شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

ارتباط میان کاربر و سایت با جاوا اسکریپت


ارتباط میان کاربر و سایت با جاوا اسکریپت
در اولین روزهای تاسیس سرویس جهانی وب دستورات HTML بسیار ساده و آسان بود به طوری که فراگیری فرامین مورد نیاز بسیار ساده و یادگیری آن طی چند روز امکانپذیر بود. با پیشرفت و همه گیری سرویس وب و نیاز به صفحاتی دینامیک و متحرک و همچنین لزوم ارتباط با بینندگان سایت، شرکت Netscape برای ایجاد و کنترل ارتباط بین صاحبان سایت و بینندگان آن در صفحات Web از JavaScript کمک گرفت. JavaScript دقیقاً یک زبان برنامه نویسی است که به وسیله آن می توان بین کاربر و سایت ارتباط برقرار کرد.
توجه داشته باشید که استفاده از JavaScript در صفحات Web نیازی به نوشتن اسکریپت ها نداشته و می توانید اسکریپت های موجود در شبکه اینترنت را کپی و در مکان مورد نظر با ایجاد تغییرات مورد نیاز استفاده کنید. به وسیله جاوا اسکریپت می توان قابلیت های بیشماری از قبیل ایجاد ارتباط بین کاربر و سایت به صفحه Web اضافه کرد. مثلاً سایت هایی را مشاهده کرد که با قرار گرفتن نشانگر موس روی دکمه مورد نظر به صورتی متفاوت (برجسته، تغییر محتویات درون دکمه) نمایش داده می شود. این عمل توسط JavaScript انجام شده و به این تکنیک rollover گفته می شود. به وسیله rollover می توان حالتی ایجاد کرد تا اطلاعات وارد شده توسط کاربر درون فرم ها به طور صحیح باشند و در نتیجه در زمان و هزینه مربوط صرفه جویی داشت. می توان محاسبات لازم و مورد نیاز عددی را بدین وسیله در دستگاه کاربر و بدون نیاز به هیچ گونه فرآیندی در serverها انجام داد.
از دیگر فرمت ها و قابلیت های JavaScript این است که می توان، صفحات HTML را براساس عمل کاربر نمایش داد. فرض کنید یک سایت آژانس مسافرتی را باز کرده و مقصد خود را هاوایی انتخاب کنید. به وسیله اسکریپت می توان آخرین اطلاعات مسافرتی مورد نیاز برای هاوایی را در صفحه ای جدید مشاهده کنید. به وسیله این زبان برنامه نویسی می توان بر مرورگرهای وب کنترل های لازم را انجام داده و پنجره های جدیدی را باز کرد و روی قسمت status bar پنجره browser پیغام مخصوصی را نمایش داد. برخلاف شباهت اسمی موجود برنامه Java و JavaScript، هیچ گونه شباهتی بین این دو برنامه وجود ندارد. Java یک زبان برنامه نویسی بسیار کامل پیشرفته ای است که توسط شرکت sun microsystem تهیه شده و با استفاده از آنکه نسل بعدی برنامه های c و ++c است، می توان تمامی برنامه مورد نیاز را نوشته و در ضمن قطعات الکترونیکی استفاده کننده را نیز کنترل کرد. از خاصیت های دیگر Java اجرای برنامه نوشته شده توسط آن در تمامی مکان ها با هرگونه سیستم عامل از قبیل Windows, Unix, Mac os است. اساس Java در برنامه های client-side برای ایجاد appletهاست. این برنامه های کوچک توسط شبکه اینترنت دریافت شده و درون خود browserها اجرا می شوند به طوری که به علت وجود قابلیت همه گیر Java، این برنامه در تمامی browserهایی که قابلیت اجرای Java را دارند، کار می کنند.
منبع : روزنامه سرمایه


همچنین مشاهده کنید