پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

روزنامه ایران برنامه تخریب را کلید زد


روزنامه ایران برنامه تخریب را کلید زد
روزنامه ایران،‌ ارگان رسمی دولت در گزارشی که روز سه‌شنبه یازدهم تیرماه درخصوص آغاز رقابت‌های ریاست‌جمهوری در جبهه مخالفان دولت تحت عنوان «صف طویل کاندیداهای دوم خردادی» منتشر کرد،‌ به سیاق ادبیات طیف تندرو و افراطی جریان اصولگرا، تلاش کرده است که در چارچوب راهبرد القای فضای کاملاً دو قطبی و صورت‌بندی ماهوی آن در دو گستره حق و باطل، چهره‌ها و شخصیت‌های فراگیر و مافوق دو نحله و قطب از پیش تعریف شده را که به سبب شان و جایگاه کارکردی شان، ممکن است مانع از تحقق اهداف بخش تندرو جناح طرفدار دولت (رایحه خوش) در رقابت انتخابات دوره آتی ریاست‌جمهوری شوند، تضعیف نموده و با سلب ظرفیت بالای فراجناحی آنها، زمینه را برای پیشبرد برنامه‌هایشان فراهم نماید.
البته باید اذعان داشت که این راهبرد مختص طرفداران دولت (رایحه خوش) نبوده بلکه برخی افراطیون چپ نیز در ایام دارا بودن مصادر حکومتی، مشی به حاشیه کشاندن اکابر نظام و شخصیت‌های برجسته کشور را پیشه رفتارهای سیاسی خود می‌ساختند.
شاید بتوان فصل مشترک بخش‌های تندرو و رادیکال جریانات موجود سیاسی کشور را در تضعیف و حتی حذف چهره‌های فراگیر سیاسی دانست چرا که در صورت تحقق این راهبرد، امکان حیات طیف‌های افراطی مهیا می‌شود.
در گزارش روزنامه ایران، راهبرد مزبور برای دو مصداق بارز عینیت یافته است؛ یکی آن که سعی شده با برشمردن نام آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی در زمره نامزدهای اصلاح‌طلبان و دوم خردادی‌ها در رقابت انتخابات نهم ریاست‌جمهوری، ایشان را که از استوانه‌های نظام جمهوری اسلامی بوده و شخصیت و عملکردشان پیوسته منادی مشی و منش پدرانه برای همه جریانات سیاسی درون نظام بوده است، صرفاً یکی از چهره‌های سیاسی جریان اصلاح‌طلب معرفی کرده و با سلب اعتماد شخصیت‌های جریان اصولگرا از ایشان، مانع از آن شوند که آقای هاشمی رفسنجانی بتوانند در هدایت رقابت‌های دوره دهم انتخابات ریاست‌جمهوری، نقش مشفقانه و دلسوزانه خود را در راستای تحکیم اتحاد ملی و تقویت نظام جمهوری اسلامی ایفا نماید.
از سوی دیگر، این گزارش با چاپ تصویری از دکتر حسن روحانی در کنار عکس تعدادی از نامزدهای مطرح جریان دوم خردادی برای انتخابات آینده ریاست‌جمهوری و نیز گمانه‌زنی برای نامزدی وی، سعی کرده است که پروژه تضعیف دکتر روحانی را از حیث جایگاه فراجناحی‌اش کلید بزند.
حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی که عضویت هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری و عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام را برعهده داشته و از سوی دیگر نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی است، ‌بی‌تردید ظرفیتی فراتر از آن دارد که شخصیت و کارکرد سیاسی‌اش در چنبره دو طیف سیاسی اصولگرا و اصلاح‌طلب تعریف شود، اگرچه همواره این قابلیت و رفتار از وی مشاهده شده است که تعامل دوستانه و برادرانه‌ای با آحاد سیاسیون وفادار به نظام جمهوری اسلامی به منظور پیشبرد برنامه‌های راهبردی نظام دارد.
گویا گزارش روزنامه ایران، ‌برای کاستن نقش بالقوه دکتر روحانی در تعامل‌های سیاسی موجود با فرض احتمال نامزدی وی در انتخابات دوره دهم ریاست‌جمهوری اسلامی،‌ از راهبردی گازانبری بهره جسته است.
نگارنده گزارش مذکور، دکتر حسن روحانی را یکی از نامزدهای مطرح در حزب کارگزاران که از احزاب دوم خردادی محسوب می‌شود، پنداشته و بدین سبب مترصد آن بوده است که به فرض نامزدی آقای روحانی سایه حمایت «جبهه منتقد دولت» و «معتدل اصولگرایی» را از وی سلب کند.
نویسنده گزارش یاد شده، حتی شاهد و گواهی بر مدعای خود آورده و عدم حمایت دوم خردادی‌ها از ایشان را در گنجاندن نام وی در فهرست انتخاباتی اصلاح‌طلبان در انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی، دلیلی بر شک دوم خردادی‌ها به هویت اصلاح‌طلبانه دکتر حسن روحانی قلمداد نموده و این امر را علت عدم ورود و غیبت دکتر روحانی در انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی تلقی کرده است!
هرچند دکتر حسن روحانی که از شخصیت‌های پیشکسوت و معتمد نظام و رهبری به شمار می‌رود، تاکنون از تمایلش برای ورود به صحنه کارزار رقابت انتخاباتی در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۸۸ سخنی بر زبان نیاورده است،‌ لیکن حدس و گمان رسانه‌ها و گروه‌های سیاسی، وی را به عنوان یکی از نامزدهای قوی در انتخابات سال آینده ریاست‌جمهوری مطرح می‌کند.
شاید مهم‌ترین دلیل این گمانه‌ها، همان شخصیت فراجناحی و برجسته وی باشد، شخصیتی که «معتدلین جناح اصولگرا» به ویژه «جامعه روحانیت مبارز» همواره از وی به نیکی و اقتدار در مدیریت یاد کرده‌اند و از طرف دیگر شخصیتی است که به صبغه عقلانیت و درایتش، مورد پذیرش جریان «معتدل اصلاح‌طلب» بوده است.
دکتر رضا نجفی
منبع : خبرگزاری آفتاب