یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

معرفی پول و ارزش‌های پس انداز به کودکان


انگلیسی ها می گویند: «پس انداز یك پنی یعنی به دست آوردن یك پنی» مكزیكی ها می گویند: «یا حالا پس انداز كن یا هیچوقت» ما می گوییم: «قطره قطره جمع گردد، وانگهی دریا شود». اگر نگران آینده فرزندانمان هستیم بهتر است كه از همین امروز آنها را با مفاهیم ساده مالی، چگونگی پس انداز و ... آشنا كنیم تا یاد بگیرند كه پول بیشتری را برای خود نگه دارند و كمتر خرج كنند. ولخرجی های امروز كودكان می تواند اثرات منفی و ناخوشایندی را در آینده به همراه داشته باشد. در اینجا چند راه ساده درباره معرفی پول به كودكان و آشنایی آنها با پس انداز بیان می شود.
۱- به محض اینكه كودكان شمردن را آموخته، پول را به آنها معرفی كنید و در میان اطلاعات كافی به پاسخگویی به سؤالاتشان نقش فعالی داشته باشید. مشاهده و تكرار دو راه مهم آموزش به كودكان است.
۲- همزمان با رشد كودكان ارزشهای پول را برایشان توضیح دهید. به فرزندان خود بگویید كه چطور پس انداز كنند، چطور مقدار پول خود را افزایش دهند و از همه مهمتر چطور آن را خرج كننند.
۳- تفاوت بین نیازها، خواسته ها و آرزوها را به كودكان بیاموزید. بیان این موارد آنها را برای تصمیم گیری نسبت به خرج كردن صحیح پولشان درآینده آماده خواهد كرد.
۴- برای آموزش ارزش پول و پس انداز به كودكان تعیین هدف ضروری است. پیر یا جوان فرقی نمی كند، افرادی كه در زندگی هدفی ندارند به جایی نمی رسند.
۵- ارزش های پس انداز و صرفه جویی را به كودكان بیاموزید و به آنها بگویید كه مفهوم درآمد و پول چیست؟
۶- هنگامی كه به فرزندتان پول توجیبی می دهید او را تشویق كنید كه مقداری از این مبلغ را پس انداز كند. به طور مثال اگر در هفته ۵۰۰۰ تومان پول توجیبی می گیرد ۴۰۰۰ تومان را بابت مخارج خود و مابقی را به عنوان پس انداز كنار بگذارد.
۷- فرزندان خود را به بانك ببرید و برایشان حساب پس انداز باز كنید. یكی از راه های موفقیت های مالی آینده كودكان این است كه عادت پس انداز كردن را از سنین كم آغاز كنند. اما به یاد داشته باشید هنگامی كه فرزند شما تصمیم گرفت بخشی از پس انداز خود را برای خریدهای دلخواهش بردارد درخواست او را رد نكنید. در این صورت نسبت به پس انداز پولش دلسرد خواهد شد.
۸- برای آموزش اهمیت پول به كودكان روش منظمی را هنگام خرید كردن در پیش بگیرید. رفتن به خواروبار فروشی ها اغلب به عنوان یكی از اولین تجربه های پول خرج كردن كودكان به شمار می رود.
۹- هنگامی كه برای خرید به فروشگاه های مخصوص كودكان می روید به آنها بگویید كه چطور خرید می كنید و چگونه تفاوت قیمت ها، جنس، قابلیت ترمیم، گارانتی و سایر موارد مربوطه را درنظر می گیرید. اگر خرج كردن طبق برنامه ریزی انجام شود سرگرمی خوب و مفیدی خواهد بود. اما عدم داشتن برنامه در این زمینه اغلب باعث از بین رفتن ۳۰-۲۰ درصد از پول شما می شود.
۱۰- به كودكان اجازه دهید كه در مورد مسائل مالی خود تصمیم گیری كنند. آنها از انتخاب های خودشان درس می گیرند. می توانید قبل از خرید گفت وگویی با فرزند خود داشته باشید و به او یاد بدهید كه پیش از خریدهای مهم خود تحقیقاتی را انجام دهد یا به دنبال زمان مناسب برای خرید باشد.
۱۱- درباره خطرات قرض كردن و بدهی های سنگین به آنها توضیح دهید. به كودكان بگویید كه در قبال خرید اقساطی اجناس چگونه درصدی به عنوان بهره پول تعیین می شود.
۱۲- یك برنامه منظم برای تصمیمات مالی خانواده ترتیب دهید. این عملكرد شما برای آموزش به كودكان بسیار مفید است. با كودكان بزرگتر و نوجوانان خود درباره اقتصاد ملی و منطقه ای صحبت كنید و می توانید در زمینه چك، پول نقد، عادات صحیح خرج كردن، صرفه جویی و ... نكات مثبتی را كه خود از آن بهره می جویید، عنوان كنید.

منبع: life.familyeducation.com
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید