یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

بیماری آلزایمر


بیماری آلزایمر
● گسترش بیماری آلزایمر :
کارشناسان می گویند ، رواج بیماری آلزایمر در دهه های آینده احتمالا گسترده تر از خواهد بود که تا کنون تصور می شده است .
در آینده میانگین سنی تعداد بسیار بیشتری از مردم به ۸۰ یا ۹۰ سالگی خواهد رسید و به همین دلیل ابتلا به آلزایمر روند صعودی خواهد داشت . پس از عبور از مرز ۸۰ سالگی یک پنجم از مردم به نوعی اختلال مغزی دچار می شوند .
● آسپیرین می تواند مانع ابتلا به آلزایمر شود :
دانشمندان شواهد تازه ای به دست آورده اند که نشان می دهد مصرف آسپیرین می تواند به حفاظت از بدن در برابر خطرات جدی کمک کند .
این داروی اعجاب انگیز که بیش از ۱۰۰ سال قبل ساخته شده است ، می تواند بیماری آلزایمر را به تأخیر انداخته و یا حتی مانع ابتلا به آن شود .
آسپیرین می تواند از جمله به مبارزه با سرطان ، بیماری قلبی ، فشار خون و آرتروز کمک کند .
با این حال پزشکان هشدار داده اند که نتایج آخرین مطالعه در زمینه ی آسپیرین به این معنی نیست که مردم می توانند بدون مشاوره ی پزشکان به مصرف منظم آن روی بیاورند .
در یک پژوهش بیش از ۵۰۰۰ نفر که بیش از ۶۵ سال سن داشتند ، برای تشخیص آلزایمر مورد ارزیابی قرار گرفتند .
آن ها هم چنین این مسأله که آیا آن ها به طور منظم آسپیرین ، داروهای حاوی آسپیرین یا داروهای ضد التهاب غیر کورتونی مانند ایبوپروفن مصرف کرده اند یا نه را مورد بررسی قرار دادند .
آن ها دریافتند که از ۳۲۲۷ نفر از افرادی هنوز زنده هستند ، ۱۰۴ نفر مبتلا به آلزایمر هستند .
این مطالعه نشان داد بیمارانی که برای بیش از دو سال از آسپیرین یا داروهای ضد التهاب غیر کورتونی استفاده کرده اند ، ۵۰% کمتر از سایرین با احتمال ابتلا به آلزایمر مواجه هستند .
با این حال به نظر می رسد ، تنها کسانی که به طور منظم و در دوره ای طولانی از این داروها استفاده کرده اند ، از فواید آن بهره مند شده اند .
اگر مصرف این داروها مدت ها پیش از پیدایش هر گونه علائم آلزایمر ( ضعف توانایی های مغزی ) آغاز شود ، مؤثر است .
در پایان باید توجه داشت که محققان نسبت به مصرف آسپیرین بدون مشورت پزشک هشدار می دهند .
زیرا عوارض جانبی مرتبط با استفاده ی بلند مدت از این دارو ها ، از جمله خونریزی معده ، زخم معده و و ناراحتی های کلیوی می تواند خطرناک یاشد .
● سم مارمولک ممکن است به درمان آلزایمر بیانجامد :
دانشمندان از بزاق مارمولکی به نام « هیولای هیلا » برای ساخت دارویی که به بهبود حافظه و قدرت یادگیری کمک می کند ، استفاده کرده اند .
این مارمولک سمی در نواحی خشک جنوب غربی امریکا و غرب مکزیک زندگی می کند .
شرکتی که این دارو را تولید کرده است امید وار است از آن برای آزمایش های انسانی استفاده کند .
نیش این مارمولک می تواند مرگبار باشد ، اما بزاق آن محتوی ماده ی شیمیایی است که بر برخی دریافت کنند ه های مغز انسان و حافظه اثر می گذارد .
مدیر پژوهشی این تحقیق می گوید : البته نباید در این مورد زیاد هیجان زده شویم ، زیرا بیش از ۹۵% دارو هایی که ابتدا به این ترتیب ساخته می شوند ، در نهایت از دستیابی به نتیجه باز می مانند .
