جمعه, ۲۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 10 May, 2024
مجله ویستا


کمپینگ تابستانی


کمپینگ تابستانی
هرم داغ‌ترین ماه سال که با پوستمان آشنا شد، به خوبی موعد سفرهای تابستانی را حس می‌کنیم
و برخلاف زمستان این محدودیت را نداریم که در این طی طریق، حتما در یک هتل، مهمانسرا و... مستقر شویم و می‌توانیم با برپا کردن چادر، میهمان طبیعت شویم.
« نورالدین هاشمی»، نخستین کسی است که در ایران تلاش کرده تا با استفاده از خودروهای ۲دیفرانسیل و ویژگی‌های آن طبیعت‌گردی را برای علاقه‌مندانش ساماندهی و فرهنگ‌سازی کند. این مرد ۳۷ ساله که نخستین شخصی است که دوره‌های اکو تورلیدری را گذرانده و به بسیاری از نقاط ایران با تورخودروهای دو دیفرانسیل (۴while drive) سفر کرده است، تاکید می‌کند: «میهمان خوبی برای طبیعت باشیم و اگر به نقطه‌ای از طبیعت زیبای کشورمان قدم می‌گذاریم کاری نکنیم که اگر دوباره به آن مکان رفتیم از زیبایی‌اش خبری نباشد.»
معمولا کمپینگ و چادر زدن در طبیعت را همراه با دانسته‌هایی می‌دانند که با عنوان « هنر زنده‌ ماندن در طبیعت » شناخته می‌شود. هاشمی تاکید می‌کند: «در این روزگار بیش از هنر زنده ماندن در طبیعت نیازمند « هنر زنده‌ ماندن طبیعت » هستیم تا کمتر موجب تخریب نعمت‌های خدادادی برگشت‌ناپذیرمان شویم.» مطلب پیش رو کلیدهای اجرایی همان هنر زنده‌ ماندن طبیعت و لذت بردن از آن است به ویژه در تابستان.
● حرکت به سمت جاهای خنک
می‌دانید فرصت تجربه سکوت، شنیدن صدای جریان آب یک جوی، نهر یا یک رودخانه این روزها غنیمتی است برای در امان ماندن از هجوم استرس ناشی از گرانی‌ها، وضعیت مسکن، اجاره‌خانه و... . اگر قصد یک مسافرتی را دارید که می‌خواهید در آن طبیعت‌گردی نقش محوری داشته باشد یا دست‌کم بخشی از آن با استقرار در طبیعت همراه شود، بهتر است استان‌های آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل، لرستان و کردستان را انتخاب کنید. دریاچه زریوار در کردستان نیازمند علاقه‌مندان به طبیعت و محیط‌زیست است و تا آن را نبینید نمی‌توانید برایش دل بسوزانید.
رودخانه‌های لرستان موقعیت بی‌نظیری دارند و جنگل ارسباران و رود ارس فرصت‌هایی برای چند روز تفریح و تجربه هستند. نورالدین هاشمی که مبدع تور خودروهای ۲دیفرانسیل است می‌گوید:« استان‌های غربی با توجه به موقعیت آب و هوایی که دارند خنک‌ترند اما به هر مکانی که دوست‌دارید می‌توانید بروید فقط به این شرط که بدانید برای چه می‌خواهید بروید و در مقابل به آنجا چه ارمغانی خواهید برد.» این روزها معضل زباله، زندگی ما را تحت‌الشعاع قرار داده و مهم است اگر به طبیعت‌می رویم ارمغانی بهتر از زباله برایش ببریم!
● چادری برای کمپ تابستانی
مهم‌ترین تفاوتی که کمپینگ تابستانی با مدل زمستانی آن دارد در مکان‌یابی برای برپایی چادر است. برخلاف زمستان که مکان برپایی چادر باید در نقطه‌ای بادگیر نباشد، در تابستان باید در نقطه‌ای چادرمان را برپا کنیم که بادگیر باشد و در عین حال کمتر در معرض تابش نور خورشید قرار بگیرد. جنس چادر نیز برخلاف مدل زمستانی آن که باید ضخیم و بادگیر باشد، بهتر است مناسب این فصل باشد، باید از چادرهای دو پوششی استفاده کنیم که یک پوشش روی چادر با فاصله‌ای مناسب قرار بگیرد که هم برای پوشش اصلی ایجاد سایه کند و هم موجب فضایی برای رد و بدل شدن هوا شود که در نتیجه چادر خنک‌تر خواهد شد.
