یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

مسابقه‌های کشتی آزاد بازی‌های المپیک ۱۹۸۸ - سئول


مسابقه‌های کشتی آزاد بازی‌های المپیک ۱۹۸۸ - سئول
تیم ملی کشتی آزاد ایران در المپیک سئول با کسب یک مدال نقره توسط عسکری محمدیان، یک عنوان چهارم توسط اکبر فلاح، یک مقام ششمی توسط آیت واگذاری و یک عنوان هشتم به وسیله ناصر زینل نیا در رده بندی امتیازی به عنوان نهم رسید که بدترین نتیجه برای کشتی ایران از المپیک ۱۹۵۲ به این سو بود.
حذف کاظم غلامی و علیرضا سلیمانی از تیم ملی قبل از سفر و نیز برکناری منصور برزگر سرمربی تیم ملی در لحظه های آخر در فرودگاه لطمه ای جبران ناپذیر بر پیکر تیم فرود آورد و روحیه نفرات اعزامی را به شدت دچار افت کرد. سلیمانی در حالی از تیم ملی کنار گذاشته شد که سال بعد در رقابت های جهانی به مدال طلا دست یافت.
● کارنامه کشتی گیران ایران
▪ ۴۸ کیلو:
ناصر زینل نیا که برای اولین بار برای تیم ملی کشتی می گرفت در دور اول دلگادو از کلمبیا را شکست داد. در دومین مبارزه بر شکراوغلو از ترکیه غلبه کرد ولی در دور سوم توسط تاکاشی کوبایاشی از ژاپن ضربه فنی شد. زینل نیا در دور چهارم هم توسط تیم وانی از ایالات متحده ضربه فنی شد و به علت آسیب دیدگی در کشتی آخر حاضر نشد و به عنوان هشتم دست یافت و یک امتیاز برای تیم ایران کسب کرد.
▪ ۵۲ کیلو:
مجید ترکان در دور اول بر چائوچنگ لو از تایوان چیره شد. در دور دوم کریستوف وودکرافت از کانادا را ضربه فنی کرد. در دور سوم، ۴-۲ به ولادیمیرتوگوزوف از شوروی باخت و سرانجام در دور چهارم، مقابل شابان ترستنا از یوگسلاوی بعد از ۲۱ ثانیه مبارزه به علت آسیب دیدگی تشک را ترک کرد و حذف شد.
▪ ۵۷ کیلو:
عسکری محمدیان در دور نخست با خالتما باتول از مغولستان روبرو شد و در حالیکه ۵-صفر جلو بود در ۴۷-۲ دقیقه با اجرای فن کمر این حریف را ضربه فنی کرد. در کشتی دوم هم مقابل کیمانی از کنیا در ۰۸-۳ دقیقه (۱۵-۰) برنده شد. یونگ لیانگ چن از چین سومین حریف عسکری محمدیان بود که در مدت ۵۷-۱ دقیقه با ضربه فنی شکست خورد. محمدیان در کشتی چهارم با کیونگ سان-نو از کره جنوبی روبرو شد و بعد از ۲۷-۴ دقیقه ۱۶-۱ فاتح شد و برای سرگروهی به دیدار والنتین یوردانف رفت و ۵-۴ در وقت اضافه به پیروزی رسید و راهی دیدار پایانی شد. در دیدار نهایی، محمدیان با سرگئی بلوگلازوف کشتی گرفت و ۱-۵ بازنده شد و به مدال نقره رسید.
▪ ۶۲ کیلو:
اکبر فلاح در دور اول طی ۰۱-۲ دقیقه ۱۵-صفر بر فاروگیا از مالت چیره شد. در دور دوم بر یون مان-کیم از کره جنوبی غلبه کرد و در دور سوم استراحت داشت. در دور چهارم برگری بوهای از کانادا ۶-۱ پیروز شد و در کشتی پنجم کارستن پولکی از آْلمان شرقی را ۱۰-۳ شکست داد. فلاح در دور ششم بر یورگ هلمداخ از آلمان غربی برتری یافت ولی در دیدار برای سرگروهی مغلوب استفان سرکیسیان از شوروی شد و به دیدار رده بندی رفت. در این مسابقه هم مغلوب شیمون اشترف از بلغارستان شد و در مکان چهارم المپیک قرار گرفت.
▪ ۶۸ کیلو:
امیررضا خادم که برای اولین بار به عضویت تیم ملی درآمده بود، در دور اول استراحت داشت. در دور دوم، عصام الخوداری از مصر غلبه کرد. در دور سوم به یوکارائوهالا از فنلاند ۸-۷ باخت. در دور چهارم ۱۷-۱ از سد عماروتار از سوریه گذشت ولی در کشتی آخر مغلوب آرسن فادزایف دارنده چهار مدال طلای جهان شد و از دور رقابت ها کنار رفت.
