شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

۲۳ژوئن سال ۱۸۴۴ ـ فکر آموزش «پیش دبستانی» از ایران است


۲۳ژوئن سال ۱۸۴۴ ـ فکر آموزش «پیش دبستانی» از ایران است
فردریک فروبلF.Frobel بیست و سوم ژوئن سال ۱۸۴۴ میلادی رساله ای درباره «آموزش دبستانی» در ایران باستان منتشر ساخت و در آن نوشت: کودکستانهای «ایران باستان» تنها پسران خردسال را می پذیرفتند و هزینه آنها را دولت تامین می کرد تا همه کودکان به یک چشم نگریسته شوند، و از آموزش و پرورش یکسان (بدون تبعیض) برخوردار باشند و تنها در سایه آموزش و پرورش برابر و یکنواخت است که می توان استعداد نوجوان را منصفانه سنجید.
به احتمال زیاد این رساله، پایه آموزش و پرورش عمومی ، یکسان و رایگان در سراسر جهان قرار گرفته است . در ایران معاصر در سال ۱۹۴۲ میلادی (۱۳۲۱) قانون تعلیمات اجباری و رایگان به تصویب پارلمان رسید ، در سال ۱۹۷۴ (۱۳۵۳) عمومیت بیشتری یافت و در سال ۱۹۷۹ (۱۳۵۸) به صورت اصل سی ام قانون اساسی درآمد.
در بسیاری از کشورهای جهان دوره آموزش پیش از دبستان (کودکستان) را «کیندرگارتنKindergarten» می نامند که یک واژه آلمانی است و با وجود سختی تلفظ، این واژه به همین صورت حتی در کشورهای انگلیسی زبانی چون امریکا به کار می رود. این واژه توسط «فردریک فروبل» بر این دوره گذارده شده است. وی صاحب این نظریه است که کودک در ۴ سالگی برای یادگیری کاملا آمادگی دارد. او پس از مطالعه و بررسی چگونگی و اداره کودکستانهای ایران در دوران هخامنشی (۲۵ قرن پیش) بود که این نظر خود را اعلام کرد که به مورد اجرا گذارده شده و جهانی گردیده است. فروبل ۲۱ ژوئن ۱۸۵۲ درگذشت.
منبع : تاریخ ایران و جهان در این روز


همچنین مشاهده کنید