دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا
جدول جانشینی موادغذائی
برای آن دسته از بیمارانی که از رژیمهای غذائی مخصوص استفاده میکنند یعنی علاوه بر نوع مواد خوراکی مقدار مصرف هر گروه از این مواد را نیز در طول بیست و چهار ساعت باید برای آنها حساب شده باشد جداول جانشینی مواد غذائی پیش بینی شده باشد. برنامهریزی غذائی با این روش بسیار آسان است و برای محاسبه ارزش غذائی رژیم بیماران نیاز به ترازو و جداول ترکیبات غذائی نمیباشد این روش را میتوان به افرادی که لازم است به مدت طولانی از برنامه رژیمهای غذائی حساب شده استفاده نمایند آموزش داد. |
جداول جانشینی مواد غذائی شامل 6 جدول خوراکی و یک جدول معرفی ارزش غذائی مواد خوراکی 6 گانه میباشد. در جدول معرفی ارزش غذائی مواد خوراکی 6 گانه واحدی برای مواد خوراکی هر یک از جداول مشخص شده است، ارزش غذائی هر واحد از مواد خوراکی مشخص کننده اندازه یا مقداری از مواد خوراکی است که ارزش یک واحد از گروه خود را دارا باشد برای مثال یک واحد میوه، مقدار میوهای است که حاوی 40 کالری انرژی غذائی باشد حال اگر میوه ما سیب باشد یک واحد شامل یک عدد سیب متوسط با وزن تقریبی 100 گرم است ولی اگر میوه انتخابی ما موز باشد هر واحد آن نصف یک موز متوسط با وزن تقریبی 50 گرم است. |
انتخاب مواد خوراکی بر حسب واحد از گروههای دیگر مواد خوراکی نیز مشابه مثال بالا میباشد. |
اگر در برنامه غذائی فردی 3 واحد میوه در شبانه روز تعیین شده باشد، میتواند بهطور مثال سیب متوسط (100 گرمی جمعاً 300 گرم سیب) و یا یک عدد سیب متوسط (100 گرمی) یک عدد پرتغال متوسط (100 گرمی) و یک عدد نارنگی بزرگ (100 گرمی) در نظر گرفت. |
در صورتی که غذای روزانه فردی از مواد خوراکی همه گروههای شش گانه جداول جانشینی مواد غذائی انتخاب شود در روزهای مختلف تنوع کافی داشته باشد، میتوان مطمئن بود که این فرد دچار کمبود مواد مغذی شامل پروتئینها، ویتامینها، و مواد معدنی نخواهد شد. |
همچنین مشاهده کنید
- رژیمهای غذائی بعد از عمل جراحی (۲)
- درمان طبیعی زخم معده
- جدول جانشینی موادغذائی
- رژیمهای غذائی بعد از عمل جراحی
- تغذیه در دیابت
- تغذیه در بیماریهای حاد
- رژیم غذائی چه مفهومی دارد؟
- مشکلات عمومی غذائی
- تغذیه در بیماریهای کلیوی (۲)
- تغذیه در بیماران دچار افزایش چربی خون
- رژیم غذائی چه مفهومی دارد؟ (۲)
- احساس خستگی
- تغذیه در بیماریهای کلیوی (۳)
- مشکلات دهان و گلو
- نقش تغذیه در بیماریهای استخوان و مفاصل (ارتوپدی)
- رژیم غذائی در بیماریهای کیسه صفرا
- نقش تغذیه در بیماران مبتلا به پارکینسون
- نقش تغذیه در بیماریهای عفونی
- نقش تغذیه در بیماریهای عفونی (۲)
- پروتئین چیست؟
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
خلیج فارس ایران مجلس شورای اسلامی آمریکا مجلس دولت شورای نگهبان حجاب بودجه دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران مجلس یازدهم
شهرداری تهران هواشناسی تهران فضای مجازی قتل شورای شهر پلیس شورای شهر تهران سیل وزارت بهداشت سازمان هواشناسی پایتخت
قیمت دلار ایران خودرو خودرو قیمت خودرو دلار بازار خودرو مالیات بانک مرکزی قیمت طلا سایپا مسکن تورم
تلویزیون سریال رسانه تئاتر موسیقی سینما سینمای ایران فیلم بازیگر کتاب قرآن کریم رسانه ملی
شورای عالی انقلاب فرهنگی سازمان سنجش انتخاب رشته باتری
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین جنگ غزه حماس روسیه عربستان اوکراین نوار غزه ترکیه عراق
استقلال فوتبال پرسپولیس تیم ملی فوتسال ایران فوتسال سپاهان بازی تراکتور لیگ برتر انگلیس جام حذفی آلومینیوم اراک باشگاه پرسپولیس
اپل اینستاگرام همراه اول ایلان ماسک امارات گوگل تبلیغات آیفون ایرانسل فناوری سامسونگ ناسا
مواد غذایی سازمان غذا و دارو خواب دیابت سلامت روان پزشکی قانونی بارداری مالاریا دندانپزشکی