▪ ۷۴ کیلو:
آیت واگذاری در دور اول با آدلان وارایف از شوروی (قهرمان جهان در سال ۱۹۸۷) روبرو شد و ۵-۳ باخت. در دور دوم ۲۰-۹ بر محمد انور از پاکستان غلبه کرد. در دور سوم، نارش کومار هندی را در ۵۱-۵ دقیقه ضربه فنی کرد. در چهارمین مبارزه خود، موفق شد ۶-۳ اووه وستندورف از آلمان شرقی را شکست دهد. در دور پنجم، واگذاری در یک کشتی دیدنی بر یوشی هیکوهارا از ژاپن در وقت اضافی غلبه کرد. واگذاری که در ابتدای مسابقه ها دچار آسیب دیدگی شده بود، در دور ششم مقابل سوکراصوفیادی بلغار نتوانست به کشتی خود ادامه دهد و در گروه سوم شد. در کشتی برای عنوان پنجم هم نتوانست در برابر حریف فنلاندی خود حاضر شود و ششم شد.
▪ ۸۲ کیلو:
احمد فغان که تنها در همین المپیک در تیم ملی حضور داشت، در دور اول بر نتوبارتملی از کامرون با ضربه فنی پیروز شد. در دور دوم، ایگلسیاس از اسپانیا را در ۴۲-۵ دقیقه ضربه فنی کرد اما در دور سوم در برابر کریستوفررینکه از کانادا در وقت اضافی مغلوب شد. سوهبات از مغولستان آخرین رقیب افغان بود که وی را ۱۵-صفر شکست داد و کشتی گیر ایرانی حذف شد.
▪ ۹۰ کیلو:
محمدرضا توپچی که با پیروزی بر محمدحسن محبی در مسابقه های انتخابی به عضویت تیم ملی در المپیک سئول درآمده بود، با دو شکست و تنها یک پیروزی ضعیف، انتقادآمیزترین کشتی گیر تیم ملی ایران بود.
تیم ایران در ۱۰۰ کیلو و ۱۳۰ کیلو شرکت کننده نداشت.
● رده بندی انفرادی وزن های دهگانه
▪ ۴۸ کیلو:
۱) تاکاشی کوبایاشی (ژاپن)
۲) ایوان سنوف (بلغارستان)
۳) سرگئی کارامچاکف (شوروی سابق)
۴) ناصر زینل نیا (ایران)
▪ ۵۲ کیلو:
۱) میتسورساتو (ژاپن)
۲) شابان ترستنا (یوگسلاوی)
۳) ولادیمیرتوگوزوف (شوروی سابق)
▪ ۵۷ کیلو:
۱) سرگئی بلوگلازوف (شوروی سابق)
۲) عسکری محمدیان (ایران)
۳) کیونگ سان نو (کره جنوبی)
▪ ۶۲ کیلو:
۱) جان اسمیت (ایالات متحده)
۲) استفان سرکیسیان (شوروی سابق)
۳) شیمون اشترف (بلغارستان)
۴- اکبر فلاح (ایران)
▪ ۶۸ کیلو:
۱) آرسن فادزایف (شوروی سابق)
۲) یانگ سون پارک (کره جنوبی)
۳) نیت کار (ایالات متحده)
▪ ۷۴ کیلو:
۱) کنی ماندی (ایالات متحده)
۲) آدلان وارایف (شوروی سابق)
۳) رحمت سوکرا صوفیادی (بلغارستان)
۴) آیت واگذاری (ایران)
▪ ۸۲ کیلو:
۱) میونگ-وو-هان (کره جنوبی)
۲) نجمی جنچالپ (ترکیه)
۳) ژوزف لوهینا (چکسلواکی سابق)
▪ ۹۰ کیلو:
۱) ماخاربک خادارتسف (شوروی سابق)
۲) آکیرااوتا (ژاپن)
۳) ته-وو-کیم (کره جنوبی)
▪ ۱۰۰ کیلو:
۱) واسیلی پوسکاسو (رومانی)
۲) لری خابه لوف (شوروی سابق)
۳) ویلیام شر (ایالات متحده)
▪ ۱۳۰ کیلو:
۱) دیوید گوباجیشویلی (شوروی سابق)
۲) بروس بامگارتنر (ایالات متحده)
۳) آندریاس شرودر (آلمان شرقی)
● رده بندی غیررسمی تیم ها برحسب امتیاز:
۱) شوروی سابق ۷۰ امتیاز
۲) ایالات متحده ۴۷ امتیاز
۳) بلغارستان ۳۶ امتیاز
۴) کره جنوبی ۳۳ امتیاز
۵) ژاپن ۳۱ امتیاز
۶) مغولستان ۲۰ امتیاز
۷) ترکیه ۱۹ امتیاز
۸) مجارستان ۱۸ امتیاز
۹) ایران ۱۶ امتیاز
۱۰) آلمان شرقی ۱۵ امتیاز
منبع : سایت پارس اسپورت


همچنین مشاهده کنید