پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

افول ستاره دمکراتها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا


افول ستاره دمکراتها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
هفته نامه آمریکایی «تایم»، در گزارشی نوشته است وقتی حدود یک سال پیش هیلاری کلینتون تبلیغات انتخابی اش را آغاز کرد، زمزمه های رسانه ای احتمال پیروزی نامزدهایی همچون باراک اوباما و جان ادواردز را در برابر دستگاه تبلیغاتی کلینتون تقریباً غیرممکن پیش بینی می کردند، اما ظاهرا هم اکنون کلینتون آن قدرت شکست ناپذیری خود را از دست داده است.
تایم، نوشت: برخورداری از حمایتها، پول و مجموعه ای از بهترین مشاوران انتخاباتی در کنار تصویر متصدی پیشین مقام بانوی اول کشور، هیلاری کلینتون را به عنوان انتخاب قطعی اعضای حزب دمکرات مطرح می کرد. به نوشته این هفته نامه، آغاز رقابتهای انتخاباتی انجمن های حزبی دمکرات در ایالت آیووا، موجب شد که دستیاران کلینتون توقعات خود را از این ایالت پایین بیاورند و خود را برای شکست احتمالی در آنجا و از دست دادن برتری در ایالتهای نیوهمپشر و کارولینای جنوبی آماده کنند. به گزارش ایرنا این هفته نامه در ادامه این پرسش را مطرح کرده که چه چیزی باعث شده است کلینتون که از قدرت تبلیغات انتخاباتی بسیار عظیمی برخوردار است وجهه شکست ناپذیری خود را از دست بدهد ؟ از یک نظر می توان آنرا قربانی تبلیغات گمراه کننده ای که رسانه ها به راه انداخته بودند دانست.
هشدارهای انتخاباتی مبنی بر اینکه آیووا برای کلینتون، ایالت دشواری خواهد بود، چندان مورد توجه قرار نگرفت. «هوارد ولفسن» سخنگوی کلینتون در این مورد می گوید:«آیووا همیشه به عنوان یک چالش مطرح بوده و ما بارها به این مسأله اشاره کرده بودیم.» اما در کنار این مسأله، ستادهای انتخاباتی کلینتون بسیار دیر اقدام به سرمایه گذاری انتخاباتی در ایالت آیووا کردند. در حالی که اوباما و ادواردز وقت بیشتری از سال را برای نزدیک شدن با کارمندان و ایجاد روابط با اعضای اصلی حوزه انتخاباتی حزب دمکرات در آیووا گذرانده بودند، کلینتون در آخرین ماه درحالی که دیگر دیر شده بود چند صد نفر از کارمندانش را به این ایالت فرستاد. همچنین در حالی که ستاد انتخاباتی کلینتون بهترین و درخشان ترین چهره ها را برای اداره ستاد انتخاباتی وی در ایالت آیووا استخدام کرده بود، اما بدون در اختیار داشتن منابع کافی و حضور نامزدهای انتخاباتی، کار زیادی را نمی توانست انجام دهد.
در حالی که زمان کوتاهی تا زمان برگزاری انتخابات حزبی دمکراتها در ایالت آیووا باقی مانده است، کلینتون تنها ۵۳روز در این ایالت حضور داشته و در این مدت تنها از ۳۸ ناحیه بازدید کرده است، حال آنکه ادواردز از ۹۹ناحیه و اوباما از ۶۸ ناحیه این ایالت بازدید کرده اند. از آن به بعد مدیر انتخاباتی کلینتون «پتی سولیس» به آیووا آمد تا شخصا نظارت بر فعالیتهای آنجا را به عهده بگیرد و این در حالی است که کلینتون در ۱۴روز اخیر، ۱۱روز دیگر را هم در این ایالت سپری کرده و در این مدت از ۱۴ناحیه دیگر هم بازدید کرده است. «آرتور ساندرز» استاد سیاست در دانشگاه «دریک» می گوید: «کلینتون هرگز در آیووا یک پیشتاز حقیقی نبوده است.» ساندرز که نویسنده کتاب «از دست دادن کنترل: انتخابات ریاست جمهوری و کاهش دمکراسی» است، اضافه می کند: «پیشتازی ملی او باعث شده بود این تصور صورت گیرد که در اینجا هم او پیروز خواهد شد بویژه از وقتی ستاد تبلیغاتی کلینتون از وی تصویری شکست ناپذیر ارائه کرده بود، رسانه های ملی هم که وقت زیادی را در آیووا صرف نکرده بودند واقعاً نمی دانستند چقدر اوضاع در اینجا متفاوت است.» کلینتون همچنین در هفته های اخیر پیامش را تغییر داده و سعی کرده است با ارائه چهره های متفاوتی از خود هر آنچه را در اختیار دارد، بکار گیرد. «لری ساباتو» Larry Sabato رئیس مرکز سیاست دانشگاه ویرجینیا می گوید: «رقابت در آیووا بسیار نزدیک است طبیعی است که ستاد انتخاباتی کلینتون تصمیم گرفته از هر وسیله ای که در اختیار دارد کمک بگیرد.» به گفته ساباتو، «کلینتون هم نامزد تغییرات است و هم نامزد تجربه، نامزدی با هر دو جنبه خشن و لطیف. او نامزدی با گذشته ای سازمان یافته و آینده ترقی خواهانه است، رای دهندگان ممکن است گیج شوند یا شاید هم او تنها بدنبال تعداد کافی از آرا باشد که پیروز شود و یا مساوی کند، همه ما با هم در سوم ژانویه نتیجه را آیووا خواهیم دید.» این در حالی است که کلینتون در هفته آخر هم آینده و هم گذشته را با هم هدف قرار داد. او جمع تحسین برانگیزی از مقامات پیشین دولت کلینتون از جمله «ریچارد هلبروک»، «توگو وست» و «هرشل گوبر» وزرای سابق امور کهنه سربازان، ژنرال «ویسلی کلارک» فرمانده ارشد سابق ناتو و البته همسرش بیل کلینتون را در آیووا به نمایش درآورد و در عین حال خود را عامل تغییرات نامید. در اقدامی که یاد آور دهه ۱۹۹۰ است، کلینتون در معرض این خطر قرار دارد که باعث انزوای رأی دهندگانی شود که خواهان تغییرات هستند. بر اساس نظرسنجی ۱۹ دسامبر شبکه خبری ABCو روزنامه واشنگتن پست که از رأی دهندگان احتمالی دمکرات انجام شده بود، اکثریت شرکت کنندگان یعنی ۵۶ درصد معتقدند تغییرات مهمتر از تجربه است. از این میان، نیمی اظهارداشتند که از اوباما حمایت می کنند و ۲۳ درصد نیز خود را به ادواردز متعهد می دانند. کلینتون تنها ۱۵ درصد آرای طرفداران تغییرات را به خود اختصاص داده است. در مقابل، ۳۳ درصد از کسانی که در این نظرسنجی شرکت کرده بودند، گفتند که تجربه را بر تغییرات ترجیح می دهند. از این تعداد ۴۹ درصد از کلینتون، ۱۵ درصد از ادواردز و هشت درصد از اوباما حمایت کرده اند.
منبع : روزنامه ابرار