شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

سفره شب یلدا؛ سرشار از ویتامین


سفره شب یلدا؛ سرشار از ویتامین
▪ انار: طعم انار ترش و شیرین یا ملس است. انار سرشار از ویتامین های ABCE و آهن و ویتامین های آن به قدری است که هضم آن را سنگین کرده و کمی نفاخ به نظر می رسد.
خوردن دانه های انار از آب آن مفیدتر است. انار دوست کبد است و رنگ رخسار را باز و گلگون و به دلیل داشتن ویتامین A به رشد اطفال کمک می کند. این میوه پر خاصیت، اعصاب را تقویت می کند و ضد تهوع و استفراغ است.
غرغره کردن آب ترش انار برفک و جوش های دهان را پاک و لثه ها را محکم می کند. میوه شیرین و ملس انار معده و کبد را تقویت می کند و صفرا بر است.خوردن آب انار شیرین با نشاسته و کمی شکر برای معالجه سینه درد و سرفه توصیه می شود. در آخرین روزهای فصل سرد پاییز، خوردن فسنجان با رب انار ترش و گردو که خاصیت گرم دارد بسیار لذت بخش و لذیذ است.
▪ چغندر: به علت داشتن عناصر آرسینک و روبیدیم از بیماری جذام جلوگیری می کند و به خاطر داشتن فسفر، غذای مغز محسوب شده و باعث تقویت حافظه می شود.چغندر برای اعصاب، تقویت استخوان ها، درد کلیه و رفع یبوست مفید است. چغندر دارای مواد ازته، مواد قندی، املاح معدنی (کلسیم، آهن و ...) و هر چند قند آن برای مبتلایان به دیابت خوب نیست ولی ساقه و برگ آن داروی مؤثر در دیابت است. لبو هم برای بهبود التهاب مثانه، رفع یبوست و بیماری های پوستی توصیه می شود. با خوردن چغندر و لبو در شب یلدا از خواص آن ها که کمتر از عسل نیست بهره مند شوید.
▪ کدو: کدو دارای ویتامین A به مقدار زیاد بوده و خوردن آن باعث دفع سموم بدن و پایین آمدن وزن می شود.کدو روی مغز اثر زیادی دارد و نیروی حافظه را تقویت می کند. همچنین کدو برای تقویت ریه و رفع قولنج مؤثر است و دوست خوبی برای کبد به شمار می آید.
برای افرادی که دوره نقاهت را می گذرانند کدو بسیار مفید است و در ترمیم بافت ها تأثیر به سزایی دارد. کدو حلوایی با وجود مواد قندی که دارد برای مبتلایان به دیابت ضرر ندارد. کدو باعث نرم شدن سینه می شود و به عنوان ملین نیز به کار می رود.کدو برای مبتلایان به بیماری قلبی بسیار مفید است و مشکل اشخاصی را که دچار دل پیچه هستند بهبود می دهد. مخلوط آب کدو و آب لیمو باعث پائین آوردن چربی خون می شود.
▪ هندوانه: خنک کننده و برطرف کننده عطش زیاد است. خوردن هندوانه در شب یلدا بعد از مصرف آجیل ها و خوراکی هایی که خاصیت گرم دارند، به همه توصیه می شود. هندوانه دارای آب زیاد بوده و سازنده خون و بهترین درمان حصبه است. خوردن هندوانه ناشتا به خصوص در هوای گرم چندان خوب نیست و بهتر است آن را بعد از غذا میل کنید.
منبع : روزنامه خراسان