یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

روش تهیه هر باریومها ی گیاهی


روش تهیه هر باریومها ی گیاهی
● انتخاب نمونه گیاهی بطوریکه در نمونه های علفی ،ساقه ، برگ، گل و میوه تا حد امکان وجود داشته باشد و در نمونه های غیر علفی قسمتهای مختلف تا حد امکان تهیه شده و خشک شود.
● نمونه در همان محل خارج شدن از زمین فیکس شود. برای اینکار می توان از چهار چوبه های مخصوص یا حتی کتابهای بزرگ استفاده نمود.
● برای فیکس کردن گیاه در ابتدا باید حداکثر تلاش را نمود تا تعداد گلبرگها ، کاسبرگها، مادگی، نوع گل آذین ، طرح قرا ر گرفتن برگها و در صورت امکان میوه کاملا مشخص باشد.
● پس از باز کردن کامل گیاه آنرا بین روزنامه قرار داده و بین دو قسمت چهار چوب قرارمی گیرد.
● به محض رسیدن به منزل همانطور که نمونه ها بین روزنامه قرار دارد زیر یک وسیله سنگین کاملا صاف مثل زیر فرش سنگین یا چند کتاب سنگین بزرگ قرار می گیرد.
● در مراحل اول هر روز یکبار و بعد از سه روز هر دو یا سه روز یکبار روزنامه نمونه عوض شود ولی باید دقت نمود که نمونه نشکند.
● پس از خشک شدن کامل نمونه باید آنرا بر روی مقوای مخصوص هر باریوم منتقل کرد، به این تربیت که مقوای سایز مربوط به نمونه را با چسب چوب (به میزان کم و بطوریکه مشخص نباشد) بر روی مقوا می چسبانیم.
● در گوشه پایین سمت راست نمونه ، شناسنامه نصب می شود . در شناسنامه مواردی مثل اسم گونه و جنس ، محل جمع آوری ، ا رتفاع محل، تشخیص دهنده و نام خانواده گیاه ثبت می شود.
● در انتها مقوای مربوطه با نایلون مخصوص کاملا پوشانده می شود تا برای سالیان متمادی حفظ شود.
● تذ کر:
▪ برای تهیه یک هرباریم مخصوص گیاهی باید به زمان گلدهی آن توجه نمود تا در همان زمان جمع آوری شود.
▪ باید دقت شود نمونه تا حد امکان از نظر جنس و گونه کاملا شناسایی شود.
▪ گونه های کمیاب تر و گونه هایی که زمان گلدهی محدود دارند از نظر هر باریو می با ارزشترند.
▪ نمونه هایی که نام آنها در کتابهای درسی آمده است در اولویتند.
منبع : سازمان آموزش و پرورش استان خراسان


همچنین مشاهده کنید