جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

بحران در حزب کارگر انگلیس


بحران در حزب کارگر انگلیس
گوردون براون یکسال پیش نخست وزیری را از تونی بلر تحویل گرفت. پس از گذشت یکسال ضعف های نخست وزیر حزب حاکم نمایان شد. گرچه اعضای حزب کارگر انگلیس مخالفان وی بودند اما حمایت مردم را به همراه داشت.
گوردون براون در آغاز نخست وزیری وعده های بسیاری داد. تغییر در سیاست های اقتصادی برای بهبود وضعیت اقتصادی مردم و تغییر در سیاست های خارجی از جمله تغییر سیاست انگلیس در عراق و افغانستان. اما پس از گذشت یکسال مردم انگلیس هنوز نتوانسته اند عدم تغییرات وعده داده شده از سوی «براون» را برای خود هضم کنند.
کاهش شدید قیمت خانه در انگلیس ، افزایش نرخ تورم ، پایین آمدن سطح رفاه عمومی و مسایل عراق و حضور نظامی انگلستان در این کشور و هزینه های سنگین مادی و معنوی حضور در عراق مسایلی است که دامنگیر گوردون براون است.
گرچه «براون» با شعار تحول در انگلیس ، نخست وزیر شد اما به نظر می رسد در این یکسال گذشته نتوانسته است کاری انجام دهد.
در نظرسنجی که موسسه «YouGov» انجام داده است ، محبوبیت گوردون براون نخست وزیر انگلیس به پایین ترین حد خود ر سیده است.
در این نظرسنجی که در روزنامه دیلی تلگراف به چاپ رسیده ، تنها ۱۵ درصد انگلیسی هایی که در نظرسنجی شرکت کرده اند ، معتقدند براون ، عملکرد خوبی داشته است.
این میزان ، پایین ترین سطح تایید یک نخست وزیر از سوی مردم ، پس از دوره نخست وزیری جان میجر از حزب محافظه کار در سال ۱۹۹۵ است.
این کم اقبالی به خاطر سیاست هایی است که از زمان «تونی بلر» وجود داشته و از آن زمان تاکنون تفاوتی هم در این سیاست های بوجود نیامده است.
بلر محبوبیت خود را بخاطر سیاست هایی که در عراق اتخاذ کرد ، از دست داد و «گوردون براون» نیز دنباله رو همان سیاست هاست.
همین کاهش محبوبیت و بدبین شدن مردم انگلیس باعث خواهد شد که تعداد رای دهندگان دوره بعد ، کاهش یابد چون گمان می کنند رای آنها تاثیری در تغییرات وعده داده شده که در زمان بلر هم اجرایی نشد ، نخواهد داشت.
احتمال زیاد می رود گوردون براون ، بزودی جای خود را به فرد دیگری بدهد.
وزیرخارجه دولت «براون» برای تصدی پست نخست وزیری تلویحا آمادگی خود را در این زمینه اعلام کرده است.
«دیوید میلیبند» با چاپ مقاله ای در روزنامه گاردین ، ضرورت بازسازی در حزب کارگر را یادآور شده است.
وزیر خارجه انگلیس در این مقاله از نمایندگان حزب کارگر خواسته است تا در نگرش ها و سیاست های خود تجدید نظر کرده و با نگاهی جدید به جلو حرکت کنند.
وی نوشته است: در این که شرایط به نفع ما نیست ، هیچ شکی وجود ندارد ولی من معتقدم ما می توانیم در انتخابات آینده پیروز شویم.
«میلیبند» در مقاله خود که در روزنامه گاردین چاپ شده از «دیوید کمرون» رهبر حزب محافظه کار انگلیس انتقاد کرده و نوشته است: او فردی پوچ است که توانایی ایجاد تغییر در سیاست های انگلیس را ندارد.
واهمه میلیبند از به قدرت رسیدن «دیوید کمرون» به جاست. چون رهبر حزب محافظه کار برداشت متفاوتی از دولت در ذهن دارد.
کارشناسان مسایل انگلیس معتقدند اگر کمرون به قدرت برسد احتمال تغییراتی در سیاست وجود دارد.
ضعف دولت حاکم ، قطع زنجیره ارتباط با مردم انگلیس است. آنها چقدر با دیدگاه های مردم درباره مسایل سیاسی و اقتصادی همراه هستند؟
مردم انگلیس از حضور سربازانشان در جنگ عراق و افغانستان بیزارند.
کارشناسان مسایل اقتصادی و سیاسی ، شرایط مردم انگلیس را سخت می دانند و اعتقاد دارند که باید سیاست های اقتصادی و سیاسی دولت تغییر یابد تا روند اوضاع انگلیس بهبود پیدا کند.
محمد حیدری
منبع : روزنامه جام‌جم