یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا
جدول جانشینی موادغذائی
برای آن دسته از بیمارانی که از رژیمهای غذائی مخصوص استفاده میکنند یعنی علاوه بر نوع مواد خوراکی مقدار مصرف هر گروه از این مواد را نیز در طول بیست و چهار ساعت باید برای آنها حساب شده باشد جداول جانشینی مواد غذائی پیش بینی شده باشد. برنامهریزی غذائی با این روش بسیار آسان است و برای محاسبه ارزش غذائی رژیم بیماران نیاز به ترازو و جداول ترکیبات غذائی نمیباشد این روش را میتوان به افرادی که لازم است به مدت طولانی از برنامه رژیمهای غذائی حساب شده استفاده نمایند آموزش داد. |
جداول جانشینی مواد غذائی شامل 6 جدول خوراکی و یک جدول معرفی ارزش غذائی مواد خوراکی 6 گانه میباشد. در جدول معرفی ارزش غذائی مواد خوراکی 6 گانه واحدی برای مواد خوراکی هر یک از جداول مشخص شده است، ارزش غذائی هر واحد از مواد خوراکی مشخص کننده اندازه یا مقداری از مواد خوراکی است که ارزش یک واحد از گروه خود را دارا باشد برای مثال یک واحد میوه، مقدار میوهای است که حاوی 40 کالری انرژی غذائی باشد حال اگر میوه ما سیب باشد یک واحد شامل یک عدد سیب متوسط با وزن تقریبی 100 گرم است ولی اگر میوه انتخابی ما موز باشد هر واحد آن نصف یک موز متوسط با وزن تقریبی 50 گرم است. |
انتخاب مواد خوراکی بر حسب واحد از گروههای دیگر مواد خوراکی نیز مشابه مثال بالا میباشد. |
اگر در برنامه غذائی فردی 3 واحد میوه در شبانه روز تعیین شده باشد، میتواند بهطور مثال سیب متوسط (100 گرمی جمعاً 300 گرم سیب) و یا یک عدد سیب متوسط (100 گرمی) یک عدد پرتغال متوسط (100 گرمی) و یک عدد نارنگی بزرگ (100 گرمی) در نظر گرفت. |
در صورتی که غذای روزانه فردی از مواد خوراکی همه گروههای شش گانه جداول جانشینی مواد غذائی انتخاب شود در روزهای مختلف تنوع کافی داشته باشد، میتوان مطمئن بود که این فرد دچار کمبود مواد مغذی شامل پروتئینها، ویتامینها، و مواد معدنی نخواهد شد. |
همچنین مشاهده کنید
- نقش تغذیه در بیماریهای عفونی
- نقش تغذیه در بیماران مبتلا به پارکینسون
- نقش تغذیه در بیماریهای عفونی (۲)
- رژیم غذائی چه مفهومی دارد؟
- رژیم غذائی چه مفهومی دارد؟ (۲)
- درمان طبیعی زخم معده
- کالری چیست؟
- مشکلات دهان و گلو
- رژیمهای غذائی بعد از عمل جراحی (۲)
- جدول جانشینی موادغذائی
- پروتئین چیست؟
- مشکلات عمومی غذائی
- تغذیه در بیماریهای کلیوی
- تغذیه در بیماریهای حاد
- اسهال، یبوست، نفخ و ترش کردن
- احساس خستگی
- تغذیه در بیماریهای کلیوی (۲)
- تغذیه در بیماریهای کلیوی (۳)
- رژیمهای غذائی بعد از عمل جراحی
- نقش تغذیه در بیماریهای استخوان و مفاصل (ارتوپدی)
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران دولت جمهوری اسلامی ایران مجلس شورای اسلامی حجاب دولت سیزدهم مجلس گشت ارشاد رئیسی امام خمینی رئیس جمهور جنگ
آتش سوزی وزارت بهداشت سلامت تهران قتل شهرداری تهران سیل کنکور هواشناسی فضای مجازی پلیس پایتخت
خودرو دلار بازار سرمایه قیمت دلار قیمت خودرو بازار خودرو قیمت طلا بانک مرکزی سایپا مسکن تورم ایران خودرو
سریال سینمای ایران تلویزیون سینما موسیقی سریال پایتخت مهران مدیری ترانه علیدوستی کتاب تئاتر
اینترنت خورشید کنکور ۱۴۰۳
جنگ غزه اسرائیل غزه رژیم صهیونیستی فلسطین آمریکا روسیه چین حماس اوکراین ترکیه ایالات متحده آمریکا
فوتبال پرسپولیس استقلال بازی جام حذفی سپاهان آلومینیوم اراک فوتسال تیم ملی فوتسال ایران تراکتور باشگاه پرسپولیس لیورپول
هوش مصنوعی تبلیغات ناسا سامسونگ فناوری اپل بنیاد ملی نخبگان آیفون ربات
بارداری کاهش وزن مالاریا زوال عقل