دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

دردسرهای شیرین قلعه نویی!


دردسرهای شیرین قلعه نویی!
به دلیل برگزاری بازی های تداركاتی اندك، تیم ملی فوتبال كشورمان معماهای زیادی در تركیب آن وجود دارد كه باید حل شود. در واقع باید گفت تیم امیر قلعه نویی به انسجام و هماهنگی لازم نرسیده و در بوته آزمایش آزمون نداده است كه همه معماهای خود را حل شده ببیند.قلعه نویی امروز وقتی به تیمش نگاه می كند، متوجه می شود كه دقیقاً نمی داند كدام گزینه بهترین خواهد بود و كدام یك از نفراتش در كدام پست بهتر عمل می كنند. از سوی دیگر او سعی دارد سیستم ۳ نفره دفاعش را به ۴ نفره خطی تبدیل و وضعیت بهتری را بر تیم خود حاكم كند اما در همین تغییرات و تبدیل ها است كه تعدد معادله ها بیشتر می شود چون حالا گزینه ها برای پست های مختلف بسیار زیاد هستند كه چند نمونه را از نظر می گذرانیم.
● جناح راست
۳ گزینه برای حضور در جناح راست مطرح است؛ مهدوی كیا، كعبی و كاظمیان.در بدو امر یكی از این ۳ باید از تركیب بیرون باشد. در مقابل جامائیكا و غنا معلوم نشد كه كدام بازیكن كنار گذاشته می شود چون كاظمیان بیشتر از كعبی به بازی گرفته شد اما كعبی به نظر خطرناك تر می آید. با این وجود مسأله دیگر هم وجود دارد و آن این است كه اگر كعبی و مهدوی كیا قرار باشد در جناح راست بازی كنند، كدامیك مدافع و كدامك یك هافبك راست خواهند بود؟
مهدوی كیا در هامبورگ مدت ها دفاع راست بود اما در طول همین مدت، وی در تیم ملی ایران هافبك راست بوده است. آیا كعبی كه در جام جهانی دفاع راست بود باید مدافع راست باشد یا مهدوی كیا؟ جواب این سؤال در دیدار با غنا و جامائیكا اصلاً پیدا نشد.
● جناح چپ
در سمت چپ، هنوز تكلیف هیچ كس معلوم نیست. برخی می گویند علی كریمی هافبك چپ می شود وزندی دفاع چپ اما آزمون غنا، زندی را در این پست تأیید نكرد ضمن آنكه با این روش علی كریمی به كل از دروازه حریف دور می شود كه این با فوتبال هجومی ایران منافات دارد. كریمی دریبل زن ترین بازیكن ایران است و قاعدتاً چنین بازیكنی هرقدر به دروازه حریف نزدیكتر باشد، نفرات كمتری را روبروی خود می بیند و این یعنی تولید و ایجاد خطر بیشتر.به این ترتیب در جناح چپ همه چیز در هوا است، گرچه احتمال حضور كعبی در این جناح ، پشت سر زندی وجود دارد.
● خط حمله
به نظر می رسد امیر قلعه نویی دوست دارد كه از عنایتی در كنار هاشمیان بازی بگیرد كه این كار بد نیست اما رضا روی زمین وضعیت ایده آلی ندارد (همان طور كه خطیبی بازیكنی سرزن نیست) با این حال تصور می كنیم این تركیب، تركیب بدی محسوب نمی شود اما باید صبر كنیم تا ببینیم نظر قلعه نویی در این زمینه دقیقاً چیست؟
● میانه میدان
تركیب مشخص است : تیموریان و نكونام ، اما مسأله اصلی این است كه كدام یك هافبك تخریبی خواهد بود و كدام یك بازیساز؟قلعه نویی البته معتقد است كه نكونام باید نقش تخریبی (هافبك دفاعی) را ایفا كند كه این مهم با قد و قواره جواد جور درمی آید اما آندو تیموریان بسیار دونده تر از نكونام است و البته جواد بازیساز تر.حل كردن این معادلات واقعاً سخت است چون بازیكنان تیم ملی ایران هر یك دارای محاسن و معایب خاص خودشان هستند.
ط دروازه بان
طالب لو در لیگ خوب بود اما رودباریان امتحان خوبی در غرب آسیا پس داد. البته دومی به نظر می رسد گوی سبقت را ربوده و این معادله را فعلاً باید حل شده بدانیم.
● عمق دفاع
این معادله شاید سخت ترین باشد؛ اسامی را پیش هم بچینید و به نتیجه برسید. شما چه فكر می كنید؟ كدام یك از نفرات موجود قرار است جایسهراب و یحیی را پر كنند؟نتیجه گیری و ختم كلام؛ ما كه خیال می كنیم قلعه نویی پس از مواجهه با این دردسرهای شیرین به سیستم ۲-۵-۳ روی می آورد تا از نیروهایش راحت تر استفاده كند...
منبع : روزنامه ابرار ورزشی


همچنین مشاهده کنید