● نوعی ادویه رشد آلزایمر را کند می کند :
پژوهشگران می گویند ، زرد چوبه که از اجزای بسیاری از انواع « کاری » است ، می تواند معالجه ی مؤثری برای بیماری آلزایمر باشد .
بر اساس نظرآنان زرد چوبه احتمالا ً سرعت گسترش این بیماری ، که سبب از کار افتادن سلول های عصبی می شود ، را کند می کند .
این اکتشاف احتمالا ً علت این پدیده را که چرا نرخ ابتلا به آلزایمر در میان افراد مسن هند بسیار کمتر از همتایان امریکایی آن ها ست ، توضیح می دهد .
تحقیقات قبلی نشان می دهد که آلزایمر تنها ۱% از ساکنان بالا ی ۶۵ سال برخی روستاهای هند را مبتلا می کند .
عنصر اصلی زرد چوبه که در بسیاری از گیاهان یافت می شود ، ماده ای شیمیایی به نام « کرکومین » است .
● منشأ آلزایمر :
تصور می شود ، آلزایمر ناشی از تشکیل گره هایی در مغز باشد . بررسی ها نشان داده اند که زرد چوبه شمار این گره ها را به نصف کاهش می دهد .
محققان هم چنین در یافته اند که زرد چوبه دارای فواید دیگری نیز هست . این ادویه هم چنین به هضم غذا ، مقابله با عفونت و به عنوان سپری در برابر سکته ی قلبی کمک می کند .
هم چنین به نظر می رسد که « کر کومین » از التهاب بافت های مغزی که ناشی از آلزایمر است ، می کاهد .این ماده هم خاصیت ضد اکسیدی و هم خاصیت ضد التهاب دارد . دارو هایی با خواص مشابه می تواند به طور بالقوه برای پیشگیری از بیماری آلزایمر به کار رود .
با این حال ممکن است سال ها طول بکشد تا این دارو ها در دسترس همگان قرار گیرد .
● ورزش خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهد :
ورزش به طور منظم خطر تحلیل قوای مغزی و بیماری آلزایمر را گاه تا ۴۰% کاهش می دهد .این جامع ترین پژوهش در باره ی تأ ثیر ورزش در تحلیل قوای مغزی است . این مطالعه که نتایج آن در نشریه ی (Medicine Annals of Internal ) چاپ شده ، نشان می دهد که فرد هر چه نحیف تر باشد ، فواید ورزش احتمالأ بیشتر خواهد بود .
محقق اصلی این مطالعه گفت : سه بار پیاده روی در هفته ، هر بار ۱۵ دقیقه ، کافی است تا خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد .
ورزش منظم نه تنها خطر تحلیل قوای مغزی را کاست ، بلکه ممکن است پیشرفت بیماری در افرادی که نخستین علائم آن در آن ها ظاهر شده است را به تأخیر اندازد .
ورزش ممکن است عملکرد مغز را از طریق افزایش جریان خون به بخش هایی از مغز که مسئول حافظه است ، بهبود بخشد .تحقیقات قبلی نشانت داده بود که ضعف جریان خون ممکن است باعث آسیب دیدن این بخش های مغز شود .
دکتر لارسون ، محقق این مطالعه می گوید : « حتی اگر ۷۵ ساله باشید و هرگز ورزش نکرده باشید ، اگر همین امروز شروع کنید ، می توانید از فواید آن بهره مند شوید . »
بسیاری از پژوهشگران بر این باورند که آن چه برای قلب خوب باشد ، برای مغز هم خوب است .البته این مطالعه از این جهت مهم است که نشان می دهد ورزش حتی پس از ۶۵ سالگی و حتی برای افراد شکننده مفید است .
شهین الیاسی
منبع : blogfa


همچنین مشاهده کنید