دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

مواظب رفتارت باش


مواظب رفتارت باش
● تحرّک داشته باشید
موقعی که دیوید پاکرف، بنگاه‏دارِ پنجاه و هشت ساله، روبه‏روی دیواری خودش را با اسکواش سرگرم می‏کند، در واقع می‏خواهد بدخُلقی‏اش را از میان ببرد. او می‏گوید: «به
این وسیله نه تنها به توپ ضربه می‏زنم،بلکه سرِ خودم را هم گرم می‏کنم.»
روانشناسی به اسم "رابرت تایر" ، درباره هجده زن و مرد مطالعه کرد و دریافت که روزانه ده دقیقه پیاده رویِ تند، نیروی انسان را زیادتر کرده و اختلالات روحی او را در یک چشم به هم زدن کم می‏کند و آثار این عمل، لااقل تا یک ساعت باقی می‏ماند.
براد هستفیلد، استاد حرکت‏شناسی دانشگاه مریلندایالات متحده‏ عقیده دارد: «داشتن فعالیت‏های جسمی پیاپی در خوش اخلاقی تأثیر دارد. آزاد شدنِ «بتا اندورفین» که مانع پیدایش فشار روانی می‏گردد، فقط یکی از چند ساز و کاری است که احتمال دارد به خوش اخلاقی بینجامد. از اینها گذشته، افزایش دمای بدن نیز مانند یک حمّام داغ، در اخلاق افراد اثر می‏گذارد.»
● درست غذا بخورید
انتقال‏دهنده‏های عصبی مغز، بر اثر غذاهایی که می‏خوریم و یا نمی‏خوریم به کار می‏افتند یا متوقف می‏شوند و تغییراتی در خُلق و خوی‏مان بوجود می‏آورند. الیزابت سومر، کارشناس تغذیه و نویسنده ی کتاب «غذا و خُلق» از گزارشگری نقل می‏کند که همکارانش اسمش را «آدم ناخن خشک و خسیس» گذاشته بودند، می‏گوید: «از او پرسیدم: صبحانه می‏خوری؟ جواب داد: نه. در عوض، هر روز صبح، قهوه می‏نوشید و در عین حال، تعجب می‏کرد که چرا این‏قدر با خودش قهر است و برای خودش پاسبان می‏آورَد.»
● نگرش مثبت
به قول مایکل فوردیس، استاد روانشناسی دانشکده جامع ادیسون در فورت مِی‏زر ۳ایالت فیلادلفیا: «بعضی‏ها افکار و روحیات منفی را با واقع‏بینی، یکی می‏دانند؛ امّا تمام چیزهای اطراف ما، اساساً خنثی هستند. ما هستیم که برای آنها، اعم از مثبت یا منفی بودنشان، ارزش زیادی قایل می‏شویم». پرسش این است که شما چه نگرشی را بر می‏گزینید؟
استاد مذکور، جهت استواری کلامش، دانشجویان خویش را واداشت تا چند روزی، اندیشه‏هایشان را یادداشت کنند. او اظهار می‏دارد که دانشجویان غالباً از منفی بودن افکارشان درشگفت بودند. چند روز بعد آنها را وادار کرد که به منظور سنجش صحیح، نوشته‏ها را دوباره بخوانند و اعلام کرد که بیشتر ترس‏هایشان به واقعیت نپیوستند و آنهایی که درست از آب درآمدند، معمولاً از اختیارشان خارج بود.»
● لبخند بزنید
لبخند، ساده‏ترین راه برای رفع کج خلقی است. پژوهشگران طی آزمایشی به داوطلبان، نقاشی‏های متحرّکِ مشابهی نشان دادند. به بعضی از شرکت کنندگان گفته شد که قلمی را بین دندان‏های بالا و پایین خود بگذارند تا حالتی شبیه خنده به وجود آید. بقیه، قلم را میان دو لبشان قرار دادند، به طوری که نمی‏توانستند تبسّم کنند و نتیجه این شد که افراد خندان، نقاشی‏های متحرک را خنده‏دارتر یافتند.
● به آینه نگاه کنید
لاندی لارسنِ روانشناس، برپایه چنین یافته‏هایی کوشیده است از وجود هیجاناتی که خودش پیش بینی کرده، آگاه‏تر گردد. او می‏گوید: «روزی منشی‏ام رو به من کرد و گفت: انگار عصبانی هستید؟ در آینه نگاهی به صورتم انداختم و دیدم راست می‏گوید. به این خاطر حواسم را جمع کردم تا حالت چهره‏ام را عوض کنم و فهمیدم انسان با هر عملِ ساده‏ای نیز می‏تواند اخلاق و رفتارش را عوض کند.



نویسنده: باربارا هاستدکروک - مترجم: ابوالفضل امیر دیوانی
منبع : مطالب ارسال شده


همچنین مشاهده کنید