پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا
پونه و ترخون و ریحان
زمانی بود كه جنبه دارویی گیاهان بر وجه خوراكی و غذای آن می چربید و اطبا مرتب آن ها را برای انواع و اقسام امراض، تجویز می كردند و مردمان آن روزگاران نیز از خواص گیاهان و دانه ها و گل ها و ریشه ها و برگ ها و... اطلاعات بیشتری داشتند. شاید امروز كمتر كسی بداند كه نام علمی «پونه» از واژه لاتینی «پولكی» به معنای شپش مشتق شده است و یا «ترخون» به معنای «اژدهای كوچك» است و اگر جایی به واژه «اسپرغم» برخورد، هاج و واج بماند كه این دیگر چه گیاهی است، غافل از این كه ممكن است این سبزی خوش طعم را ناهار همراه با كباب میل كرده باشد.
● اطلاعات بیشتر درباره پونه و ترخون و ریحان
رومیان قدیم از پونه برای دفع شپش استفاده می كرده اند و برای این كار یا آن ها را در اتاق آلوده می سوزانیده اند و یا روی رختخواب می پاشیدند. سرخ پوستان امریكایی چای پونه را برای درمان دردهای ناشی از گرفتگی عضلات و همچنین مداوای سرما خورگی می نوشیدند. اطبا از قدیم همواره خوردن دم كرده برگ های پونه را به دختران و زنان توصیه می كردند. این شیوه هنوز مورد علاقه اهالی بریتانیاست، سنتی خانگی برای سرماخورگی وزكام.
«دراكون كولوس» لغتی است یونانی برای ترخون بدان سبب كه ریشه گیاه، مارپیچی است. امروزه دیگر از ترخون استفاده درمانی نمی شود، اما یكی از متداول ترین گیاهان در آشپزی است و در شمار سبزی های معطر جای دارد. در فرانسه از ترخون برای تهیه سركه ترخون، خردل ترخون و همچنین تهیه انواع املت ها استفاده می شود. ترخون روسی از سایر نقاط جهان، تندتر و معطرتر است. امروزه از ترخون در طبخ غذاهای گوشتی، خوراك ماهی و مرغ بیشتر استفاده می شود.
«ریحان» واژه ای غربی و معادل «اسپرغم» فارسی است. این گیاه بومی كشور هند است و تقریباً در تمام دنیا به عنوان یك طعم دهنده و عطر دهنده به غذا مورد استفاده قرار می گیرد. ریحان گیاهی نفخ شكن و با خواص دارویی بسیار معروف است كه چنانچه روزانه پس از غذای سنگین یك فنجان دم كرده ریحان میل شود، غم و افسردگی و اندوه از فرد دور می شود.
نظر بزرگان در مورد ریحان
در حدیث است كه امام صادق(ع) فرمود: ریحان سبزی پیامبران است و بدانید كه هشت خاصیت در آن وجود دارد:
۱- غذا را گوارا می كند.
۲- منفذها را باز می كند.
۳و۴- دهان و باد گلو را خوشبو می سازد.
۵- اشتها را به غذا افزایش می دهد.
۶- مرض را از بین می برد.
۷- شخص را از بیماری جذام ایمن می گرداند.
۸- وقتی ریحان در شكم آدمی قرار گیرد، همه امراض را ریشه كن می سازد.
در حدیث دیگر امام كاظم(ع) فرمود: ریحان مرض سل را از بین می برد.
منبع : روزنامه جوان
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران اسرائیل غزه مجلس شورای اسلامی دولت نیکا شاکرمی معلمان رهبر انقلاب دولت سیزدهم مجلس بابک زنجانی شهید مطهری
آتش سوزی تهران پلیس قوه قضاییه پلیس راهور زلزله شهرداری تهران آموزش و پرورش فضای مجازی سلامت سازمان هواشناسی دستگیری
قیمت طلا قیمت خودرو قیمت دلار بازار خودرو خودرو دلار بانک مرکزی ایران خودرو حقوق بازنشستگان سایپا کارگران تورم
سریال نمایشگاه کتاب جواد عزتی عفاف و حجاب تلویزیون فیلم سینمایی مسعود اسکویی سینما رضا عطاران سینمای ایران دفاع مقدس فیلم
مکزیک
رژیم صهیونیستی فلسطین آمریکا جنگ غزه حماس نوار غزه چین انگلیس اوکراین ترکیه نتانیاهو یمن
استقلال پرسپولیس فوتبال سپاهان علی خطیر تراکتور لیگ برتر ایران لیگ قهرمانان اروپا رئال مادرید باشگاه استقلال بایرن مونیخ لیگ برتر
هوش مصنوعی هواپیما تلفن همراه اپل اینستاگرام گوگل همراه اول واکسن تبلیغات ناسا عیسی زارع پور
کبد چرب فشار خون بیمه کاهش وزن بیماری قلبی دیابت مسمومیت داروخانه