یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

جام ملت ها آغازی خوش و پایانی بی فروغ


جام ملت ها آغازی خوش و پایانی بی فروغ
سرانجام بازی های جام ملت های اروپا با قهرمانی اسپانیا به پایان رسید.
اسپانیا و آلمان تا پایان ماراتن سنگین جام ملت های اروپا دوش به دوش هم بالا آمدند و تا آخرین نفس به رقابت با یکدیگر پرداختند و در پایان بدون حضور قدرت های بزرگ فوتبال اروپا فینال را برگزار کردند.
در جمع چهار تیم پایانی دو تیم روسیه و ترکیه میهمانان ناخوانده ای بودند که خود را به جمع چهار تیم برتر فینال تحمیل کرده اند، اما سوال این است که چرا چهار تیم آلمان، اسپانیا، ترکیه و روسیه؟ چرا چهار تیم مثلا ایتالیا، هلند، فرانسه و پرتغال نه؟ به دلایلی به نظر ما چهار تیم دوم در ادامه مسابقات به نوعی تعارض کردند دلا یل ما را بخوانید:
جام ملت های اروپا در دوران استراحت و در پایان مسابقات باشگاه های کشورهای اروپایی و در ادامه جام باشگاه های اروپا (یوفا) جام برندگان جام اروپا، مسابقات دوستانه و فیفا برگزار شد یعنی درست در دو ماه وقت استراحت بازیکنانی که با حجم سنگین مسابقات با تمرینات کشنده و مسابقات فشرده تر اروپا برگزار می شود، بدیهی است برگزاری جام ملت ها هر چهار سال یک بار تحمیل مسابقات سنگین تر به بازیکنانی است که طول سال را با تمرینات سنگین و فشرده تر و بازی های مختلف پشت سر گذاشته اند.
اروپایی ها از نظر فکری و روحیات اخلا قی کمترین ارزشی برای ملیت و وابستگی ملی قائل نیستند.
انصراف از ملیت و قبول ملیت های دیگر امری طبیعی و عادی برای بازیکنان اروپایی است ضمن این که امروز اروپای واحد با پول واحد سرزمین واحد جایی برای ملیت های جداگانه باقی نمی گذارد.
لذا برگزاری هر چهار سال یک بار مسابقات با عنوان نامفهوم برای افرادی که کمترین انگیزه را برای مانور ملی گرایی ندارند قابل توجیه نیست.
در این میان شاید یکی دو هفته اول انگیزه هایی برای مطرح شدن برای تیم های با انگیزه ای چون رومانی، ترکیه، چک، کرواسی و نظایر آن و بازی گرفتن از تیم های مقابل باشد و جلوه ای به مسابقات بدهد، اما بعد از دو هفته خستگی ناشی از ماراتن فوتبال و پایان دادن به مسابقات و هر چه زودتر پرداختن به استراحت و ذخیره کردن انرژی برای فصل آینده مسابقات، بهترین انگیزه برای رهایی از قید این مسابقات و خداحافظی از آن است به این جمله پتر چک دروازه بان تیم فوتبال چک دقت کنید: وی در پایان باخت و حذف تیم ملی چک عنوان کرد «چه خوب شد بازی ها تمام شد».
در حقیقت این سخن حرف دل تیم های مقتدری بود که بعد از هفته سوم انگیزه ای برای ادامه این مسابقات نداشتند و دیدیم تیم هایی به فینال رسیدند که دلایلی غیر از فقط ملیت داشتند.
روسیه و ترکیه برای اثبات شایستگی های خود و آلمان به دلیل نگاه ملیت گرایی ذاتی خود و اسپانیا تنها تیمی که از جمع مدعیان می خواست قهرمان شود لذا به اعتقاد ما جام ملت ها خوب آغاز شد، اما در یک تصمیم اعلا م نشده تیم های اصلی و مدعی خود را کنار کشیدند تا به مساله مهمتری بپردازند.
● ۱۳۹۰، سال ورشکستگی فدراسیون فوتبال
