دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

۱ ژوئیه ۲۰۰۴ ـ نظر روزنامه نگار آمریکایی (در سال ۲۰۰۴) در باره نخوت و خودبینی تیم جورج بوش و پیش بینی دشواری های عراق


«ترودی روبین» مفسر روزنامه فیلادلفیا اینکوایرر که ظرف یک سال اخیر سه بار از عراق دیدن کرده در مقاله ای که در در این روزنامه که به نقل از آن در برخی روزنامه های دیگر آمریکا انتشار یافته بود چنین نوشته بود:
اشغال نظامی عراق طبق اعلامیه دولت پایان یافته و اینک زمان آن فرا رسیده است که بررسی شود چرا در عراق کارها از مسیر خود خارج شد.
به نظر من بررسی باید از اینجا آغار شود که چرا سازمانهای اطلاعاتی نتوانستند انفجارهای انتحاری که همه برنامه ها را فلج کرده ، از قبل پیش بینی کنند و در یک سال اخیر منبع و منشا آنها را کشف و خنثی سازند. به پیش بینی من، این عملیات در ماههای آینده شدت خواهد یافت تا بر نتیجه انتخابات دوم نوامبر( ۲۰۰۴ ) اثر بگذارد، و شاید هم در سالهای آینده. می دانیم تا زمانی که انفجارهای انتحاری ادامه داشته باشد نیروی ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار نفری آمریکا و یا بیشتر نمی تواند از عراق خارج شود حتی اگر تا ابدیت باشد، و تا روزی که عراقی ها در خیابانهای خود سرباز خارجی ببینند باور نخواهند کرد که اشغال نظامی پایان یافته و حاکمیت دارند، لذا خشم آنان فروکش نخواهد کرد.
از خیل پیمانکارهای کشورهای مختلف به دلیل ناامنی و ترس از ربوده شدن کاری ساخته نیست و از ۱۸ میلیارد بودجه نوسازی تنها سه و نیم میلیارد مصرف شده و آن هم در پیچ و خم های اداری حیف و میل گردیده و صحبت از سوء استفاده های مالی است.
«روبین» نوشته بود که ریشه مشکلات عراق نتیجه سیاست نخوت گرایانه، تکبر آمیز و خود بینی های تیم جورج بوش در کاخ سفید است. در میان این تیم کسی حاضر نیست بپذیرد که مقاومت و عصیان در عراق شدید است و شیرازه امور از هم پاشیده شده است.
این تیم (گروه بوش) پیش از آغاز جنگ، به اخطارها و اندرز های ژنرالها، مشاوران و حتی «سیا» درباره «اوضاع پس از جنگ» توجه نکرد و نتیجه این بی توجهی همین است که امروز می بینیم. وولفویتز یکی از اعضای تیم، قبل از جنگ در جواب به سئوال خود من گفت که عراق پس از جنگ اوضاعی شبیه آلمان و ژاپن بعد از جنگ جهانی دوم خواهد داشت. او نتوانست مجسم کند که ملت درهم شکسته آلمان که از هر سو در محاصره بود انتخابی جز قبول شرایط و استقرار نیروهای خارجی در کشورش را نداشت ولی عراقی ها چنین نیستند، در میان ملت عرب و در بین کشورهایی هستند که با آنان دشمنی ندارند.
تیم کاخ سفید انتظار داشت که احمد چلبی پس از ورود به عراق مورد استقبال قرار می گیرد و دمکراسی برقرار می کند.
موضوع دیگری که به آن توجه نشد فرهنگ و روانشناسی اعراب است که هیچ عرب مسلمانی حضور درازمدت یک نیروی غربی را در منطقه تحمل نمی کند.
غارت بغداد پس از فرو پاشی دولت صدام باعث به وجود آمدن یک مافیای عراقی شد که مزید بر علت شده است.
سازمانهای نظامی و انتظامی عراق را بدون داشتن منطق منحل کردند و چون نیاز به نیروی بیشتر پیدا شد ذخیره ها را در آمریکا احضار کردند و ....
منبع : تاریخ ایران و جهان در این روز


همچنین مشاهده کنید