سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

خاتمی یا هیچ‌کس!


خاتمی یا هیچ‌کس!
علی رغم اینکه سازمان مجاهدین و مشارکت همچنان بر کاندیداتوری خاتمی برای انتخابات ریاست جمهوری دهم تاکید دارند،اما در این میان برخی گروههای اصلاح طلب معتقدند که در دوران اصلاحات همان رویه اقتصادی و اجرایی دولت های گذشته تکرار خواهد شد و خاتمی و اطرافیانش چهره اجرایی جدید و برنامه نویی را برای عرضه به افکار عمومی ندارند.
به نظر می رسد هنوز در اردوگاه اصلاح طلبان توافق حد اکثری برای حضور آقای خاتمی به وجود نیامده و همین عامل در نهایت باعث خواهد شد وی از کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری دهم خودداری کند.
حائری عضو شورای مرکزی مجمع نمایندگان ادوار مجلس در این باره می گوید: در دوران اصلاحات به مطالبات مردم در حوزه های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی جامعه عمل پوشانده نشد و همان رویه های دولت‌های قبلی تکرار شد حتی دولت جرات اجرای برنامه‌های جدید را نداشت و همین مسئله باعث فاصله گرفتن مردم از دوم خردادی ها شد.”وی از جمله اصلاح طلبانی است که ارزیابی مثبتی از عملکرد دو دوره ریاست جمهوری آقای خاتمی و تیم همراهش ندارد وبا آمدن دوباره خاتمی مخالف است.او می گوید:با توجه به اینکه مردم مطالبات و خواسته هایی در حوزه های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در آن زمان داشتند ولی هیچ یک ازاین خواسته ها پاسخ داده نشده و همین مسئله باعث فاصله گرفتن مردم از جبهه اصلاحات شد”.
اصلاح طلبان دیگری هم وجود دارند که با انتقاد از عملکرد دولت آقای خاتمی در عرصه اقتصادی و بخصوص سیاسی موافق کاندیداتوری مجدد ایشان نیستند.اسماعیل دوستی عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی می گوید: در عرصه اقتصادی، خاتمی و اطرافیانش هیچ عملکرد جدید و قابل عرضه ای نداشته و ندارند و در زمینه سیاسی هم برخی تندروی ها و عملکرد تندرو های اصلاحات عامل اصلی فاصله گرفتن مردم از اصلاحات بود چرا که مردم از تندروی ها خوششان نمی آید.عدهای دیگر از اصلاح طلبان بی برنامگی اطرافیان آقای خاتمی را بهترین دلیل برای عدم حمایت از کاندیداتوری او ذکر می کنند. محمدعادل فومنی رئیس ستاد ائتلاف اصلاح طلبان جوان می گوید: پیش شرط ها برای ورود خاتمی اشتباهی است که بی برنامگی او را برای ورود به انتخابات تشدید می کند. خاتمی در دوره قبل برای ورود به عرصه انتخابات برنامه خاصی نداشت تنها نکاتی رامطرح کرد و آن هم بعد از رسیدن به ریاست جمهوری بود در دوران اصلاحات همان رویه اقتصادی و اجرایی دولت های گذشته طی شد و خاتمی و اطرافیانش چهره اجرایی جدید و برنامه نویی را برای عرضه به افکار عمومی ندارند.”این دسته از اصلاح طلبان مخالف حضور آقای خاتمی بر این عقیده اند که آقای خاتمی در دوران ریاست جمهوری خود با مطرح کردن بحث توسعه سیاسی از وضعیت اقتصادی مردم جامعه فاصله گرفته و مردمی که به دنبال تحول اقتصادی بودند نیز از وی ناامید شدند.
عده ای هم عدم تحقق شعار های دوره اصلاحات را به میان می کشند و به مخالفت به حضور مجدد آقای خاتمی می پردازند. برزگر عضو شورای مرکزی خانه احزاب در این باره می گوید: بیش از هفتاد درصد شعارهای خاتمی در دوم خرداد ۷۶ عملی نشد و وی در دوره ریاست جمهوری خود مدیر ضعیفی بود و به شعارهای خود جامعه عمل نپوشانید و شعارهای خاتمی دردوم خرداد ۷۶جنبه اجرایی پیدا نکرد و شعارهایی را مطرح نمود که در مرحله اجرا عملی شدن آن امکان پذیر نبود.
اجرایی نشدن شعارهای خاتمی در دوم خرداد ۷۶ باعث شد مردم از دوم خردادی ها فاصله بگیرند و به سمت اصولگرایان متمایل شوند. با توجه به این‌گونه اظهارات درباره عملکرد آقای خاتمی آن هم در بین دوستان اصلاح طلب ایشان بهتراست حامیان حضور ایشان از طرح شعار یا خاتمی یا هیچ‌کس به شدت بپرهیزند. کسانی که این شعار را می دهند نوعی دارای رسوبات زخمی استبدادی هستند و همگان باید تلاش کنند تا افراد و نخبگانی که در خود توانایی کاندیداتوری را می بینند به عرصه انتخابات بیایند و مواضع خود را به طور صریح مطرح کنند.
عباس فراهانی
منبع : روزنامه رسالت