سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا
جدول جانشینی موادغذائی
برای آن دسته از بیمارانی که از رژیمهای غذائی مخصوص استفاده میکنند یعنی علاوه بر نوع مواد خوراکی مقدار مصرف هر گروه از این مواد را نیز در طول بیست و چهار ساعت باید برای آنها حساب شده باشد جداول جانشینی مواد غذائی پیش بینی شده باشد. برنامهریزی غذائی با این روش بسیار آسان است و برای محاسبه ارزش غذائی رژیم بیماران نیاز به ترازو و جداول ترکیبات غذائی نمیباشد این روش را میتوان به افرادی که لازم است به مدت طولانی از برنامه رژیمهای غذائی حساب شده استفاده نمایند آموزش داد. |
جداول جانشینی مواد غذائی شامل 6 جدول خوراکی و یک جدول معرفی ارزش غذائی مواد خوراکی 6 گانه میباشد. در جدول معرفی ارزش غذائی مواد خوراکی 6 گانه واحدی برای مواد خوراکی هر یک از جداول مشخص شده است، ارزش غذائی هر واحد از مواد خوراکی مشخص کننده اندازه یا مقداری از مواد خوراکی است که ارزش یک واحد از گروه خود را دارا باشد برای مثال یک واحد میوه، مقدار میوهای است که حاوی 40 کالری انرژی غذائی باشد حال اگر میوه ما سیب باشد یک واحد شامل یک عدد سیب متوسط با وزن تقریبی 100 گرم است ولی اگر میوه انتخابی ما موز باشد هر واحد آن نصف یک موز متوسط با وزن تقریبی 50 گرم است. |
انتخاب مواد خوراکی بر حسب واحد از گروههای دیگر مواد خوراکی نیز مشابه مثال بالا میباشد. |
اگر در برنامه غذائی فردی 3 واحد میوه در شبانه روز تعیین شده باشد، میتواند بهطور مثال سیب متوسط (100 گرمی جمعاً 300 گرم سیب) و یا یک عدد سیب متوسط (100 گرمی) یک عدد پرتغال متوسط (100 گرمی) و یک عدد نارنگی بزرگ (100 گرمی) در نظر گرفت. |
در صورتی که غذای روزانه فردی از مواد خوراکی همه گروههای شش گانه جداول جانشینی مواد غذائی انتخاب شود در روزهای مختلف تنوع کافی داشته باشد، میتوان مطمئن بود که این فرد دچار کمبود مواد مغذی شامل پروتئینها، ویتامینها، و مواد معدنی نخواهد شد. |
همچنین مشاهده کنید
- مشکلات دهان و گلو
- پروتئین چیست؟
- رژیم غذائی در بیماریهای کیسه صفرا
- اسهال، یبوست، نفخ و ترش کردن
- رژیمهای غذائی بعد از عمل جراحی (۲)
- کالری چیست؟
- نقش تغذیه در بیماریهای عفونی
- رژیم غذائی چه مفهومی دارد؟ (۲)
- چرا تغذیه خوب برای بیمار اهمیت دارد؟
- درمان طبیعی زخم معده
- احساس خستگی
- نقش تغذیه در بیماریهای عفونی (۲)
- تغذیه در بیماریهای کلیوی
- نقش تغذیه در بیماریهای استخوان و مفاصل (ارتوپدی)
- تغذیه در بیماران دچار افزایش چربی خون
- رژیمهای غذائی بعد از عمل جراحی
- جدول جانشینی موادغذائی
- تغذیه در دیابت
- نقش تغذیه در بیماران مبتلا به پارکینسون
- مشکلات عمومی غذائی
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
آمریکا رافائل گروسی اسماعیل هنیه رهبر انقلاب حج نیچروان بارزانی مجلس شورای اسلامی شورای نگهبان دولت حسین امیرعبداللهیان دولت سیزدهم رسانه
حجاب سازمان غذا و دارو هواشناسی تهران شهرداری تهران قوه قضاییه سیل فضای مجازی آموزش و پرورش سیلاب سلامت سازمان هواشناسی
خودرو قیمت خودرو مالیات ایران خودرو قیمت دلار بانک مرکزی قیمت طلا بازار خودرو دلار مسکن حقوق بازنشستگان قیمت
تئاتر مسعود اسکویی محمدعلی علومی تلویزیون نمایشگاه کتاب دفاع مقدس سینمای ایران صدا و سیما سریال
دانشگاه آزاد اسلامی دانش بنیان
اسرائیل حماس رژیم صهیونیستی غزه فلسطین جنگ غزه روسیه رفح اوکراین طوفان الاقصی نوار غزه طالبان
استقلال فوتبال پرسپولیس لیگ برتر ذوب آهن نساجی لیگ برتر ایران لیگ برتر فوتبال ایران بازی سپاهان رئال مادرید جواد نکونام
هوش مصنوعی اپل سامسونگ باتری گوگل آیفون مایکروسافت تلفن همراه ماهواره
رژیم غذایی بیمه بیماران خاص زیبایی چای کاهش وزن دندانپزشکی فشار خون سبزیجات