هزینه ها و درآمدها همخوانی ندارد. براساس برآوردی که از فعالیت های فدراسیون فوتبال داشته ایم هزینه ها و درآمدهای ما با هم همخوانی ندارد میزان هزینه ها از درآمد خیلی بیشتر است. بر این اساس اگر ۱۰ واحد هزینه داشته باشیم فقط دو واحد درآمد کسب کرده ایم اگر با همین روند به کار خودادامه دهیم بدهی های فدراسیون روز به روز بیشتر می شود.
جمله فوق از علی کفاشیان در نشست خبری اخیر خود با ارباب جراید و رسانه ها روی سایت خبرگزاری مهرآمده بود و به شدت ما را به فکر فرو برد اینکه ایشان عنوان می کنند ۱۰ واحد هزینه داریم دو واحد درآمد.
یعنی اینکه قبل از عمر مدیریتی ایشان بر فدراسیون فوتبال شاهد ورشکستگی کامل فدراسیون فوتبال خواهیم بود هم اینک هم شاید نزدیک به سه میلیارد تومان بدهی روی دست فدراسیون مانده است.
معنا و مفهوم این مساله این است که طی ۵ ماه از عمر مدیریتی ایشان فدراسیون علاوه بر مصرف ذخیره قبلی، سه میلیارد تومان هم بدهی بالا آورده و تا پایان مدت ریاست ایشان بر فدراسیون تا سی ماه آینده ۱۵ میلیارد تومان دیگر به سه میلیارد افزوده شده و رقم ۱۸ میلیارد بدهی آینده فدراسیون را نشان خواهد داد به واقع چگونه می توان این مساله را تحلیل کرد که زمانی فدراسیون فوتبال با ۱۱ میلیارد تومان گردش مالی حتی به سازمان تربیت بدنی قرض می داد و برای باشگاه های پرسپولیس و استقلال ساختمان های آنچنانی در بهترین نقطه تهران خریداری می کرد گروه گروه خبرنگاران را در کاروان های صد و بیست و چهار نفری به دورترین نقطه جهان به مرز هنگ و کنگ یعنی شهر چونگ چین یا جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان می برد.
پژو پرشیا به قهرمانان ملی هدیه می کرد و امروز آنچنان به تکدی گری افتاده که باید دستش پیش بودجه سازمان دراز باشد یا با محبت ریاست محترم جمهور هزینه تیم ملی را فراهم کند.
روی سخن ما با جناب سردار زارع ریاست محترم بازرسی سازمان تربیت بدنی است که می دانیم فردی متعهد و نگران بیت المال است و امتحان خود را در زمان برکناری دکتر دادکان مبنی بر پیگیری مسائل مالی فدراسیون به خوبی نشان داده است.
امروز هم ایشان باید کمر همت ببندد و با بررسی قراردادهای اسپانسری صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان که وظیفه بستن قراردادهای مالی فدراسیون را به عهده دارد، بیلانی از قراردادهای آنها را برای اطلاع مردم ارائه کند و با مقایسه مبالغ قراردادهای دوره گذشته و امروز بیان کند که چرا در آن دوره با همین قراردادهای مثبت ۱۱ میلیارد گردش مالی فدراسیون بود و امروز منفی ۳ میلیارد بدهی فدراسیون است و در ادامه کار به جایی برسد که هیچ کس قدرت پرداخت آن را نداشته باشد و عملا فدراسیون فوتبال با ۱۸ میلیارد بدهی ورشکسته کامل شود، ما چشم به راه اداره بازرسی سازمان جهت شفاف سازی درآمدهای فدراسیون پس از فدراسیون سابق هستیم و سوال ما این است که طی سه سال گذشته چه اداراتی مسوول بستن قراردادها، مذاکرات و دریافت درآمدها بوده اند؟ چه شرکت هایی در مناقصه ها اگر مناقصه ای در کار بوده شرکت کرده و با چه قیمت هایی قرارداد بسته اند؟
هزینه کردهای فدراسیون که منجر به بدهی نزدیک به ۳ میلیاردی شده است توسط چه کسانی دستور داده شده و ده ها سوال دیگر که به موقع خواهیم پرسید.
نویسنده : غلامحسین زمان آبادی
منبع : روزنامه مردم سالاری


همچنین مشاهده کنید