پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا


مناطق حفاظت شده و پارک وحوش ، استان هرمزگان


زندگی جانوری استان هرمزگان، مانند دیگر نقاط ایران، به شرایط طبیعی، آب و هوا و پوشش گیاهی بستگی كامل دارد. خلیج‌فارس و دریای عمان صدها گونه از آبزیان را در خود جای داده‌اند. خلیج‌فارس و دریای عمان صدها گونه از آبزیان را در خود جای داده‌اند. دریا منبع عظیم مواد غذایی است و زیستگاه جانوران و پرندگان مهاجر یا بومی است كه در فصول سال در نواحی مختلف آن به سر می‌برند.
انواع پرندگان این منطقه غیر از نژادهای بومی، پرندگان مهاجر آفریقایی یا هندی هستند كه پراكندگی آن‌ها از دشت‌های ساحلی تا دامنه‌های جنوبی را در بر می‌‌گیرد. در ارتفاعات استان انواع كل،‌ قوچ،‌ میش و بز كوهی،‌ در دامنه‌ها و كوهپایه‌ها و دشت‌ها خرس، آهو،‌ جبیر،‌ كفتار، گرگ،‌ روباه و گراز یافت می‌شوند. از پرندگان این نواحی می‌‌توان به، كبك، تیهو،‌ عقاب كه در نقاط مختلف استان زندگی می‌كنند،‌ اشاره كرد. هم‌چنین جانورانی چون انواع خرچنگ، صدف، دلفین،‌ مار، سوسمار و لاك‌پشت نیز در كناره‌های سواحل و جزایر زندگی می‌كنند.
علی‌رغم گرمای شدید هوا، پوشش گیاهیِ اندك و محدودیت آب‌های شیرین، استان هرمزگان برخی از نادرترین گونه‌های گیاهی و جانوری را در خود جای داده است كه از ارزش‌های زیست‌محیطی قابل توجهی برخوردارند. در زیر، مناطق حفاظت شده استان هرمزگان و عناصر مهم آن مورد اشاره قرار می‌گیرند :