دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا
هویج پلو
هویج پلو از جمله پلوهای مخلوط قدیمی است که معمولا آن را با هویج فرنگیای که رنگ نارنجی تیرهتری دارد، میپزند تا پلو ظاهر خوشرنگ و لعابتری داشته باشد.
● مواد لازم برای ۶ تا ۸ نفر:
▪ هویج یک کیلوگرم
▪ برنج یک کیلوگرم یا ۶ پیمانه
▪ شکر ۲۰۰ گرم یا یک لیوان
▪ روغن مایع سرخکردنی ۶ قاشق سوپخوری
▪ گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
▪ زعفران ساییده شده یک قاشق چایخوری و مقداری اضافی برای روی برنج
▪ پیاز متوسط یک عدد
▪ دارچین نصف قاشق سوپخوری
▪ نمک به میزان لازم
● طرز تهیه:
۱) ابتدا برنج را پاک کرده و با مقداری نمک در آب خیس کنید. هویجها را با پوستکن پوست بگیرید و پس از شستشو با چاقو به صورت خلالهای باریک خرد کنید.
▪ نکته: از رنده درشت نیز میتوانید برای این منظور استفاده کنید.
۲) تابهای آماده کنید و روغن را داخل آن بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا خوب داغ شود، سپس هویجهای خلال شده را داخل روغن تفت دهید. بعد از تفت دادن خلال هویج، شکر را در یک پیمانه آب جوش حل کنید و داخل تابه حاوی هویج سرخ شده بریزید و روی
اجاق گاز قرار دهید تا محلول آب و شکر جوشیده و خلال هویج در این شیره کمی بپزد. در ضمن، زعفران ساییده شده را نیز به آن اضافه کنید و پس از یکی دو جوش، زیر اجاق گاز را خاموش کنید؛ به این ترتیب مایه هویج پلو آماده میشود.
۳) پیاز را پوست کنده و بعد از شستن، در گوشت چرخ کرده، رنده کنید. نمک و دارچین را نیز به گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید. سپس آن را به صورت کوفتههای ریزی درآورید.
داخل تابهای کمی روغن بریزید و کوفته ریزهها را در روغن قرار دهید و روی اجاق گاز بگذارید تا تفت داده شود. کوفته ریزهها را به مخلوط هویج خلال شده اضافه کنید.
۴) در قابلمهای آب را بجوشانید و برنج خیسخورده را به آن اضافه کنید و پس از مدتی جوشیدن، آن را آبکش کنید. در پایان قابلمه بزرگی آماده کرده و پس از ریختن نیمپیمانه آب و روغن در قابلمه نان یا سیبزمینی را کف آن بچینید؛ سپس روی آن را با لایهای از برنج آبکششده بپوشانید. حالا نوبت مایه هویج پلوی روی برنج است. این کار را به صورت لایه لایه آنقدر تکرار کنید تا مایه و برنج تمام شود. در پایان روی برنج را مقداری آب و روغن بریزید و آن را به روش معمول پخت برنج، دم کنید. سپس خلال پسته را نیز در کمی روغن تفت داده و برای تزئین آماده کنید. پس از آنکه برنج دم کشید، آن را در ظرف مورد نظر بکشید و روی آن را با خلال پسته و پلوی زعفرانی تزئین کنید.
نکته۱) شما میتوانید به جای آنکه کوفته ریزهها را با خلال هویج مخلوط کنید، آنها را به هنگام کشیدن غذا در دیس، در لابهلای برنج بریزید.
نکته۲) بعضیها هویج پلو را با مرغ بیشتر دوست دارند بنابراین به جای گوشت چرخ کرده از مرغ استفاده میکنند. برای این میزان هویج پلو، یک عدد یا ۵/۱ کیلوگرم مرغ نیاز است.
نکته۳) با توجه به اینکه هویج پلو دارای شیره شکر است و این شیره به ته دیگ نیز منتقل میشود، احتمال سوختن این غذا از دیگر پلوهای مخلوط بیشتر است. بنابراین یا زیر اجاق گاز را بسیار کم کنید یا اینکه از شعله پخشکن استفاده کنید. معمولا حدود ۳ ربع ساعت، زمان کافی برای دم کشیدن این پلو خواهد بود
منبع : همشهری آنلاین
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
خلیج فارس ایران مجلس شورای اسلامی آمریکا مجلس دولت شورای نگهبان حجاب بودجه دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران مجلس یازدهم
شهرداری تهران هواشناسی تهران فضای مجازی قتل شورای شهر پلیس شورای شهر تهران سیل وزارت بهداشت سازمان هواشناسی پایتخت
قیمت دلار ایران خودرو خودرو قیمت خودرو دلار بازار خودرو مالیات بانک مرکزی قیمت طلا سایپا مسکن تورم
تلویزیون سریال رسانه تئاتر موسیقی سینما سینمای ایران فیلم بازیگر کتاب قرآن کریم رسانه ملی
شورای عالی انقلاب فرهنگی سازمان سنجش انتخاب رشته باتری
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین جنگ غزه حماس روسیه عربستان اوکراین نوار غزه ترکیه عراق
استقلال فوتبال پرسپولیس تیم ملی فوتسال ایران فوتسال سپاهان بازی تراکتور لیگ برتر انگلیس جام حذفی آلومینیوم اراک باشگاه پرسپولیس
اپل اینستاگرام همراه اول ایلان ماسک امارات گوگل تبلیغات آیفون ایرانسل فناوری سامسونگ ناسا
مواد غذایی سازمان غذا و دارو خواب دیابت سلامت روان پزشکی قانونی بارداری مالاریا دندانپزشکی