمایید زیرا آن به عنوان آنتن رادیو عمل می‌کند. بعلاوه نرم‌افزار RealPlayer از فایل‌های ۳GPP و MPEG-۴ نیز پشتیبانی می‌کند.
شما می‌توانید بوسیله دوربین ۲ مگاپیکسل N۸۱ فیلم یا عکس بگیرید. دوربین این گوشی دارای فلاش و زوم دیجیتال ۲۰x می‌باشد و سرعت ضبط تصاویر ویدئویی ۱۵ فریم در ثانیه می‌باشد. برای عکاسی شما حق انتخاب سه نوع کیفیت تصویر، شش حالت انتخاب نوع صحنه و انتخاب هشت نوع حالت توالی دارید. همچنین شما می‌توانید مقدار سفیدی، میزان رنگ، اکسپوژر و ISO عکس را تنظیم نمایید. در حالت تصویربرداری انتخاب‌های کاربر کمتر است اما می‌توانید سه نوع کیفیت تصویر، دو حالت صحنه و سفیدی و میزان رنگ را تغییر دهید. بعد از عکاسی یا فیلم‌برداری می‌توانید آنها را از طریق ایمیل یا پیغام چندرسانه‌ای (MMS) با دیگران به اشتراک بگذارید؛ آنها را به صورت نمایش اسلایدی مشاهده کنید؛ آنها را از طریق قابلیت Xpress Solutions نوکیا چاپ کنید؛ یا آنها را بر روی وب آپلود نمایید. کیفیت تصاویر متوسط است. اجسام واضح هستند اما رنگ آنها کمی به خاکستری تمایل دارد. از طرف دیگر کیفیت تصاویر ویدئویی برای دوربین موبایل در حد عالی می‌باشد.
با تمامی این قابلیت‌های چندرسانه‌ای شما احتمالا از ظرفیت حافظه نوکیا N۸۱ نیز بسیار خرسند خواهید شد. این اسمارت‌فون دارای ۸GB حافظه داخلی می‌باشد که در صورتیکه تنها در آن موسیقی ذخیره کنید، حدود ۶,۰۰۰ آهنگ را در خود جای می‌دهد. از آنجا که حافظه داخلی این گوشی بسیار زیاد است، در نتیجه شکاف توسعه حافظه برای آن در نظر گرفته نشده است، از این رو مراقب فضای باقیمانده آن باشید.
درمیان همه این قابلیت‌های سرگرم کننده، فراموش نکنید که نوکیا N۸۱ در وهله اول یک تلفن موبایل است. این گوشی چهار باند قابلیت استفاده در سراسر جهان را دارد و دارای بلندگو، فرمان صوتی، پشتیبانی از VoIP، کنفرانس تلفنی، شماره‌گیری سریع و قابلیت پیغام‌رسانی متنی و چندرسانه‌ای را دارا می‌باشد. میزان ورودی در دفترچه تلفن تنها محدود به حافطه است، همچنین سیم‌کارت ۲۵۰ ورودی اضافی را در خود جای می‌دهد. برای بهره‌گیری بهتر از کالر آی‌دی، شما می‌توانید به هر تماس یک عکس یا زنگ مخصوص الحاق نمایید.
نوکیا N۸۱ از باندهای ۳G و EDGE پشتیبانی می‌کند در نتیجه سرعت گشت‌وگذار شما در وب بیشتر خواهد بود. همچنین دارای Wi-Fi و بلوتوث ۲.۰ می‌باشد. بلوتوث این گوشی از هدست‌های بی‌سیم استریو و مونو، کیت‌های هندزفری، انتقال فایل و ... پشتیبانی می‌کند.
N۸۱ دارای نسخه سوم پلاتفورم S۶۰ سیستم‌عامل سیمبیان می‌باشد. برخلاف نوکیا N۹۵، این گوشی فاقد نرم‌افزار QuickOffice بوده، در نتیجه در صورت نیاز باید آن را دانلود کنید. این گوشی از IMAP۴، POP۳ و SMTP برای ارسال ایمیل پشتیبانی می‌کند. از دیگر امکانات N۸۱ می‌توان به Nokia Map، آدوب ریدر، Zip Manager، ماشین‌حساب، دفترچه یادداشت، تبدیلگر اندازه‌ها، ساعت و ابزار ضبط صوت اشاره کرد.
کارایی
در تست‌های ما کیفیت دریافت و ارسال صدای مکالمات این گوشی چهارباند (GSM ۸۵۰/۹۰۰/۱۸۰۰/۱۹۰۰; GPRS/EDGE) خوب بود.
کارایی و بازدهی کلی این گوشی ضعیف بود و مقداری کندی و وقفه در هنگام اجرا و سوئیچ کردن میان برنامه‌ها وجود داشت. برای مثال در هنگام خروج از برنامه پخش موسیقی، اطلاعات مربوط به آهنگ برای چند ثانیه بطور هم‌پوشانی بر روی منوی اصلی، روی صفحه باقی می‌ماند.
از طرف دیگر، کارایی پخش مالتی‌مدیا خوب است. بلندگوهای دوتایی که در طرفین گوشی قرار گرفته‌اند صدای خوبی را تولید می‌کنند. تماشای فیلم‌های ویدئویی همانند شنیدن موسیقی لذت بخش است و نمایش تصاویر بر روی صفحه‌نمایش واضح و شفاف N۸۱ عالی می‌باشد. اجرای بازی نیز روان است. ما هر دو گیم دموی این گوشی را بازی کردیم که Space Impact Light و Asphalt Street Rules ۳ نام داشتند که البته سرگرم‌کننده بودند و برای گذراندن وقت در اتوبوس و مترو مناسب می‌باشند. به هر حال با دردسترس نبودن سرویس N-Gage نمی‌توان قضاوت دقیقی درباره انجام بازی بر روی این گوشی انجام داد.
نوکیا N۸۱ دارای باتری لیتیوم-ایون بوده که امکان چهار ساعت مکالمه مداوم و ۱۷ روز حالت آماده به کار برای آن ارزیابی شده است. در تست تخلیه باتری، ما توانستیم تا ۷ ساعت مکالمه مداوم با این گوشی داشته باشیم.
منبع : تراشه