شنبه, ۲۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 11 May, 2024
مجله ویستا

بحرین: چند جزیره با یک نام


بحرین: چند جزیره با یک نام
کشور بحرین متشکل از ۴۰ جزیره کوچک است که در مجموع ۹/۷۱۱ کیلومتر مربع وسعت دارد. این کشور در مرکز خلیج فارس واقع شده و بحرینی‌ها آن را مجمع الجزایر بحرین می‌نامند. نزدیک‌ترین همسایه آن عربستان سعودی است که نزدیک‌ترین راه دریایی را به این کشور دارا است.
این کشور به سبب آن که بزرگترین جزیره آن بحرین نام دارد به این نام خوانده می‌شود. جزیره بحرین ۵۹۱ کیلومتر مربع وسعت دارد. این جزیره از طریق دو پل به دیگر جزایر بحرین متصل می‌شود که یکی از آنها به تنها فرودگاه بین المللی کشور و دیگری به جزیره ستره که تنها جزیره صنعتی بحرین محسوب می‌شود، متصل می‌شود.
اقتصاد بحرین بر اساس نفت، صنایع کوچک و سبک و گردشگری است. البته گردشگری این کشور طی پنج سال اخیر رونق محسوسی داشته است.
زبان رسمی کشور، عربی است و انگلیسی زبان دوم و تجاری آن محسوب می‌شود. البته مردم این کشور به زبان‌های فارسی و اردو نیز آشنایی کامل دارند. مذهب رسمی کشور اسلام است که بیش از ۶۰ درصد آنها شیعه دوازده امامی، معدودی مذاهب دیگر شیعی و مابقی از اهل تسنن هستند. با این که مذهب اکثریت کشور شیعه است اما کشور به دست اقلیت سنی کشور اداره می‌شود.
آب و هوای بحرین بسیار گرم و با بارندگی سالیانه ۷۷ میلی‌متر در سال از آب و هوای خشکی برخوردار است. بهترین فصل کشور از لحاظ کیفیت آب و هوا از ماه نوامبر آغاز و تا ماه آوریل ادامه دارد. درجه حرارت کشور در این مدت در حدود ۱۵ تا ۲۴ درجه سانتیگراد در نوسان است. عمق ساحلی آن کم و در بیشترین حالت تنها ۳۵ متر محسوب می‌شود.
بحرین از بافرهنگ‌ترین کشورهای عرب حوزه خلیج فارس به شمار می‌رود. این کشور از پیشگامان اولیه هنر نقاشی، خطاطی، معماری، کشتی سازی در میان دیگر کشورهای عرب آن حوزه به شمار می‌رود و تبادلات فرهنگی بالای این کشور با دیگر کشورهای جهان باعث شده تا از فرهنگ بالایی برخوردار باشد.
جمعیت بحرین در حدود ۶۵۰ هزار نفر است که در حدود ۵۵ درصد آن مردم بومی کشور و مابقی مهاجرانی از ایران، عربستان سعودی و امارات هستند که اکثریتشان در حقیقت غیر بحرینی بوده‌اند.
نظام دولتی کشور مبتنی بر نظام سلطنتی است که اکنون در حدود سه سال است که شیخ حمد بن عیسی آل خلیفه پادشاه جوان کشور که بعد از پدرش در سال ۲۰۰۱ بر تخت سلطنت نشست، کشور را به سمت دموکراسی سوق می‌دهد. پادشاه جوان بعد از رسیدن به سلطنت با اعلام یک عفو عمومی تمامی زندانیان سیاسی را بخشید و به آنها اجازه فعالیت سیاسی دوباره داد. آنها توانستند با شرکت در انتخابات مجلس ملی به مجلس این کشور راه یابند. پادشاه جوان به این شرط به آنان اجازه فعالیت داد که اول از همه فکر براندازی حکومت را در سر نپرورانند و دوم این که با هیچ کشور خارجی دیگری نیز روابط پنهانی بر علیه کشور نداشته باشند. در حقیقت می‌توان گفت بحرین از یک دموکراسی نسبی نسبت به مابقی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس برخوردار است. به اعتقاد بسیاری از کارشناسان سیاسی و جامعه شناسان بحرین و کویت از دموکرات‌ترین کشورهای حوزه خلیج فارس به شمار می‌روند.
واحد پول رسمی این کشور دینار است که برابر با یک هزار فلس پول خرد آن است. هر ۳۷۸ فلس با یک دلار آمریکا برابری می‌کند.
منبع : مسافران