مهم‌ترین عامل دردسرساز برای طبیعت و زندگی ما، تولید زباله‌است. نورالدین هاشمی می‌گوید:«اگر اهل پایتخت هستید یک روز چهارشنبه بروید و جاده لشگرک به لواسان را خوب ببینید. دو روز صبر کنید و سپس روز شنبه به همان محل و همان جاده بروید. مطمئنا آن قدر زباله، بطری خالی آب، انواع زباله‌های به جا مانده از خوراکی‌هایی چون چیپس، پفک و... خواهید دید که منظورم برایتان روشن خواهد شد.»
زباله‌ها دو نوع هستند؛ برگشت پذیرها و غیرقابل برگشت‌. پس وظیفه ماست که هم برای حفظ منظر و هم برای جلوگیری از آلودگی محل آنچه زباله قابل‌بازیافت است را با حفر یک چاله دفن کنیم و آنچه قابل بازیافت نیست را هم بسته‌بندی کرده و با خود به محلی بیاوریم که سطل زباله در آنجا نصب شده است.
● مسمومیت
نکته بسیار حیاتی در مورد کمپ تابستانی اینکه مواد غذایی برخلاف زمستان زودتر فاسد می‌شوند.
بنابراین حتما مواد زودفاسدشونده را از مقصد تهیه کنید تا مبدا. به هنگام استقرار نیز مواد خوراکی را در محلی بگذارید که هم تابش نور خورشید را تجربه نکنند و هم گرمای کمتری به آنها برسد.
ضمن اینکه در تغذیه به‌خصوص به هنگام پیاده‌روی و کوهنوردی باید بیشتر از خوراکی‌های پر انرژی استفاده کنید.
● آتش‌سوزی
زمانی که ما آتشی را درست می‌کنیم ولی بعد اوضاع از کنترلمان خارج می‌شود خطر آتش‌سوزی محتمل است.
زمان دیگری که آتش برایمان دردسرساز می‌شود موقعی است که بدون توجه زباله‌هایمان را در طبیعت رها می‌کنیم.
مثلا ته شیشه‌ها و بطری‌ها معمولا قطورتر است و سبب می‌شود درصورت تابیدن نور خورشید به آن مثل یک عدسی عمل کند و بعد از مدت‌زمانی، در حالی که طبیعت در این فصل چهره خشکی دارد، به سادگی حریق به وجود آورد.
پس اگر کمپ می‌زنید حتما به فکر این قبیل اتفاقات باشید.
● آفتاب زدگی
آفتاب‌زدگی خیلی ساده اتفاق می‌افتد. هم تابستان و هم نوع تابش نور خورشید سبب آفتاب‌زدگی و گرمازدگی می‌شود. گاهی ممکن است اساسا بخواهید آفتاب‌گیری کنید. به هر حال حتما از کرم‌های ضد آفتاب بهره ببرید. آفتاب روی لوازم ما هم تاثیرگذار است.
به جز فاسد کردن مواد خوراکی اگر مراقب نباشیم نور آفتاب می‌تواند با تابیدن بر یک عینک آفتابی جامانده روی داشبورد خودرو یا حتی صندلی موجب آتش‌سوزی شود.
● جانوران
مارگزیدگی به‌عنوان یک اتفاق کمپ تابستانی محتمل است. پیش از اینکه مهم باشد شما محل گزش را بریده و خون زهرآلوده را بیرون بکشید لازم است بدانید مار گزنده ازچه نوعی بوده است. اما در مورد مارها باید بدانیم که سمی‌ هستند یا نه و اگر سمی‌اند چه نوع مار سمی هستند، زیرا زهر برخی مارها روی سیستم عصبی اثر می‌گذارد و برخی بر سیستم انعقاد خون. این نکات از این منظر مرور می‌شود که شما برای این کمپ تابستانی، به جعبه کمک‌های اولیه خود یک کیت مارگزیدگی اضافه‌کنید.
سینا قنبرپور
منبع : روزنامه همشهری